Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

MINI LIVING – BUILT BY ALL

A brit prémiumgyártó kreatív tervezői és a londoni Studiomama építészmérnökei a milánói divathéten egy forradalmian innovatív élettér-koncepcióról rántják le a leplet.

Lifestyle
·
Lifestyle események
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~90,96 KB)
  
Photos(31x, ~120,84 MB)

A brit prémiumgyártó kreatív tervezői és a londoni Studiomama építészmérnökei a milánói divathéten egy forradalmian innovatív élettér-koncepcióról rántják le a leplet.

A világhírű Salone del Mobile kiállítás idei, április 17-22. között megrendezett felvonására a MINI a Londonban székelő Studiomama építészmérnökeivel fogott össze, hogy közösen életre hívják a MINI LIVING – BUILT BY ALL névre keresztelt élettér-koncepciót. A forradalmi installáció egy olyan jövőbeni látomást vált valóra, amelyben a lakók maguk tervezik meg, formálják ízlésükre és alakítják ki saját élettereiket. A koncepció a brit prémiumgyártó „kreatív helykihasználás” alapelvét veszi alapul, amely szerint a személyre szabott, vonzó lakóterek mindössze néhány négyzetméternyi alapterületen is felépíthetők. A BUILT BY ALL installáció sorozatban a negyedik alkotás a MINI LIVING égisze alatt.

„A MINI LIVING installációi a nagyvárosi együttélés kreatív megoldásait kínálják fel – minimális alapterületen, megannyi lehetőséget kihasználva, rendkívül magas fokú rugalmassággal” – fogalmazott Esther Bahne, a MINI márkastratégiai és vállalatfejlesztési vezetője. „Első ilyen élettér-együttesünket Sanghajban építettük fel, ahol a koncepció a nagyméretű közösségi terek mellett több mint félszáz lakást is magába foglal. És miként a BUILT BY ALL esetében, úgy itt is maguk a lakók tervezhetik meg saját élettereiket” – tette hozzá Esther Bahne.

Formáljuk együtt a holnapot!

A MINI LIVING – BUILT BY ALL installáció a MINI LIVING témakör jellegzetesen egyedi stílusjegyeit hordozza, így többek között a minimális alapterület lehető legkreatívabb kihasználását, a nagyméretű közösségi terek kialakítását és a magánszféra, illetve a közösségi élettér közötti párhuzamos valóságot. „Napjaink szabványosított ingatlansémái rendkívüli módon bekorlátozzák az emberek egyediségre való igényeit, a MINI LIVING – BUILT BY ALL installáció ezért aktív alkotókká, a tervezési folyamatok középpontjába emeli a lakókat. Hisszük, hogy az életterek minőségét mindenek előtt a benne lakó emberek közérzete határozza meg” – mondta Oke Hauser, a MINI LIVING koncepciók kreatív vezetője.

A MINI LIVING ÖTLETGYÁR (FACTORY OF IDEAS)

A milánói divathét látogatói az „itt és most” mintájára fedezhetik fel a jövőbe mutató MINI LIVING installációk innovációit. Az ideiglenes lakók a koncepcióba lépve a MINI LIVING ÖTLETGYÁRBAN (FACTORY OF IDEAS) találják magukat, ahol az élettér megalkotói saját maguk lehetnek. Az installáció a kreatív együttélés alapötletén keresztül minden látogatónak felkínálja a lehetőséget, hogy apró modellek segítségével megalkossa a nagyvárosi életterek saját, személyre szabott vízióját, amelyet a kiállítás ideje alatt minden látogató megtekinthet az installáció Dicsőségfalán (Wall of Fame). Az egymás mellé helyezett elképzelések így egy folyamatosan bővülő, elméleti mikroközösséget alkotnak.

A MINI LIVING – BUILT BY ALL installációról

Az idei Salone del Mobile kiállítás MINI LIVING installációját a milánói épületegyüttes egyik külső helyiségében építették fel a tervezők. Az építészekké váló látogatók a koncepcióba lépve teljes életnagyságban fedezhetik fel a MINI és a Studiomama által megalkotott négy életteret, amelyek mindössze 15-20 négyzetméternyi alapterületen, de más-más alaprajz, forma, színösszeállítás és anyaghasználat szerint váltak valóra. A négy terület kiválóan szemlélteti a koncepció egyedi megtervezésében és átalakításában rejlő lehetőségek végtelen tárházát, mialatt az installáció alapötletének sokszínűségét és kreatív helykihasználását élteti. A négy életteret tágas közösségi terek kapcsolják össze, így többek között egy konyha, egy edzőterem és egy átrium. A koncepció merészen alkalmazza a napjainkban is használt olyan statikai megoldásokat, mint például az oszlopok és a támasztóelemek, miközben újabb funkciókkal is felvértezi azokat. A végeredmény egy hamisítatlanul egyedi mikroközösségi élettér, amely ezúttal egy öreg gyárcsarnokban épült fel. Mint ilyen, a MINI LIVING – BUILT BY ALL koncepció minden korábbinál élénkebben illusztrálja az üres épületekben, így például a használaton kívüli raktárakban, valamint az elhagyott bevásárlóközpontokban és irodaépületekben rejlő építészeti lehetőségeket.

A forradalmi installáció 2018. április 17-22. között tekinthető meg Milánóban, a Salone del Mobile kiállításon.

A MINI LIVING installáció-sorozatról

A MINI 2016-ban hívta életre a MINI LIVING installáció-sorozatot, amely kreatív, újító ötletekben gazdag építészeti megoldásokkal kíván választ adni a nagyvárosi életterek jövőbeni kérdéseire. A BUILT BY ALL koncepció a sorozat negyedik tagjaként látott napvilágot Milánóban. Az itt bemutatott MINI LIVING – Do Disturb (Döntsd le a nagyvárosok korlátait!) és a London Design Fesztiválon leleplezett MINI LIVING – Forests (Rengetegek) installációk után a MINI LIVING – Breathe (Lélegezz!) a harmadik innovatív alkotásként készült el. Az első beköltözhető MINI LIVING projekt 2019-ben nyitja meg kapuit Sanghajban, ahol a privát élettereket és a közösségi munkahelyeket egyesítő, innovatív helykihasználási koncepció mindössze 8 000 négyzetméternyi alapterületen épült fel.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés