Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A MINI nekivág a leghosszabb szárazföldi útnak: a MINI Countryman Panamericana Plug-In Hybrid modellel

A brit prémiumgyártó a 2018-as New York-i Nemzetközi Autószalonon leplezi le a MINI Cooper S E Countryman ALL4 plug-in hibrid modell exkluzív változatát, amely az Észak-Amerika és Tűzföld között húzódó szárazföldi útvonal osztatlan meghódítására hivatott.

MINI Countryman
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~71,4 KB)
  
Photos(19x, ~75,48 MB)

A brit prémiumgyártó a 2018-as New York-i Nemzetközi Autószalonon leplezi le a MINI Cooper S E Countryman ALL4 plug-in hibrid modell exkluzív változatát, amely az Észak-Amerika és Tűzföld között húzódó szárazföldi útvonal osztatlan meghódítására hivatott.

A 2018. március 30 – április 8. között megrendezendő New York-i Nemzetközi Autószalonon a MINI stílusában megálmodott elektromos mobilitás egy vadonatúj térség meghódítását tűzi ki célul: a brit prémiumgyártó egy olyan modellváltozatot gurít ki a nagyközönség elé, amelyet a mérnökök kifejezetten a leghosszabbra nyúló utazások kihívásainak leküzdésére terveztek meg. A márka első plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt gépkocsijának műszaki alapjaira épített MINI Countryman Panamericana Plug-In Hybrid modell Észak-Amerikából egészen Tűzföldig utazik majd, hogy valós körülmények közepette mutassa be a MINI legnagyobb modelljének erejét és tartósságát.

A kompakt méretű ötajtóst stílusos megoldásokkal, így többek között kiegészítő első fényszórókkal, merev falú gumiabroncsokkal és pótkerékkel felszerelt tetőcsomagtartóval készítették fel a nagy utazásra. A MINI Cooper S E Countryman ALL4 plug-in hibrid modell (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 2,1 – 2,3 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 13,2 – 14,0 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 49 – 52 gramm / km) két motorjának összesített ereje és sokoldalúsága tökéletes műszaki alapot biztosít a pánamerikai kaland abszolválásához.

A Föld északi és déli féltekéje között húzódó nemzetközi, leghosszabb szárazföldi útvonal kihívásaival három MINI Countryman Panamericana Plug-In Hybrid modell száll szembe, a trió ezzel a MINI Cooper S E Countryman ALL4 plug-in hibrid modellben alkalmazott hajtáslánc-technológia megbízhatóságát és hosszan tartó teljesítményét nyomatékosítja.

A MINI Cooper S E Countryman ALL4 plug-in hibrid modell hálózatról tölthető hajtáslánca jelentős mértékben hozzájárul a közúti közlekedés károsanyag-kibocsátásának mérsékléséhez, még a nagyvárosoktól távol is. Akár 40 kilométer megtételére is elegendő, tisztán elektromos hajtási lehetőségével a modell messze túlmutat a zéró emissziójú személyes mobilitás belvárosi korlátain és a hosszabb utazások alkalmával is környezetbarát haladással kecsegtet. Az elektromos motor és a belsőégésű erőforrás intelligens együttműködése a károsanyag-kibocsátástól mentes közlekedés és a hagyományos meghajtású gépkocsik által kínált, hosszabb utazások egységét váltja valóra.

A Panamericana az egyesült államokbeli Alaszka államot köti össze az argentínai Tűzfölddel, a legészakibb és legdélebbi pont között húzódó szárazföldi útvonal hossza hozzávetőlegesen 25 750 kilométer. Az utat északon és délen is számos bekötőút és alternatív útvonal szegélyezi, amely a Panamericana fő útvonalával kiegészülve több mint 48 000 kilométert fed le. A Panama és Kolumbia határán található esőerdő védelme érdekében a kerekeken megtett utazás itt mintegy 90 kilométernyi hajóúttal egészül ki. A világ leghosszabb szárazföldi útja eltérő éghajlati öveken, sűrű dzsungeleken és több ezer méter magas hegyi szorosokon vezet keresztül. A fejlett autópályák mellett a MINI Countryman Panamericana Plug-In Hybrid modellnek a kavicsos útszakaszokkal és a keskeny hegyi hágókkal is meg kell birkóznia.

A MINI Cooper S E Countryman ALL4 plug-in hibrid modell öt teljes értékű üléssel, bőséges csomagtérrel és megannyi kényelmi funkcióval kedveskedik utasainak, mindenféle terepen garantálva a vezetés élményét. A hajtáslánc elektromos motorjának és belsőégésű erőforrásának rendszerteljesítménye 165 kW / 224 lóerő, miközben az első és a hátsó kerekek precíz együttműködése a MINI ALL4 intelligens összkerékhajtás zéró-emissziójú formáját kelti életre. Legyen szó akár sárról, homokról, kavicsról vagy hóról, a MINI Countryman Panamericana Plug-In Hybrid modellnek egyik sem jelent akadályt.

Csatlakozzon az utazáshoz a MINI News Instagram-oldalán: www.instagram.com/mini.news

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

BMW GROUP ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE 2019.

Here you can see the full length live stream of the Press Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés