Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Négyszeres győzelmet aratott a BMW a világ egyik legnívósabb olvasói szavazásán

Az Auto Zeitung német autós szakmagazin nemzetközi lapcsaládjának olvasóközönsége idén a BMW i3 tisztán elektromos kompaktot, a BMW 3-as sorozatot, az új BMW 5-ös sorozatot és a BMW X3 harmadik modellgenerációját is fényes kategóriagyőzelemmel tüntette ki.

I01
·
G01
·
BMW i3
·
BMW i Automobiles
·
Termék- és tervezési díjak
·
3-as sorozat
·
5-ös sorozat
·
X3
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~72,7 KB)
  
Photos(4x, ~29,84 MB)

Az Auto Zeitung német autós szakmagazin nemzetközi lapcsaládjának olvasóközönsége idén a BMW i3 tisztán elektromos kompaktot, a BMW 3-as sorozatot, az új BMW 5-ös sorozatot és a BMW X3 harmadik modellgenerációját is fényes kategóriagyőzelemmel tüntette ki.

Az Auto Zeitung német autós szakmagazin immáron három évtizede minden esztendőben életre hívja legendás olvasói szavazását, amelynek győzteseit a világ legjobb autóit megillető „Auto Trophy” közönségdíjjal ismerik el. A 2017-es szavazáson a BMW négyszeres győzelmet ünnepelt, a fényes trófeával jutalmazott modellek pedig a bajor prémiumgyártó teljes portfólióját felölelik. A BMW 3-as sorozat a középkategóriájú gépkocsik mezőnyében, az új BMW 5-ös sorozat az elnöki limuzinok kategóriájában, a BMW X3 harmadik modellgenerációja a 25 000 és 50 000 euró közötti SUV modellek között, a BMW i3 pedig a tisztán elektromos modellek gyűrűjében aratott diadalt.

Az „Auto Trophy” közönségdíj az autóipar egyik legismertebb trófeája, amely harmincéves tradíciója okán az egyik legnagyobb múltra tekint vissza. A 2017-es szavazáson nem csupán az Auto Zeitung rajongói, de – immáron negyedik alkalommal – a német autós szakmagazin lapcsaládjába tartozó nemzetközi lapok és online felületek olvasói is részt vehettek. A voksolók összesen tizenhat járműosztályban és két speciális kategóriában választhatták ki kedvenceiket.

A BMW i3 idén a tisztán elektromos meghajtású modellekre leadott szavazatok nem kevesebb, mint 35,6 százalékát zsebelte be. A négy évvel ezelőtt bemutatott prémium kompakt, amelyet a BMW i divízió mérnökei már a legelső skiccektől kezdve az elektromos mobilitás követelményei szerint terveztek meg, 2014 óta évről évre a legkelendőbb tisztán elektromos gépkocsi Németországban. Az új BMW i3 (kombinált energiafogyasztás: 13,1 – 13,6 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km) és a vele együtt leleplezett BMW i3s (kombinált energiafogyasztás: 14,3 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km) a károsanyag-kibocsátástól mentes, zéró emissziójú közlekedést minden korábbinál intenzívebb vezetési élménnyé varázsolja. A BMW Group házon belül kifejlesztett BMW eDrive hajtáslánc-technológiája eközben minden forgalmi szituációban garantálja a hosszú távon fenntartható mobilitást: erőteljes elektromos motorjával (amely az új BMW i3-ban 125 kW / 170 lóerő maximális teljesítményre, a BMW i3s modellben pedig 135 kW / 184 lóerő maximális teljesítményre képes), valamint 94 amperóra tárolókapacitású és 33 kilowattóra energiateljesítményű, nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátorával a modellpáros tisztán elektromos hatótávolsága hétköznapi körülmények között hozzávetőlegesen 200 kilométer.

A középkategóriájú gépkocsik „Auto Trophy” díját 2017-ben a BMW 3-as sorozat nyerte el. A kategóriában leadott szavazatok 17,7 százaléka újfent kihangsúlyozta a nemrégiben a limuzin és a Touring karosszériaváltozat esetében egyaránt vadonatúj különkiadásokkal gazdagított modellsorozat világméretű népszerűségét. A 3-as BMW legújabb generációjának piaci sikeréhez a középkategóriájú gépkocsik szegmensében egyedülállónak számító járműkoncepciót kínáló BMW 3-as Gran Turismo is nagymértékben hozzájárult.

Új modellgenerációja világpremierjével idén a BMW 5-ös sorozat még tovább erősítette a lélegzetelállító menetdinamika, a fejedelmi kényelem és az intelligens járműkapcsolati megoldások terén megszerzett piacvezető pozícióját. Mindezt az Auto Zeitung német autós szakmagazin ez évi olvasói szavazása is igazolta, amelyen az új 5-ös BMW a szavazatok 26,3 százalékával egyértelmű győzelmet aratott az elnöki limuzinok kategóriájában. Az új BMW 5-ös sorozat nem csupán könnyebb, de jelentősen hatékonyabb is elődjénél (amelyet 2015-ben ugyancsak „Auto Trophy” díjjal tüntettek ki az olvasók). Csúcstechnológiás vezetést támogató rendszereinek köszönhetően ráadásul az új BMW 5-ös limuzin és az új BMW 5-ös Touring iránymutató mérföldkőként tündököl a nagymértékben, illetve teljes mértékben automatizált járművezetés felé vezető úton.

A müncheni székhelyű prémiumgyártó idei négyszeres „Auto Trophy”-győzelmét az új BMW X3 sikere koronázta meg. Karakteres formanyelvének, minden korábbinál kifinomultabb, prémium színvonalú utastéri atmoszférájának, illetve a funkcionalitás, a kényelem és az intelligens járműkapcsolatok terén elért jelentős mértékű fejlődésének köszönhetően a középkategóriájú Sports Activity Vehicle harmadik generációja már azelőtt megnyerte magának az Auto Zeitung német autós szakmagazin nemzetközi lapcsaládjának olvasóközönségét, hogy bemutatkozott volna az utakon. Az új BMW X3 a szavazatok 20,6 százalékát zsebelte be a 25 000 és 50 000 euró közötti SUV modellek mezőnyében.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden érté kesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a  http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html  internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

LIVE - AUTO CHINA 2018.

Beijing, 25. April 2018.
10:00 CST / 04:00 CEST.
Here you can see the full-length transmission of the BMW Group press conference.

 

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés