Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Anna Netrebko és Yusif Eyvazov elsöprő sikerű fellépése az Erkel Színházban a BMW Group Magyarország támogatásával

A világhírű orosz szoprán és hitvese az Andrea Chénier koncertszerű változatának főszerepeiben először énekelt teljes operát Magyarországon. A művészek szállításáról a BMW Group Magyarország, az Opera stratégiai partnere gondoskodott.

Vállalati
·
Értékesítés és marketing
·
Kulturális ügyek
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~72,79 KB)
  
Photos(4x, ~3,6 MB)

A világhírű orosz szoprán és hitvese az Andrea Chénier koncertszerű változatának főszerepeiben először énekelt teljes operát Magyarországon. A művészek szállításáról a BMW Group Magyarország, az Opera stratégiai partnere gondoskodott.

Anna Netrebkót napjaink legkiemelkedőbb szopránjaként tartják számon, az orosz művésznő hangja, játéka, odaadása és megjelenése a laikusokat, vájtfülűeket, kritikusokat és pályatársakat egyaránt elvarázsolja. A szentpétervári Mariinszkij Színházban takarítónőként indult legenda hamar a helyi társulat tagja lett, majd az Egyesült Államok után Salzburgban és Európa rangos operaházaiban alapozta meg a világhírhez vezető utat. A 18-19. század ikonikus szerepeit végigéneklő Netrebko másodszor érkezett Budapestre, ez alkalommal is férjével, az azeri származású tenorral, Yusif Eyvazovval együtt, aki hangfajtársait meghazudtolóan széles repertojával hívta fel magára a figyelmet. A tavalyi áriaest után Magyarországon először hallhatta most a közönség a két operaóriást teljes, egészestés produkcióban énekelni. Ahogy 2016-ban, a művészházaspárt természetesen az Erkel Színházban is a Magyar Állami Operaház Zenekara kísérte. Az Erkel Színházban 2017. december 29-én Netrebko és Eyvazov főszereplésével Umberto Giordano Andrea Chénier című operája koncertszerű előadásban volt hallható, melyet a magyar közönség elismerő tapsvihara kísért. A szoprán-tenor házaspár turné keretében járja a világot a darabbal, a budapesti fellépés sorrendben a milánói Scalában adott premiert követte. A sztárpáros partnereiként az esten Elchin Azizov, Balatoni Éva, Farkasréti Mária, Vörös Szilvia, Bakó Antal, Beöthy-Kiss László, Busa Tamás, Cseh Antal, Geiger Lajos, Hábetler András, Kóbor Tamás, Szvétek László és Zsigmond Géza léptett színpadra, az Opera Ének- és Zenekarát Jader Bignamini vezényelte.

Anna Netrebko és férje budapesti utazását a BMW Group Magyarország egy BMW 730d xDrive modellel segítette. A BMW zászlóshajója tökéletes kényelmet biztosított a világhírű szopránénekes és férje számára, akiket teljes ittartózkodásuk során a bajor luxuslimuzin szállított. „A BMW Group Magyarország és az Opera startégiai partnersége lassan 3 éves múltra tekint vissza és mint ilyen a BMW nemzetközi Art & Culture (Művészet és kultúra) programjának egyik alappillére Magyarországon. Az elmúlt közel 50 évben a BMW Group több mint 100 kulturális kapcsolatot épített ki és ápol világszerte, melybe az Operával való partnerség tökéletesen illeszkedik. Nagy büszkség számunkra, hogy egy ilyen világhírű szopránénekes, mint Anna Netrebko és férje, a nemkülönben ünneplet tenor, Yusif Eyvazov kényelmét és utazását a BMW segíthette itthon. A sztárpáros operaestje lenyűgöző hangulatot teremtett az Erkel Színházban, melyet a magyar közönség hosszas állótapssal ünnepelt, mely számunkra újabb bizonyságot adott arról, hogy az ország egyik legszínvonalasabb kulturális intézményét támogatjuk, immár évek óta nagy sikerrel” – mondta el Salgó András a BMW Group Magyarország vállalati kommunikációs vezetője az esemény alkalmával.

**
Fotó: Nagy Attila, Opera

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés