Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW a 2018-as Kínai Autószalonon

A BMW Concept iX3 tanulmányautó és az új BMW M2 Competition világpremierje mellett az első BMW X2, az új BMW X3 és az új BMW X4, valamint a BMW Concept X7 iPerformance, a BMW Concept 8 Series és a BMW i Vision Dynamics tanulmányautók is Pekingben ünneplik ázsiai bemutatkozásukat.

G07
·
F87
·
I15
·
G01
·
F39
·
G15
·
G02
·
Coupé
·
BMW M modellek
·
X3
·
Formatervezés, koncepciók és tanulmányok
·
Technológia
·
BMW ConnectedDrive
·
X4
·
M2
·
BMW i Automobiles
·
BMW iPerformance Automobiles
·
BMW i Beyond Automobiles
·
X2
·
BMW i8 Roadster
·
Asia
·
Beijing
·
X7
·
8-es sorozat
·
Autonomous Driving
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~90,51 KB)
  
Photos(123x, ~1,36 GB)
  
Videos(3x, ~527,84 MB)

A BMW Concept iX3 tanulmányautó és az új BMW M2 Competition világpremierje mellett az első BMW X2, az új BMW X3 és az új BMW X4, valamint a BMW Concept X7 iPerformance, a BMW Concept 8 Series és a BMW i Vision Dynamics tanulmányautók is Pekingben ünneplik ázsiai bemutatkozásukat.

A Pekingben megrendezett autószalon immáron tizenötödik felvonására a BMW széleskörű modellpalettája legújabb képviselőivel, iránymutató tanulmányautókkal és innovatív járműtechnológiai fejlesztésekkel érkezett. Az április 25. és május 4. között nyitva álló nemzetközi expón reflektorfénybe guruló újdonságok a BMW Group elektromos mobilitásra koncentráló vállalati stratégiájának következő lépését éltetik, amelyek előrevetítik a BMW luxusszegmensben várható, átfogó modellújítási hullámát, egyúttal fejet hajtanak a BMW X modellcsalád hosszú évek óta töretlen sikertörténete előtt. Az egymást követő ázsiai- és világpremierek eközben még tovább nyomatékosítják a bajor prémiumgyártó Kína iránti elköteleződését, hiszen a BMW egyre több modelljének választja gyártási helyszínéül a világ legnagyobb autóipari piacát.

A bajor prémiummárka 2018-as Kínai Autószalonon felállított színpadán a BMW Group átfogó járműtechnológiai szaktudása is középpontba kerül, amelyekkel a Münchenben székelő vállalatcsoport megerősíti iránymutatóként betöltött piacvezető szerepét a hosszú távon fenntartható, tökéletesen digitalizált személyes mobilitás jövőképének alakítása terén. Innovatív technológiai megoldásainak kifejlesztésekor a BMW Group központi vezérelvként tekint a „Strategy NUMBER ONE > NEXT” vállalati stratégia égisze alatt kidolgozott jövőkép megvalósítására, amely az automatizált járművezetésre képes, teljes mértékben hálózatba kapcsolt, tisztán elektromos hajtáslánccal felszerelt és intelligens digitális szolgáltatásokkal támogatott személyes mobilitást hozza el a jelenbe. E téren kidolgozott úttörő fejlesztéseivel és innovatív tanulmányautóival a BMW magabiztosan szilárdítja meg vezető pozícióját a prémium minőségű gépkocsik mezőnyében, hogy a magával ragadó dizájn mögött átélhető abszolút vezetési élmény a jövőben is iránymutató technológiai arzenállal felvértezve érkezhessen meg a jelenbe, mindennemű kompromisszum nélkül.

Új korszak virrad: bemutatkozik a BMW Concept iX3 tanulmányautó

A 2018-as Kínai Autószalonra a bajor prémiumgyártó egy fantasztikus modell világpremierjével készült: a BMW Concept iX3 tanulmányautó minden tekintetet a hosszú távon fenntartható mobilitás vadonatúj, magával ragadó dimenziója felé irányít – új fejezetet nyitva a BMW Group elektromos mobilitásra koncentráló vállalati stratégiájában. A jövőbe mutató koncepciót a bajor prémiummárka tervezőmérnökei a BMW X modellcsalád egyik legnépszerűbb Sports Activity Vehicle (SAV) modelljének műszaki alapjaira építették fel, előrevetítve, hogy a BMW i divízió által kifejlesztett tisztán elektromos meghajtás hamarosan a BMW márka modellpalettáján is bemutatkozik.

A zéró emissziójú BMW X3 a BMW eDrive hajtáslánc-technológia legfejlettebb, ötödik generációját kapja meg, a rugalmas járműstruktúra pedig lehetővé teszi, hogy a 2017 őszén harmadik nemzedékébe lépett SAV modell igény szerint belsőégésű erőforrásra épülő hajtáslánccal, plug-in hibrid és tisztán elektromos meghajtással is felszerelhető legyen. A BMW Group jövőbeni modelljei szinte kizárólag rugalmasan alakítható járműstruktúrára épülnek, a vállalatcsoport így bármelyik modelljét tetszés szerint választható hajtáslánc-technológiával láthatja el. A BMW Concept iX3 tanulmányautó elektromos motorja 200 kW / 270 lóerő maximális teljesítményre képes, nagyfeszültségű akkumulátora pedig a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint egyetlen feltöltéssel több mint 400 kilométer megtételét teszi lehetővé. A BMW Concept iX3 tanulmányautó sorozatgyártásban kínált változata a kínai Senjang városában, a BMW Brilliance Automotive üzemében készül majd.

Új etalon a kompakt sportautók között: az új BMW M2 Competition

Az új BMW M2 Competition (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 9,9 – 10,0 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 225 – 228 gramm / km)* a 2018-as Kínai Autószalonon ünnepli világpremierjét. A BMW M2 Coupé műszaki alapjaira épített kompakt sportautó a vezetés rendkívüli élményét váltja valóra, amelyhez a BMW M GmbH a BMW M3/M4 duplaturbós, soros hathengeres benzinmotorját vette alapul. A tervezőmérnökök az erőforrás maximális teljesítményét 302 kW-ra / 410 lóerőre emelték, az autó alá típus-specifikus futóművet terveztek, a hamisítatlan megjelenésről pedig jellegzetes karosszériajegyek gondoskodnak. Az új BMW M2 Competition a hatfokozatú manuális váltóval 4,4 másodperc alatt sprintel fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra, amely érték a Drivelogic-kal dolgozó M duplakuplungos automataváltóval (M DCT) felszerelve 4,2 másodpercre csökken.

A BMW M modellek lélegzetelállító menetdinamikáról, versenyautós agilitásról és precíz irányíthatóságról ismert vezetési élménye a kínai piacon manapság minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend. Ezért is az új BMW M2 Competition a 2018-as Kínai Autószalon egyik legnagyobb sztárja.

Újabb SAV modell Senjangból: a Kínában gyártott, új BMW X3

A Kínában értékesített BMW modellek közül egyre több a bajor prémiumgyártó helyi üzemeiben lát napvilágot, a Münchenben székelő vállalatcsoport nemzetközi gyártási hálózatának abszolút kínai központja pedig a Senjang városában működő létesítmény. A 2018-as Kínai Autószalonon a BMW X3 harmadik modellgenerációja is reflektorfénybe gurul, amely a BMW Brilliance Automotive Senjangban működő gyárában készül – minden korábbinál sportosabb menetteljesítménnyel, prémium minőségű felszereltséggel és csúcstechnológiás technológiai innovációkkal kényeztetve a bajor prémiumgyártó ügyfeleit.

Sportos egyéniség: az új BMW X4

A BMW X4 második modellgenerációja a 2018-as Kínai Autószalonon tartja ázsiai premierjét. A Sports Actvity Coupé (SAC) szegmens éllovasa látványos karosszériajegyekkel, magabiztosan sportos kisugárzással és prémium utastéri hangulattal ejti rabul a vezetés szerelmeseit. Az utazás élményét a legkorszerűbb vezetést támogató rendszerek és a BMW ConnectedDrive leginnovatívabb okosfunkciói fokozzák.

Az egyediség jele: az első BMW X2

A Sports Activity Coupé (SAC) modellek hatalmas népszerűségnek örvendő járműkoncepciója a prémium kompakt szegmensbe is megérkezett: a 2018-as Kínai Autószalon az első BMW X2 ázsiai premierjének is reflektorfényt biztosít. Az újdonság a BMW X modellcsalád erőteljes kisugárzását és sokoldalúságát örökölte, amely a BMW kupé modelljeinek sportos eleganciájával egyesül, egy összetéveszthetetlenül egyedi köntösbe csomagolva. És miként az első BMW X2 megjelenése, úgy vezetési élménye is párját ritkítja szegmensében.

Lélegzetelállító megjelenés hatalmas adottságokkal: a BMW Concept X7 iPerformance tanulmányautó

A 2018-as Kínai Autószalon látogatói idő előtt nyerhetnek betekintést a rendkívül sikeres BMW X modellcsalád új zászlóshajójába, amely egy innovatív tanulmányautó képében vetíti előre a luxusszegmens új etalonjának érkezését. Az ázsiai premierjét ünneplő BMW Concept X7 iPerformance tanulmányautó az impozáns külső méretek, a lélegzetelállító megjelenés, a hatalmas utastér és a fejedelmi luxus egyedülálló egységét váltja valóra. Az egyszerre erőteljes és hatékony plug-in hibrid hajtáslánc, valamint az intelligens hálózatba kapcsolt, interaktív információ-szolgáltató rendszer a BMW Concept X7 iPerformance tanulmányautó iránymutató járműtechnológiai fejlettségét tükrözi.

A luxus sportautók csúcsa: a BMW Concept 8 Series tanulmányautó

A BMW Group luxusszegmensben elfoglalt vezető pozícióját Ázsiában egy újabb magával ragadó koncepció premierje nyomatékosítja. Az új BMW 8-as sorozat előfutáraként bemutatkozó BMW Concept 8 Series tanulmányautó a kompromisszumoktól mentes menetdinamika és az abszolút luxus egységét kelti életre – egy modern BMW kupé képében. A BMW Concept 8 Series tanulmányautón új értelmezésben jelennek meg a bajor prémiumgyártó legendás stílusjegyei, amelyek a vállalat klasszikus dizájnnyelvezetének és a hamarosan érkező BMW 8-as Coupé modellnek is utat mutatnak. A világszerte várt újdonságot 2018 végén küldi sorozatgyártásba a BMW.

Új mérce az elektromos mobilitásban: a BMW i Vision Dynamics tanulmányautó

A 2017-es Frankfurti Nemzetközi Autószalonon leleplezett BMW i Vision Dynamics tanulmányautó Ázsiában is megnyitja az elektromos mobilitás jövője felé vezető utat. Az úttörő koncepció az elegánsan sportos BMW Gran Coupé modellek karosszériaarányait, a BMW i gépkocsik jellegzetes dizájnnyelvezetét, a bajor márka által fémjelzett prémium minőséget és a legkorszerűbb BMW eDrive hajtáslánc-technológia kvalitásait egyesíti, elhozva a jelenbe a hosszú távon fenntartható személyes mobilitás jövőképét – amely a BMW i4 modell képében hamarosan valósággá válik. A koncepció szigorú szabványok szerint továbbfejlesztett hajtáslánca 4,0 másodperc alatt abszolvált 0-100 km/órás sprintre, egyetlen feltöltéssel pedig mintegy 600 kilométer megtételére képes.

A sportautók új generációja: az új BMW i8 Roadster

A BMW i8 plug-in hibrid sportautó mámorító sikertörténetében a BMW i8 Roadster (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 2,0 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 14,5 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 46 gramm / km) világpremierjével új fejezet vette kezdetét: a világ legnépszerűbb plug-in hibrid sportautójának magával ragadó menetteljesítménye és úttörő hajtáslánc-technológiája immáron nyitott tetős karosszériaváltozatban is elérhető. A károsanyag-kibocsátástól mentes, tisztán elektromos meghajtás nyitott tetővel átélt élménye a határtalan szabadság és a hosszú távon fenntartható mobilitás összehasonlíthatatlan érzésével kecsegtet. A BMW i8 Roadster világpremierjével ráadásul a BMW i8 Coupé hamisítatlan dizájnnyelvezete is újabb szintre lépett, amelynek ékei a vadonatúj fejlesztésű, keret nélküli sirályszárnyas ajtók, az első szélvédő kerete és a küszöbtoldatok, amelyek egytől egyig szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készültek. Az ultrakönnyű, csúcstechnológiás anyag rendkívüli karosszériamerevséget garantál, miközben a BMW i8 Roadster utasbiztonságát is fokozza.

A járműtöltés minden korábbinál közvetlenebbé válik: íme a BMW Wireless Charging

A BMW tervezőmérnökei gőzerővel dolgoznak az újabbnál újabb járműtechnológiai innovációkon, hogy a bajor prémiumgyártó ügyfelei egyre egyszerűbben, egyre közvetlenebb módon tölthessék fel tisztán elektromos meghajtású vagy plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt gépkocsijuk nagyfeszültségű akkumulátorát. A legkorszerűbb innováció e téren a vezeték nélküli járműtöltést kínáló BMW Wireless Charging, amely egy induktív töltőpadból (GroundPad) és egy vételi egységből (CarPad) áll. A töltőpadot egy sík területen, például a garázs padlóján kell lefektetni úgy, hogy a BMW modelljével fölé gurulva az pont az autó alvázához erősített vételi egység alatt helyezkedjen el. A technológia aktiválásakor a töltőpad és a vételi egység között vezeték nélküli elektromágneses mező jön létre, ehhez pedig nem kell mást tenni, csak a töltőpad fölé gurulni a vételi egységgel felszerelt modellel. A világon a BMW az első olyan autógyártó, amely vezeték nélküli járműtöltési megoldást kínál ügyfeleinek. A BMW Wireless Charging az opcionális extrafelszereltség részeként érhető el a BMW 530e iPerformance modellhez (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 1,9 – 2,1 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 13,1 – 14,1 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 44 – 49 gramm / km), illetve a kizárólag Kínában készülő és értékesített BMW 530Le iPerformance modellhez.

Megállíthatatlan fejlődés az automatizált járművezetés korszaka felé vezető úton

A BMW Group elkötelezett a nagymértékben, illetve teljes mértékben automatizált járművezetésre képes technológiák kifejlesztése mellett. A vállalatcsoport e téren több évre visszatekintő szakmai tapasztalatra, a világ legjobb szakembereire és erős együttműködő partnerekre támaszkodhat. A München melletti Unterschleißheim városában nemrégiben állt rendszerbe a BMW Group automatizált járművezetésre szakosodott innovációs központja, amelyben több mint 1 800 szoftverfejlesztő- és tervezőmérnök dolgozik vállvetve a nagymértékben, illetve teljes mértékben automatizált járművezetés korszakának eljövetelén. A megannyi munkafolyamat között a mérnökök egy nyolcvan járműből álló, automatizált járművezetésre képes tesztflotta folyamatos tökéletesítését és közúti tesztelését is végzik. A BMW 7-es sorozat műszaki alapjaira épített prototípusok a BMW iNEXT modell világpremierjét segítik elő, amely 2021-ben hozza el a jelenbe a nagymértékben, illetve teljes mértékben automatizált járművezetés korszakát.


*Az üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási adatok előzetes értékek (egyes esetekben), amelyeket a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus tesztkörének mérései szerint számoltak ki. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

A hatótávolságra vonatkozó értékeket a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki, az adatok a gumiabroncs-típusoktól és a felszereltségi szintektől is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden érté kesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a  http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html  internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE

Munich, 18 March 2020. 
Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference 2020.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés