Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Padlógázon melegít az új BMW 8-as Coupé

A 2018-ban debütáló luxus sportkupé előszériás példányát Olaszországban tesztelik a mérnökök.

G15
·
Coupé
·
8 Series
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~69,31 KB)
  
Photos(9x, ~82,06 MB)
  
Videos(1x, ~539,97 MB)

A 2018-ban debütáló luxus sportkupé előszériás példányát Olaszországban tesztelik a mérnökök.

A BMW Concept 8 Series tanulmányautó tavalyi világpremierjén a bajor prémiumgyártó idejekorán ízelítőt adott új luxus sportkupéja tömegtermelés-közeli formanyelvéből, idén januártól pedig már az új BMW 8-as Coupé letaglózó menettulajdonságai is önmagukért beszélnek: a sorozatgyártás előtt álló modell egy előszériás példánya ezekben a napokban futja nagysebességű tesztköreit az olaszországi Aprilia versenypályáján. A megterhelő próbatétel elsődleges célja, hogy a mérnökök a legintenzívebb folyamatos igénybevétel közepette hangolják tökéletesre a modell hajtáslánc- és futómű-technológiáját. A versenypályás tesztelés egy újabb fontos állomást jelent az új BMW 8-as Coupé 2018-as világpremierje felé vezető úton.

Jóllehet, a tervezőmérnökök tökéletesen álcázott prototípussal végzik a versenypályás teszteket, az új BMW 8-as Coupé mégsem tudja titkolni jellegzetesen sportautós arányait. Ahogyan a BMW Concept 8 Series tanulmányautó esetében, úgy a dinamikusan elnyújtott vonalvezetés, a lapos jármű-sziluett, az erőteljes frontrész és a magabiztosan terpesztő hátsó kialakítás egysége ezúttal is lélegzetelállító vezetési élményt sejtet.

Ez utóbbit az olaszországi versenypályán megfutott körök újra és újra igazolják. A Róma közelében fekvő, hozzávetőlegesen 4 kilométer hosszú, meredek ívekkel és tempós ráfordítókkal tűzdelt aszfaltcsík kiváló terepet biztosít a nagyteljesítményű sportautók nagysebességű teszteléséhez. Az új BMW 8-as Coupé viselkedéseit padlógázas gyorsulásoknál, hirtelen kormánymozdulatoknál és kőkemény padlófékezéseknél, megszakítások nélküli több kör alatt, intenzív szlalompályákon, illetve a legváltozatosabb útfelületeken vizsgálják és finomhangolják a mérnökök. A nagysebességű tesztkörök elsődleges célja az új BMW 8-as Coupé hajtáslánc- és futómű-technológiájának tökéletesítése, hogy a bajor prémiummárka új luxus sportkupéjának sorozatgyártásban kínált képviselői még a legtempósabb vezetési szituációkban is maximális agilitásról és kivételesen közvetlen kezelhetőségről tegyenek tanúbizonyságot. Az új modellek mindezeken felül az úttestre engedhető legmagasabb arányú erőtöbblet és a négy keréken átélhető legpihentetőbb kényelem páratlan szimbiózisát garantálják majd.

„A legkeményebb körülmények közepette elvégzett tesztek eredményei is kiválóan mutatják, hogy a lehető legjobb úton haladunk az új BMW 8-as Coupé lenyűgöző tulajdonságainak sorozatgyártása felé. A nagyteljesítményű modell kvalitásai minden várakozásunkat felülmúlják, így bizton állíthatom, hogy ügyfeleink és rajongóink egy vérbeli sportautó érkezésére számíthatnak” – mondta Klaus Fröhlich, a BMW AG igazgatótanácsának technológiai kutatásért és járműfejlesztésért felelős tagja, aki személyesen felügyeli Olaszországban az új BMW 8-as Coupé versenypályás tesztjeit.

Az újdonság kivételesen sportos menettulajdonságai a tömegtermelés és a motorsport között húzódó rendkívül szoros kapcsolatnak tudhatók be, hiszen az új BMW 8-as Coupé fejlesztési munkálatai a hamarosan sorozatgyártásba kerülő BMW M8 sportmodell és a BMW M8 GTE versenyautó tervezési fázisaival szinkronban, párhuzamos elvek mentén zajlottak. Miközben a 2018-ban debütáló luxus sportkupé egy előszériás példánya Olaszországban futja tesztköreit, a BMW Motorsport a vadonatúj BMW M8 GTE első éles bevetésére készül. A versenyautó az IMSA WeatherTech SportsCar Championship január 27-én elrajtoló szezonnyitó futamán, a Daytona-i 24-órás megmérettetésen ünnepli versenypályás világpremierjét a BMW RLL csapat színeiben. Néhány hónappal később, 2018 júniusában a modell a legendás Le Mans-i 24-órás futamon is rajthoz áll. Az ikonikus aszfaltcsíkokon, illetve az FIA World Endurance Championship hosszú távú megbízhatósági versenyein és az IMSA WeatherTech SportsCar Championship észak-amerikai futamain megszerzett versenytapasztalatokat a bajor prémiumgyártó közvetlenül az új BMW 8-as Coupé sorozatgyártása előtt, a tömegtermelést megelőző utolsó finomhangolási folyamatokban is kamatoztatja majd.

Az új BMW 8-as Coupé előszériás tesztjei során, valamint a BMW M8 GTE versenyautó éles bevetésein megszerzett ismereteket a BMW M8 fejlesztési munkálataiban is felhasználják majd a mérnökök. 2017 májusában a BMW M GmbH a Nürburgringen megrendezett 24-órás megbízhatósági verseny betétprogramjaként egyszer már pályára gurította az új csúcsmodell prototípusát, a Nordschleife legendás aszfaltcsíkja pedig kétségkívül az a terep, ahol a BMW M8 a sorozatgyártás beindítása előtt tökélyre fejlesztheti kvalitásait.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés