Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

MINI LIVING – BUILT BY ALL

A brit prémiumgyártó kreatív tervezői és a londoni Studiomama építészmérnökei a milánói divathéten egy forradalmian innovatív élettér-koncepcióról rántják le a leplet.

Lifestyle
·
Lifestyle események
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 91,41 KB)
  
Photos(31x, 119,53 MB)

A brit prémiumgyártó kreatív tervezői és a londoni Studiomama építészmérnökei a milánói divathéten egy forradalmian innovatív élettér-koncepcióról rántják le a leplet.

A világhírű Salone del Mobile kiállítás idei, április 17-22. között megrendezett felvonására a MINI a Londonban székelő Studiomama építészmérnökeivel fogott össze, hogy közösen életre hívják a MINI LIVING – BUILT BY ALL névre keresztelt élettér-koncepciót. A forradalmi installáció egy olyan jövőbeni látomást vált valóra, amelyben a lakók maguk tervezik meg, formálják ízlésükre és alakítják ki saját élettereiket. A koncepció a brit prémiumgyártó „kreatív helykihasználás” alapelvét veszi alapul, amely szerint a személyre szabott, vonzó lakóterek mindössze néhány négyzetméternyi alapterületen is felépíthetők. A BUILT BY ALL installáció sorozatban a negyedik alkotás a MINI LIVING égisze alatt.

„A MINI LIVING installációi a nagyvárosi együttélés kreatív megoldásait kínálják fel – minimális alapterületen, megannyi lehetőséget kihasználva, rendkívül magas fokú rugalmassággal” – fogalmazott Esther Bahne, a MINI márkastratégiai és vállalatfejlesztési vezetője. „Első ilyen élettér-együttesünket Sanghajban építettük fel, ahol a koncepció a nagyméretű közösségi terek mellett több mint félszáz lakást is magába foglal. És miként a BUILT BY ALL esetében, úgy itt is maguk a lakók tervezhetik meg saját élettereiket” – tette hozzá Esther Bahne.

Formáljuk együtt a holnapot!

A MINI LIVING – BUILT BY ALL installáció a MINI LIVING témakör jellegzetesen egyedi stílusjegyeit hordozza, így többek között a minimális alapterület lehető legkreatívabb kihasználását, a nagyméretű közösségi terek kialakítását és a magánszféra, illetve a közösségi élettér közötti párhuzamos valóságot. „Napjaink szabványosított ingatlansémái rendkívüli módon bekorlátozzák az emberek egyediségre való igényeit, a MINI LIVING – BUILT BY ALL installáció ezért aktív alkotókká, a tervezési folyamatok középpontjába emeli a lakókat. Hisszük, hogy az életterek minőségét mindenek előtt a benne lakó emberek közérzete határozza meg” – mondta Oke Hauser, a MINI LIVING koncepciók kreatív vezetője.

A MINI LIVING ÖTLETGYÁR (FACTORY OF IDEAS)

A milánói divathét látogatói az „itt és most” mintájára fedezhetik fel a jövőbe mutató MINI LIVING installációk innovációit. Az ideiglenes lakók a koncepcióba lépve a MINI LIVING ÖTLETGYÁRBAN (FACTORY OF IDEAS) találják magukat, ahol az élettér megalkotói saját maguk lehetnek. Az installáció a kreatív együttélés alapötletén keresztül minden látogatónak felkínálja a lehetőséget, hogy apró modellek segítségével megalkossa a nagyvárosi életterek saját, személyre szabott vízióját, amelyet a kiállítás ideje alatt minden látogató megtekinthet az installáció Dicsőségfalán (Wall of Fame). Az egymás mellé helyezett elképzelések így egy folyamatosan bővülő, elméleti mikroközösséget alkotnak.

A MINI LIVING – BUILT BY ALL installációról

Az idei Salone del Mobile kiállítás MINI LIVING installációját a milánói épületegyüttes egyik külső helyiségében építették fel a tervezők. Az építészekké váló látogatók a koncepcióba lépve teljes életnagyságban fedezhetik fel a MINI és a Studiomama által megalkotott négy életteret, amelyek mindössze 15-20 négyzetméternyi alapterületen, de más-más alaprajz, forma, színösszeállítás és anyaghasználat szerint váltak valóra. A négy terület kiválóan szemlélteti a koncepció egyedi megtervezésében és átalakításában rejlő lehetőségek végtelen tárházát, mialatt az installáció alapötletének sokszínűségét és kreatív helykihasználását élteti. A négy életteret tágas közösségi terek kapcsolják össze, így többek között egy konyha, egy edzőterem és egy átrium. A koncepció merészen alkalmazza a napjainkban is használt olyan statikai megoldásokat, mint például az oszlopok és a támasztóelemek, miközben újabb funkciókkal is felvértezi azokat. A végeredmény egy hamisítatlanul egyedi mikroközösségi élettér, amely ezúttal egy öreg gyárcsarnokban épült fel. Mint ilyen, a MINI LIVING – BUILT BY ALL koncepció minden korábbinál élénkebben illusztrálja az üres épületekben, így például a használaton kívüli raktárakban, valamint az elhagyott bevásárlóközpontokban és irodaépületekben rejlő építészeti lehetőségeket.

A forradalmi installáció 2018. április 17-22. között tekinthető meg Milánóban, a Salone del Mobile kiállításon.

A MINI LIVING installáció-sorozatról

A MINI 2016-ban hívta életre a MINI LIVING installáció-sorozatot, amely kreatív, újító ötletekben gazdag építészeti megoldásokkal kíván választ adni a nagyvárosi életterek jövőbeni kérdéseire. A BUILT BY ALL koncepció a sorozat negyedik tagjaként látott napvilágot Milánóban. Az itt bemutatott MINI LIVING – Do Disturb (Döntsd le a nagyvárosok korlátait!) és a London Design Fesztiválon leleplezett MINI LIVING – Forests (Rengetegek) installációk után a MINI LIVING – Breathe (Lélegezz!) a harmadik innovatív alkotásként készült el. Az első beköltözhető MINI LIVING projekt 2019-ben nyitja meg kapuit Sanghajban, ahol a privát élettereket és a közösségi munkahelyeket egyesítő, innovatív helykihasználási koncepció mindössze 8 000 négyzetméternyi alapterületen épült fel.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

LIVE - AUTO CHINA 2018.

Beijing, 25. April 2018.
10:00 CST / 04:00 CEST.
Here you can see the full-length transmission of the BMW Group press conference.

 

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés