Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Új bemutatók a Katona József Színházban

Márciusban két darabbal bővült a Katona József Színház repertoárja. A MINI-vel immár bő fél éve együttműködő színházban először egy kortárs magyar dráma, Spiró György Széljegye, majd Alfred Döblin Berlin, Alexanderplatz című műve került színpadra.

Vállalati
·
Kulturális ügyek
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~165,57 KB)
  
Photos(2x, ~10,22 MB)

Márciusban két darabbal bővült a Katona József Színház repertoárja. A MINI-vel immár bő fél éve együttműködő színházban először egy kortárs magyar dráma, Spiró György Széljegye, majd Alfred Döblin Berlin, Alexanderplatz című műve került színpadra.

Az egyediséget, az újra való nyitottságot, a frissességet és a kiválóságot egyaránt meghatározó értékekként kezelő márkák, a MINI és a Katona József Színház 2017 szeptemberében kötött együttműködési megállapodást. A brit prémium autómárka és a hazai kulturális élet meghatározó intézménye közötti partnerségi megállapodás – melynek értelmében kölcsönösen támogatják egymást a 2017/2018-as évadban és közös programok kialakítását kezdeményezik – kiválóan illeszkedik a MINI-t forgalmazó BMW Group több mint 40 éves múltra visszatekintő Art & Culture programjába.

A megállapodással a hazai kulturális élet világába lépő MINI partnere március 3-án vitte először színpadra Zsámbéki Gábor rendezésében Spiró György Széljegy című drámáját. A rákövetkező héten, március 10-én pedig a hazai fiatal rendezőgeneráció egyik, egyedi látásmódjáról ismert képviselője, Kovács D. Dániel által rendezett Berlin, Alexanderplatz premierjét tekinthették meg a nézők. A produkcióban egy különleges vizuál segítségével az Oscar-díjra jelölt Testről és lélekről sztárja, Borbély Alexandra is látható.

A Katona József Színház folyamatosan megújuló repertoárja, friss, lendületes kommunikációja a tavaszi szezonban is sikerdarabokat ígér. A MINI márka elsősorban kommunikációjával van jelen a színházban, illetve számos olyan egyedi kultúrális esemény alkalmával is, mely korábban nem volt elérhető a brit márka számára. Mindamellet további kapcsolódási pont a MINI és a Katona József Színház között, hogy Nagy Ervin színművész, a színházban futó számos sikeres darab szereplője a MINI Magyarország márkanagykövete.

A BMW Group kultúra iránti elkötelezettségéről

A BMW Group kulturális együttműködései immáron több mint negyven esztendőre tekintenek vissza, a vállalatcsoport jelenleg száznál is több ilyen viszonyt ápol világszerte. A hosszú távú elkötelezettségek középpontjában a modern és kortárs művészetek, a jazz és a klasszikus zene, valamint az építészet és a dizájn állnak. 1972-ben Gerhard Richter három nagyszabású festményét kifejezetten a BMW Group müncheni székházának előcsarnokába készítette el. Azóta Andy Warholtól kezdve, Roy Lichtenstein-en, Olafur Eliasson-on, Jeff Koons-on és Zubin Metha-n keresztül egészen Daniel Barenboim-ig és Anna Netrebko-ig számos művész dolgozott együtt a BMW-vel. A vállalatcsoport ezen felül központi épületeinek és üzemeinek megtervezésére olyan neves építészeket is alkalmazott, mint Karl Schwanzer, Zaha Hadid és Coop Himmelb(l)au. A Solomon R. Guggenheim Alapítvány, a Guggenheim Múzeum, valamint a BMW Group világméretű együttműködésének eredménye, a BMW Guggenheim Laboratórium 2011-ben ünnepelte világpremierjét New Yorkban. A vállalatcsoport teljeskörű alkotói szabadságot biztosít minden olyan kulturális tevékenység során, amelyben részt vesz - ez éppen olyan létfontosságú az úttörő művészeti munkák megalkotása szempontjából, mint a sikeres üzleti élet főbb innovációi terén.

A BMW kultúra iránti elkötelezettségéről további információkat talál a www.bmwgroup.com/culture és a www.bmwgroup.com/culture/overview weboldalakon.

Fotó az előadásról: Katona József Színház

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés