Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Káprázatos fényjátékot varázsol az égre a BMW és a Studio Drift

A FRANCHISE FREEDOM fantázianévre keresztelt repülő műalkotás háromszáz világító drón lélegzetelállító mozgáskölteményével nyitja meg az Art Basel művészeti kiállítás 2017-es miami felvonását.

Vállalati
·
Kulturális ügyek
·
Formatervezés, koncepciók és tanulmányok
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~77,36 KB)
  
Photos(1x, ~1,54 MB)

A FRANCHISE FREEDOM fantázianévre keresztelt repülő műalkotás háromszáz világító drón lélegzetelállító mozgáskölteményével nyitja meg az Art Basel művészeti kiállítás 2017-es miami felvonását.

A kreativitás és a technológiai szaktudás összefonódása innovációkban gazdag műalkotásokat szül – miként az egyes művészeti ágakban, úgy az autógyártás területén is. A BMW ezúttal a Studio Drift csapatával fogott össze, hogy a miami Art Basel művészeti kiállítás idei felvonásán egy lenyűgöző installációval igazolja mindezt. Miközben a bajor prémiumgyártó a 2017. december 7-10. között megrendezendő tárlat reflektorfényeibe a 2018-ban érkező BMW 8-as Coupé előfutáraként megálmodott BMW Concept 8 Series tanulmányautót gurítja ki, az amszterdami székhelyű művészduó háromszáz világító drónnal varázsol káprázatos fényjátékot a miami tengerpart egére. A FRANCHISE FREEDOM fantázianévre keresztelt költemény meghatározatlan algoritmus szerint repülő drónjai a fellegekben keltik életre a mozgás varázslatos szépségét és végtelen szabadságát, amely az új BMW 8-as Coupé festői formanyelvében és kivételesen sportos agilitásában rejlő vezetési élményt vetíti előre.

A BMW már közel fél évszázada karolja fel és biztosítja támogatásáról a legígéretesebb feltörekvő művészeti- és kulturális kezdeményezéseket. A vállalat segítségével az elképzelt álmok valósággá válnak, a korlátokat nem ismerő alkotói szabadság és a kreatív gondolkodás pedig időről időre megtalálja rajongó közönségét. Amikor a Studio Drift felkereste a BMW-t az ambiciózus projekt lehetőségével, a bajor prémiummárka – az Art Basel művészeti kiállítás kiemelt autóipari partnerként – nem hagyta elsikkadni az ötletet. A rá következő fél évben a BMW rendkívül gyümölcsöző együttműködést épített ki a Studio Drift csapatával, ahogyan korábban Jeff Koons, Olafur Eliasson és Cao Fei oldalán is tette. A partnerség ékeként a két fél által közösen életre hívott FRANCHISE FREEDOM repülő műalkotás 2017. december 6-án, a miami Art Basel művészeti kiállítás előestéjén ünnepli világpremierjét.

A BMW progresszív művészekkel kialakított innovatív együttműködése kéz a kézben jár a bajor prémiumgyártó luxusszegmensben előirányzott átfogó modellfrissítő hullámával. Ahogyan a legkiválóbb művészek, úgy a BMW szuper-luxus modellpalettája is páratlanul egyedi, inspiráló élményekkel ajándékozza meg célközönségét: zászlóshajóival a bajor prémiummárka az exkluzivitás és a magával ragadó élmények felejthetetlen kombinációját váltja valóra, egy újratervezett márkalogó égisze alatt. Az öt fejedelmi modellt egyesítő portfólió esetében 2017 szeptemberétől a BMW klasszikus kör alakú emblémája fekete-fehér változatban jelenik meg, a márka teljes nevével ellátva: „Bayerische Motoren Werke”. Mindezt a BMW Group „Strategy NUMBER ONE > NEXT” vállalati stratégiájának részeként, amely a nagymértékben, illetve teljes mértékben automatizált, rendszerbe kapcsolt, károsanyag-kibocsátástól mentes gépkocsik és szolgáltatások kifejlesztéséhez is hozzásegíti a vállalatot.

A FRANCHISE FREEDOM fantázianévre keresztelt repülő műalkotás világpremierjére 2017. december 6-án, szerda este 21 órakor, a miami tengerparton álló Faena Hotel előtt kerül sor. Ha az időjárás megengedi, a BMW és a Studio Drift december 10-ig minden este bemutatja az installációt az Art Basel művészeti kiállítás feletti égbolton. Az időpontokat a Studio Drift a @studio.drift néven elérhető hivatalos Instagram-oldalán, a BMW pedig a @bmwgroupculture hivatkozással fellelhető hivatalos Facebook- és Instagram-oldalon jelenti be. A háromszáz drón csodálatos fényjátéka még kilométeres távolságból is látható lesz.

Több mint tíz esztendőt felölelő alkotói munkássága során a Studio Drift időről időre az emberiség, a természet és a technológia közötti lélegzetelállító párhuzamra világított rá, nem egyszer a szó legszorosabb értelmében. A technológia villámgyors fejlődésével a művészduó eszköztára is folyamatosan bővül, amelyet újabbnál újabb vizuális élmények igazolnak. A művészeti kreativitás eme fantasztikusan sokrétű megnyilvánulása inspirálta a BMW-t arra, hogy hozzájáruljon a FRANCHISE FREEDOM projekthez.

„Hisszük, hogy a siker mögött élethosszig tartó tanulás lapul, és mint ilyen, nagy örömmel építjük azon művészeti- és kulturális együttműködéseinket, amelyekből szüntelenül tanulhatunk. A legkiválóbb alkotók és művészek időről időre a kihívásokat keresik, túllépnek önmagukon és forradalmi innovációkat tárnak fel szakterületükön – ahogyan mi is tesszük a BMW-nél” – fogalmazott Hildegard Wortmann, a BMW márkaigazgatója. „A kreativitás és az innovatív technológia kihasználásával képesek vagyunk lélegzetelállító dolgokat teremteni. Luxusautóink megtervezésekor is ez a legfőbb vezérelvünk” – tette hozzá.

A BMW és a Studio Drift közös értékrendjét egy exkluzív videoklip mutatja majd be, amelyet a készítők a közös projekt világpremierjére való felkészülés közben rögzítettek.

A BMW Group kulturális együttműködései immáron több mint ötven esztendőre tekintenek vissza, a vállalatcsoport jelenleg száznál is több ilyen viszonyt ápol világszerte. A hosszú távú elkötelezettségek középpontjában a modern és kortárs művészetek, a jazz és a klasszikus zene, valamint az építészet és a dizájn állnak. Három nagyszabású festményét Gerhard Richter 1972-ben kifejezetten a BMW Group müncheni székházának előcsarnokába készítette el. Azóta Andy Warholtól kezdve, Jeff Koons-on, Daniel Barenboim-on és Jonas Kaufmannon keresztül egészen Zaha Hadidig számos művész dolgozott együtt a BMW-vel. 2016-ban és 2017-ben az amerikai legenda, John Baldessari és a kínai multimédia-művész, Cao Fei készítette el a BMW Art Cars kollekció újabb két guruló műalkotását. Az olyan társ-kezdeményezések mellett, mint a BMW Tate Live programsorozat, a BMW Art Journey művészeti utazás, illetve a Berlinben, Münchenben és Londonban is életre hívott „Mindenki operája” ingyenes művészeti est-sorozat („Opera for All”), a vállalatcsoport világszerte számos nagyhírű múzeummal, előkelő művészeti kiállítással, legendás komolyzenekarral és világhírű operaházzal ápol hosszú távú partnerséget. A vállalatcsoport teljes körű alkotói szabadságot biztosít minden olyan kulturális tevékenység során, amelyben részt vesz – ez éppen olyan létfontosságú az úttörő művészeti munkák megalkotása szempontjából, mint a sikeres üzleti élet főbb innovációi terén.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

BMW GROUP ANALYST- AND INVESTOR CONFERENCE 2019.

Here you can see the live stream of the BMW Group Analyst- and Investor Conference 2019.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés