Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Új bemutatók a Katona József Színházban

Márciusban két darabbal bővült a Katona József Színház repertoárja. A MINI-vel immár bő fél éve együttműködő színházban először egy kortárs magyar dráma, Spiró György Széljegye, majd Alfred Döblin Berlin, Alexanderplatz című műve került színpadra.

Vállalati
·
Kulturális ügyek
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~165,57 KB)
  
Photos(2x, 10,13 MB)

Márciusban két darabbal bővült a Katona József Színház repertoárja. A MINI-vel immár bő fél éve együttműködő színházban először egy kortárs magyar dráma, Spiró György Széljegye, majd Alfred Döblin Berlin, Alexanderplatz című műve került színpadra.

Az egyediséget, az újra való nyitottságot, a frissességet és a kiválóságot egyaránt meghatározó értékekként kezelő márkák, a MINI és a Katona József Színház 2017 szeptemberében kötött együttműködési megállapodást. A brit prémium autómárka és a hazai kulturális élet meghatározó intézménye közötti partnerségi megállapodás – melynek értelmében kölcsönösen támogatják egymást a 2017/2018-as évadban és közös programok kialakítását kezdeményezik – kiválóan illeszkedik a MINI-t forgalmazó BMW Group több mint 40 éves múltra visszatekintő Art & Culture programjába.

A megállapodással a hazai kulturális élet világába lépő MINI partnere március 3-án vitte először színpadra Zsámbéki Gábor rendezésében Spiró György Széljegy című drámáját. A rákövetkező héten, március 10-én pedig a hazai fiatal rendezőgeneráció egyik, egyedi látásmódjáról ismert képviselője, Kovács D. Dániel által rendezett Berlin, Alexanderplatz premierjét tekinthették meg a nézők. A produkcióban egy különleges vizuál segítségével az Oscar-díjra jelölt Testről és lélekről sztárja, Borbély Alexandra is látható.

A Katona József Színház folyamatosan megújuló repertoárja, friss, lendületes kommunikációja a tavaszi szezonban is sikerdarabokat ígér. A MINI márka elsősorban kommunikációjával van jelen a színházban, illetve számos olyan egyedi kultúrális esemény alkalmával is, mely korábban nem volt elérhető a brit márka számára. Mindamellet további kapcsolódási pont a MINI és a Katona József Színház között, hogy Nagy Ervin színművész, a színházban futó számos sikeres darab szereplője a MINI Magyarország márkanagykövete.

A BMW Group kultúra iránti elkötelezettségéről

A BMW Group kulturális együttműködései immáron több mint negyven esztendőre tekintenek vissza, a vállalatcsoport jelenleg száznál is több ilyen viszonyt ápol világszerte. A hosszú távú elkötelezettségek középpontjában a modern és kortárs művészetek, a jazz és a klasszikus zene, valamint az építészet és a dizájn állnak. 1972-ben Gerhard Richter három nagyszabású festményét kifejezetten a BMW Group müncheni székházának előcsarnokába készítette el. Azóta Andy Warholtól kezdve, Roy Lichtenstein-en, Olafur Eliasson-on, Jeff Koons-on és Zubin Metha-n keresztül egészen Daniel Barenboim-ig és Anna Netrebko-ig számos művész dolgozott együtt a BMW-vel. A vállalatcsoport ezen felül központi épületeinek és üzemeinek megtervezésére olyan neves építészeket is alkalmazott, mint Karl Schwanzer, Zaha Hadid és Coop Himmelb(l)au. A Solomon R. Guggenheim Alapítvány, a Guggenheim Múzeum, valamint a BMW Group világméretű együttműködésének eredménye, a BMW Guggenheim Laboratórium 2011-ben ünnepelte világpremierjét New Yorkban. A vállalatcsoport teljeskörű alkotói szabadságot biztosít minden olyan kulturális tevékenység során, amelyben részt vesz - ez éppen olyan létfontosságú az úttörő művészeti munkák megalkotása szempontjából, mint a sikeres üzleti élet főbb innovációi terén.

A BMW kultúra iránti elkötelezettségéről további információkat talál a www.bmwgroup.com/culture és a www.bmwgroup.com/culture/overview weboldalakon.

Fotó az előadásról: Katona József Színház

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE.

Wednesday, 21. March 2018.
Here you will see the full-length live transmission of the BMW Group Annual Accounts Press Conference.

 

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés