Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Világkörüli utazás kezdődik a BMW technológiai innovációival

Boris Herrmann sporthajós az első német rekorderként, a bajor prémiumgyártó járműfejlesztésért felelős tervezőmérnökeinek segítségével kezdheti meg felkészülését a világ legkeményebb vitorlásversenyére, a Vendée Globe futam 2020 novemberében megrendezendő következő felvonására.

Sport
·
Sailing
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~65,39 KB)
  
Photos(16x, ~109,69 MB)

Boris Herrmann sporthajós az első német rekorderként, a bajor prémiumgyártó járműfejlesztésért felelős tervezőmérnökeinek segítségével kezdheti meg felkészülését a világ legkeményebb vitorlásversenyére, a Vendée Globe futam 2020 novemberében megrendezendő következő felvonására.

A nemzetközi vitorlásversenyek történetében új fejezet kezdődik, hiszen a sportág csúcsaként ismert Vendée Globe futamon most először száll vízre német sporthajós: a hamburgi születésű, 36 esztendős Boris Herrmann célként tűzte ki, hogy 2020 novemberében elindul a világ legkeményebb földkerülő szólóvitorlás versenyének következő fordulóján, amely a déli óceánok hullámain vezet keresztül. Társa és támogató partnere a monacói jacht klub (YCM – Yacht Club de Monaco) színeiben induló Malizia csapat alapítója, a monacói Karolina hercegnő legkisebb fia, Pierre Casiraghi lesz, a leghatékonyabb vitorlástechnológia kifejlesztésében pedig a BMW innovációs partnerként vesz részt. A bajor prémiumgyártó járműfejlesztésért felelős tervezőmérnökei több évtizedre visszanyúló autógyártási szaktudásukra támaszkodva segédkeznek az ütőképes sportgép megalkotásában.

A BMW 2002 óta aktív résztvevője a vitorlásversenyek Amerika Kupájának is, amelyben a 2010-es forduló abszolút trófeáját a BMW ORACLE Racing csapat hódította el. Az elkövetkező két és fél évben a Malizia csapat tagjai azon dolgoznak majd, hogy tökéletesre fejlesszék a vízfelszínből kiemelhető, Open 60 besorolású jachtot, amelyben a BMW tervezőmérnökei elsősorban a könnyűszerkezetes járműépítés és az elektromos meghajtás területén szolgálnak iránymutató megoldásokkal.

„Boris Herrmann és Pierre Casiraghi közös projektje felettébb ambiciózus, amely embert és gépet egyaránt teljesítőképessége határáig hajt” – mondta Sven Schuwirth, a BMW márkaigazgatója. „A BMW imádja az efféle kihívásokat, hiszen lehetővé teszik számunkra, hogy iránymutató, innovatív megoldásainknak újabb kézzelfogható bizonyítékát nyújtsuk. Izgatottan tekintünk a csapattal, és mindenekelőtt Boris Herrmann-nal megkötött partneri együttműködésünk elé. Ő lesz az első német sporthajós, aki vízre száll a Vendée Globe futamon, több évtizednyi járműfejlesztési tapasztalatunkkal és az elmúlt négy Amerika Kupán megszerzett szaktudásunkkal így a lehető leghatékonyabb versenyjachtot készítjük elő számára, hogy sikeresen megkerülhesse vele a Földet” – tette hozzá.

Boris Herrmann „Malizia” névre keresztelt sporthajója az Open 60 besorolású vitorlások egyik legkorszerűbb nemzedékének képviselője, amelyet „L” alakú kiemelő szerkezettel szereltek fel: a legnagyobb versenytempó elérése érdekében magasabb sebességnél a jacht kapitánya képes részben kiemelni a víz felszínéből a hajótestet, amely ilyenkor gyorsabb tempót tud elérni, mint a korábbi kialakítások esetében bármikor. Idén márciusban, az első módosítások eszközölése után Boris Herrmann átköltöztette a 2015-ben gyártott jachtot a Földközi-tengerre, az átfogóbb fejlesztések így már a sporthajós otthoni jacht klubjában, Monacóban kezdődhetnek meg.

„Rendkívül büszke vagyok rá, hogy a BMW-t is a fedélzeten tudhatom. Nagy feladat áll előttünk. Köztünk, vitorlások között a Vendée Globe a sportág Mount Everest-jének számít” – fogalmazott Boris Herrmann. „A BMW nem csupán egy fantasztikus autógyártó, de az Amerika Kupa egyik technológiai partnereként az elmúlt tizenöt évben azt is minden kétséget kizáróan bizonyította, hogy kiválóan ért a versenyvitorlások optimalizálásához, még a legkeményebb kihívások közepette is. Nagy örömünkre szolgál, hogy segítségül hívhatjuk ezt a szaktudást” – zárta gondolatait a sporthajós, aki társa, Pierre Casiraghi oldalán már jövő héten vízre száll egy rekordkísérletért a franciaországi Marseille és a spanyolországi Cartagena közötti vízszakaszon. Tavaly a páros a lenyűgöző harmadik helyen ért célba a legendás Rolex Fastnet Race versenyen.

„A felkészülés már elkezdődött, a kiváló tempónak pedig a BMW-vel megkötött együttműködés újabb lendületet adott. Izgatottan várom, hogy egy ilyen világhírű, elismerten innovatív vállalattal dolgozhassak együtt. Együtt bármit elérhetünk” – mondta Pierre Casiraghi.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés