Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Világkörüli utazás kezdődik a BMW technológiai innovációival

Boris Herrmann sporthajós az első német rekorderként, a bajor prémiumgyártó járműfejlesztésért felelős tervezőmérnökeinek segítségével kezdheti meg felkészülését a világ legkeményebb vitorlásversenyére, a Vendée Globe futam 2020 novemberében megrendezendő következő felvonására.

Sport
·
Sailing
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 66,04 KB)
  
Photos(16x, 108,9 MB)

Boris Herrmann sporthajós az első német rekorderként, a bajor prémiumgyártó járműfejlesztésért felelős tervezőmérnökeinek segítségével kezdheti meg felkészülését a világ legkeményebb vitorlásversenyére, a Vendée Globe futam 2020 novemberében megrendezendő következő felvonására.

A nemzetközi vitorlásversenyek történetében új fejezet kezdődik, hiszen a sportág csúcsaként ismert Vendée Globe futamon most először száll vízre német sporthajós: a hamburgi születésű, 36 esztendős Boris Herrmann célként tűzte ki, hogy 2020 novemberében elindul a világ legkeményebb földkerülő szólóvitorlás versenyének következő fordulóján, amely a déli óceánok hullámain vezet keresztül. Társa és támogató partnere a monacói jacht klub (YCM – Yacht Club de Monaco) színeiben induló Malizia csapat alapítója, a monacói Karolina hercegnő legkisebb fia, Pierre Casiraghi lesz, a leghatékonyabb vitorlástechnológia kifejlesztésében pedig a BMW innovációs partnerként vesz részt. A bajor prémiumgyártó járműfejlesztésért felelős tervezőmérnökei több évtizedre visszanyúló autógyártási szaktudásukra támaszkodva segédkeznek az ütőképes sportgép megalkotásában.

A BMW 2002 óta aktív résztvevője a vitorlásversenyek Amerika Kupájának is, amelyben a 2010-es forduló abszolút trófeáját a BMW ORACLE Racing csapat hódította el. Az elkövetkező két és fél évben a Malizia csapat tagjai azon dolgoznak majd, hogy tökéletesre fejlesszék a vízfelszínből kiemelhető, Open 60 besorolású jachtot, amelyben a BMW tervezőmérnökei elsősorban a könnyűszerkezetes járműépítés és az elektromos meghajtás területén szolgálnak iránymutató megoldásokkal.

„Boris Herrmann és Pierre Casiraghi közös projektje felettébb ambiciózus, amely embert és gépet egyaránt teljesítőképessége határáig hajt” – mondta Sven Schuwirth, a BMW márkaigazgatója. „A BMW imádja az efféle kihívásokat, hiszen lehetővé teszik számunkra, hogy iránymutató, innovatív megoldásainknak újabb kézzelfogható bizonyítékát nyújtsuk. Izgatottan tekintünk a csapattal, és mindenekelőtt Boris Herrmann-nal megkötött partneri együttműködésünk elé. Ő lesz az első német sporthajós, aki vízre száll a Vendée Globe futamon, több évtizednyi járműfejlesztési tapasztalatunkkal és az elmúlt négy Amerika Kupán megszerzett szaktudásunkkal így a lehető leghatékonyabb versenyjachtot készítjük elő számára, hogy sikeresen megkerülhesse vele a Földet” – tette hozzá.

Boris Herrmann „Malizia” névre keresztelt sporthajója az Open 60 besorolású vitorlások egyik legkorszerűbb nemzedékének képviselője, amelyet „L” alakú kiemelő szerkezettel szereltek fel: a legnagyobb versenytempó elérése érdekében magasabb sebességnél a jacht kapitánya képes részben kiemelni a víz felszínéből a hajótestet, amely ilyenkor gyorsabb tempót tud elérni, mint a korábbi kialakítások esetében bármikor. Idén márciusban, az első módosítások eszközölése után Boris Herrmann átköltöztette a 2015-ben gyártott jachtot a Földközi-tengerre, az átfogóbb fejlesztések így már a sporthajós otthoni jacht klubjában, Monacóban kezdődhetnek meg.

„Rendkívül büszke vagyok rá, hogy a BMW-t is a fedélzeten tudhatom. Nagy feladat áll előttünk. Köztünk, vitorlások között a Vendée Globe a sportág Mount Everest-jének számít” – fogalmazott Boris Herrmann. „A BMW nem csupán egy fantasztikus autógyártó, de az Amerika Kupa egyik technológiai partnereként az elmúlt tizenöt évben azt is minden kétséget kizáróan bizonyította, hogy kiválóan ért a versenyvitorlások optimalizálásához, még a legkeményebb kihívások közepette is. Nagy örömünkre szolgál, hogy segítségül hívhatjuk ezt a szaktudást” – zárta gondolatait a sporthajós, aki társa, Pierre Casiraghi oldalán már jövő héten vízre száll egy rekordkísérletért a franciaországi Marseille és a spanyolországi Cartagena közötti vízszakaszon. Tavaly a páros a lenyűgöző harmadik helyen ért célba a legendás Rolex Fastnet Race versenyen.

„A felkészülés már elkezdődött, a kiváló tempónak pedig a BMW-vel megkötött együttműködés újabb lendületet adott. Izgatottan várom, hogy egy ilyen világhírű, elismerten innovatív vállalattal dolgozhassak együtt. Együtt bármit elérhetünk” – mondta Pierre Casiraghi.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

LIVE - AUTO CHINA 2018.

Beijing, 25. April 2018.
10:00 CST / 04:00 CEST.
Here you can see the full-length transmission of the BMW Group press conference.

 

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés