Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Megérkezett a BMW M4 Cabrio Edition 30 Years különkiadás

A BMW M GmbH nagyteljesítményű kabriói immáron három évtizede testesítik meg a tökéletesen precíz vezethetőség, a lebilincselő menetdinamika és a határtalan szabadság magával ragadó egységét. A hamisítatlan versenysport-gének ötödik nemzedékét élő modelltörténetnek most egy exkluzív karosszériajegyekkel és kivételes felszereltségi tételekkel megáldott különkiadás állít emléket.

F83
·
BMW M modellek
·
M4
·
Cabrio
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 79,71 KB)
  
Photos(14x, 93,69 MB)

A BMW M GmbH nagyteljesítményű kabriói immáron három évtizede testesítik meg a tökéletesen precíz vezethetőség, a lebilincselő menetdinamika és a határtalan szabadság magával ragadó egységét. A hamisítatlan versenysport-gének ötödik nemzedékét élő modelltörténetnek most egy exkluzív karosszériajegyekkel és kivételes felszereltségi tételekkel megáldott különkiadás állít emléket.

A nagyteljesítményű sportautókat építő BMW M GmbH modellpalettáján kereken harminc esztendővel ezelőtt debütált az első nyitott tetős négykerekű: a BMW M3 Cabrio bemutatkozó generációja 1988 nyarának elején ünnepelte piaci premierjét, felkínálva a motorsport-rajongóknak a hétköznapi használatra is kiváló, letaglózó erejű sportautó és a zárt versenypályákon bizonyított motor-, illetve futómű-technológia egészen egyedülálló kombinációját. A mindmáig páratlan koncepció ötödik nemzedékét élő, legkorszerűbb értelmezése a BMW M4 Cabrio képében ölt testet (100 kilométerre vetített 8,7 – 9,5 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 203 – 218 gramm kombinált károsanyag-kibocsátás mellett), az immáron három évtizedre visszatekintő hagyománynak és a hamisítatlan modell exkluzivitásának pedig idén egy rendhagyó limitált széria állít emléket: bemutatkozik a BMW M4 Cabrio Edition 30 Years különkiadás.

A mindössze háromszáz példányban elkészülő újdonság a Competition Package teljesítménynövelő csomaggal felszerelt BMW M4 Cabrio műszaki alapjaira építkezik, a dupla turbóval lélegeztetett, soros hathengeres benzinmotor 331 kW / 450 lóerő maximális teljesítményével, M Sport kipufogórendszerrel, típus-specifikus SPORT üzemmóddal és extrém sportosra konfigurált dinamikus menetstabilizáló rendszerrel (DSC – Dynamic Stability Control) felvértezett, adaptív M futóművel, valamint aktív M differenciálművel kiegészítve. A csúcstechnikát kifejezetten a különkiadáshoz tervezett karosszériajegyek, utastéri stíluselemek és felszereltségi tételek hirdetik.

Szembeötlő megjelenés és egyedi felszereltség

A BMW M4 Cabrio Edition 30 Years különkiadás kétféle tradicionális karosszéria-fényezéssel debütál. A Macao Blue metálfény az első nagyteljesítményű kabrió harminc évvel ezelőtti premierjére utal, míg a Mandarin II árnyalat az 1994-ben bemutatott, második BMW M3 Cabrio extrafelszereltségi palettáján megtalálható Dakar Yellow karosszéria-fényezés opcióját eleveníti fel.

A kerek jubileumot ünneplő limitált széria már az alapfelszereltség részeként megkapja a BMW Individual Magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomagot, amely a hűtőrács-pár dupla keretét, az első kerékjárati ívek mögé integrált légkivezető nyílásokat, a típusjelzést és a csillagküllő-dizájnú, kovácsolt BMW M könnyűfém keréktárcsákat is exkluzív fénybe öltözteti. A 20” méretű felnik a különkiadás sajátosságaként eközben Orbit Grey matt árnyalatban gurulnak majd a háromszáz egyedi kabrió alatt.

Az utastér teljes Merino bőrkárpitozásának árnyalatát a BMW M4 Cabrio Edition 30 Years különkiadás karosszéria-fényezése határozza meg. A Macao Blue metálfénnyel Black / Fjord Blue vagy Black / Silverstone kéttónusú bőrkárpitozás harmonizál, miközben a limitált széria exkluzivitását a fejtámlákon megegyező színű kontraszt-varrás, a BMW M szőnyegek esetében pedig ugyanilyen szegélyezés nyomatékosítja. A Mandarin II karosszéria-fényezési árnyalathoz sárga kontraszt-varrással díszített Black bőrkárpitozás társul, az utastéri betétek pedig mindegyik változat esetében szénszálból készülnek, már az alapfelszereltség részeként.

A küszöbléceken, a fejtámlákon és a műszerfal jobb első utas előtti részén a „30 Jahre Edition” felirat olvasható, utóbbi esetben ráadásul a háromszázig skálázott sorszámok is utalnak a limitált szériára.

A lélegzetelállító menetteljesítmény és a nyitott tetős vezetési élmény hagyományokkal átitatott párosa, avagy a BMW M3 / M4 Cabrio harminc éves története

A BMW M4 Cabrio Edition 30 Years különkiadás a lélegzetelállító menetteljesítmény és a nyitott tetős vezetési élmény öt modellgeneráción át érlelt párosának végeredménye. A zárt versenypályákon edzett járműkoncepció és a motorsport élvonalából származó technológia már az első BMW M3 Cabrio karakterét is meghatározta.

A 2.3 liter hengerűrtartalmú, négyhengeres, hengerenkénti négyszelepes, katalizátorral kiegészített, 143 kW / 195 lóerő maximális teljesítményre képes benzinmotor, az egyedi futómű-technológia és a kiszélesített kerékjárati ívekkel egybedolgozott, aerodinamikailag optimalizált karosszéria a kifejezetten a túraautó-futamokra kifejlesztett, keménytetős, kétajtós BMW M3 öröksége volt. A modellel Roberto Ravaglia, Wilfried Vogt és Eric van de Poele 1987-ben a túraautó-mezőny világbajnoki, Európa-bajnoki és németországi abszolút győzelmét is elhódította, az első BMW M3 iránti érdeklődés így ugrásszerű növekedésnek indult. Jóllehet, a motorsport élvonalának homologizációs előírásai okán a bajor prémiumgyártó eleinte a sportautó mindössze 5 000 darabos tömegtermelését tervezte, amikor azonban 1988 nyarán az első BMW M3 Cabrio (E30) is megérkezett a piacra, a keménytetős, kétajtós BMW M3 eladásai már a tízezres darabszámon túl jártak. Nyitott tetős testvérmodelljéből 1991-ig csupán 786 darab látott napvilágot, a BMW M3 / M4 Cabrio modelltörténetében így az első generáció a valaha készült legexkluzívabb kivitel. A XX. század végének egyik leggyorsabb nyitott tetős négyülésesét egy 158 kW / 215 lóerő maximális teljesítményű benzinmotor hajtotta.

A BMW M3 Cabrio második modellgenerációja (E36) 1994-ben ünnepelte világpremierjét, magabiztos kiállással és fejlett biztonsági rendszerrel felszerelve. A motorháztető alatt dolgozó soros hathengeres benzinmotor 210 kW / 286 lóerő maximális teljesítménye utánozhatatlan kabrióélménnyel ajándékozta meg a vezetés szerelmeseit. Két évvel később bemutatkozott a soros hathengeres szív továbbfejlesztett változata, immáron 236 kW / 321 lóerő maximális teljesítménnyel. A BMW M3 Cabrio hátsó fejtámlái mögé ezzel párhuzamosan egy borulásvédő rendszer is bekerült, amely automatikusan kiemelkedett, ha a gépkocsi ütközésérzékelő szenzorjai felborulás veszélyét észlelték. Az innovatív rendszer és az első szélvédő megerősített kerete együttesen minden vezetési szituációban optimális utasbiztonságot garantált.

A BMW M3 Cabrio modelltörténete harmadik nemzedékével (E46) és egy új sorhatos benzinmotorral lépett be a XXI. századba. A 2001-ben debütált nagyteljesítményű kabrió feltűnően laposabb és szélesebb karosszériával érkezett meg az utakra, ahol a motorháztető alá épített erőforrás már 252 kW / 343 lóerő maximális teljesítménnyel forgathatta a hátsó kerekeket. A letaglózó vezetési élményt azonban nem csupán a magas fordulatszám-tartományig kalibrált benzinmotor, de a nyitás és zárás arányát folyamatosan változtató BMW M differenciálzár, a strapabíró sport fékrendszer és az integrált biztonsági övekkel felszerelt sportülések egysége keltette életre.

A 2008-ban bemutatott negyedik nemzedék (E92) számára a BMW M GmbH tervezőmérnökei egészen újat alkottak: a motorháztető alá egy 309 kW / 420 lóerő maximális teljesítményű V8-as benzinmotor került, amely a zabolátlan erőtöbbletet rendkívül széles fordulatszám-tartományban állította elő. Mindehhez a nyolchengeres motorblokkok összetéveszthetetlen orgánuma társult, amely lenyitott tetővel még tovább borzolta a kedélyeket. A BMW M3 Cabrio negyedik modellgenerációja már egy elektrohidraulikus működtetésű keménytetőt viselt, amely nem csupán a nagyteljesítményű kabrió maximális versenypályás kihasználását, de a sportmodell egész éves használatát is lehetővé tette.

A ma is kapható, ötödik nemzedék (F33) 2014-es bemutatkozása egybeesett a járműkoncepció átfogó névváltoztatásával. A BMW M4 Cabrio meghajtásáról egy M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, kivételesen magas fordulatszám-tartományig kalibrált, soros hathengeres benzinmotor gondoskodik, amely még a maximális fordulatszám közelében is azonnali gázreakcióval, elődmodelljéhez képest jelentős mértékben csökkentett saját tömeggel, az opcionális extrafelszereltség részeként Drivelogic-kal dolgozó, hétfokozatú BMW M duplakuplungos automataváltóval és aktív M differenciálművel nyűgözi le a bajor prémiumgyártó rajongóit. Mint ilyen, a BMW M4 Cabrio a zárt versenypályákon átélhető maximális vezetési élmény és a tökéletes hétköznapi használhatóság páratlan kettősét kelti életre.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden érté kesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE.

Wednesday, 21. March 2018.
Here you will see the full-length live transmission of the BMW Group Annual Accounts Press Conference.

 

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés