Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Ismét rekordévet zárt a BMW Group Magyarország

Az előző évhez képest 13%-kal több BMW és 59%-kal több MINI modellt értékesített 2017-ben a BMW Group Magyarország. Az összesen közel 3 000 darabos eladással mindkét márka esetében értékesítési csúcsot állított be a bajor prémiumgyártó hazai képviselete. A legsikeresebb modell hazánkban is a világ elsőszámú prémium üzleti gépkocsija, a tavaly új generációval jelentkező BMW 5-ös sorozat lett. Szegmensében a BMW értékesítette itthon a legtöbb elektromos és plug-in hibrid modellt, és az összkerékhajtású gépkocsik részaránya is a bajor gyártónál a legmagasabb.

Vállalati
·
Értékesítés és marketing
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~74,76 KB)
  
Photos(4x, ~15,84 MB)

Az előző évhez képest 13%-kal több BMW és 59%-kal több MINI modellt értékesített 2017-ben a BMW Group Magyarország. Az összesen közel 3 000 darabos eladással mindkét márka esetében értékesítési csúcsot állított be a bajor prémiumgyártó hazai képviselete. A legsikeresebb modell hazánkban is a világ elsőszámú prémium üzleti gépkocsija, a tavaly új generációval jelentkező BMW 5-ös sorozat lett. Szegmensében a BMW értékesítette itthon a legtöbb elektromos és plug-in hibrid modellt, és az összkerékhajtású gépkocsik részaránya is a bajor gyártónál a legmagasabb.

A BMW Group után a gyártó hazai képviselete is éves értékesítési rekordot jelenthetett be: míg a BMW globális értékesítése 4,1%-kal, addig a BMW Group Magyarországé 15,5% nőtt 2016-hoz képest, és a mintegy 2,5 milliós, illetve közel 3 000 darabos értékesítéssel mindkét piacon rekordévet zárt. A BMW Group két márkája közül a MINI 224 darab eladott modellel kiemelkedően magas, 59%-os növekedést mutatott be tavaly hazánkban, de a 13%-os bővülését hozó 2 698 darabos értékesítéssel a BMW is kiválóan teljesített.

A BMW legsikeresebb modellje továbbra is a 2017-ben új generációval jelentkező 5-ös sorozat lett 619 eladott példánnyal, a második helyet a 3-as sorozat 414 darabbal, a harmadikat 350 darabbal az X5-ös széria szerezte meg. Utóbbi nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az X modellcsalád hajszál híján elérje az ezres darabszámot. A szegmensben a legnagyobb modell, az X6-os mutatta be a legjelentősebb, 30%-os növekedést. A BMW hazai vásárlói közül a legtöbben összkerékhajtású modellek mellett döntöttek, az xDrive modellek 59%-os részarányt értek el. Az M és M Performance modellek is remekül teljesítettek: a 96 darabos éves értékesítés 81%-os növekedést jelent (a január-november időszakban), a legnépszerűbb modell a BMW M4 lett.

2017-ben is a BMW vezette a prémium elektromos és plug-in hibrid (PHEV) modellek piacát: az iPerformance gépkocsik eladásai 57%-kal bővültek (a január-november időszakban), a BMW Group rendelkezik a legszélesebb elektromos és plug-in hibrid kínálattal, melyhez tavaly a MINI Cooper S E Countryman ALL4 is csatlakozott, mely a kategória egyetlen konnektorról tölthető képviselője. A BMW az i3-mal és az i8-cal is rekordot ért el, így továbbra is az egyik vezető szereplője maradt az elektromos meghajtású gépkocsik piacának a privát vásárlók körében. Az i3 modellek értékesítése egy év alatt 41%-kal, az i8-é 30%-kal növekedett, a két modellt összesen 140 vásárló választotta tavaly.

2017-ben Magyarországon 224 darab MINI talált gazdára, ami rekordértékesítést és 2016-hoz képest 59%-os bővülést jelent. A legkeresettebbek a 3 és 5 ajtós, illetve a Cabrio modellek lettek, de a legnagyobb MINI, a Countryman is remekül teljesített, és 78 darab eladott példánnyal 35%-os márkán belüli részesedést ért el.

A BMW Motorrad is soha nem látott sikereket ért el 2017-ben, a 367 darabos értékesítés 35,4%-os növekedést takar. A nagymotor kategóriában elért 26%-os bővülésnek köszönhetően a BMW piacvezető ebben a szegmensben: minden negyedik tavaly forgalomba helyezett új 500 köbcenti feletti motor BMW gyártmány.

„Nagyon sikeres és kiegyensúlyozott volt a BMW Group Magyarország 2017-es teljesítménye, minden márkánkkal új értékesítési rekordot értünk el Magyarországon. A BMW az új 5-ös sorozattal a kategória legnépszerűbb képviselője, de a 3-as, az X5-ös és az X1-es szériák is kitűnően szerepeltek tavaly. A siker sokrétű, az X modellek közös értékesítése közel 1 000 db-ot tett ki, mely jól mutatja, hogy Magyarország igazi SAV/SUV piac, de különösen büszkék vagyunk a BMW i kimagasló népszerűségére is, mely 2014-es bevezetése óta töretlen. Az állami támogatások is nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a BMW i3-asból 44%-kal több darab került magyar ügyfelekhez tavaly. A MINI 2017-ben kitűnően szerepelt, rengeteget dolgoztunk azon, hogy a MINI-t igazi prémium, életstílus márkaként pozícionáljuk, és az 59%-os növekedés jól jelzi, hogy jelentősen több magyar ügyfél számára válik vonzóvá. A BMW Motorrad hetedik éve dönt rekordot világszerte és tavaly Magyarországon is, remekül kiegészítve a személyautó kínálatot. A 2018-as év számos új modell bevezetését hozza majd, soha ennyi újdonságot nem mutatott még be a vállalat egy év alatt, így biztosak vagyunk benne, hogy 2018-ban is új csúcsokat érünk majd el mind a globális, mind a magyar piacon” – mondta el Massimiliano Di Silvestre a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés