Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Célegyenesbe fordult az új BMW 8-as Coupé

A BMW tervezőmérnökei az idén érkező luxusautó sorozatgyártás előtti utolsó tesztjeit végzik Walesben, hogy a hajtáslánc és a futómű kiválóan összehangolt működése mellett a letaglózó gyorsulásokat és a fejedelmi kényelmű utazásokat garantáló járműbeállításokat is tökéletesre csiszolják.

G15
·
Coupé
·
8 Series
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~72,68 KB)
  
Photos(41x, ~139,75 MB)
  
Videos(1x, ~1,22 GB)

A BMW tervezőmérnökei az idén érkező luxusautó sorozatgyártás előtti utolsó tesztjeit végzik Walesben, hogy a hajtáslánc és a futómű kiválóan összehangolt működése mellett a letaglózó gyorsulásokat és a fejedelmi kényelmű utazásokat garantáló járműbeállításokat is tökéletesre csiszolják.

A sorozatgyártást megelőző utolsó finomhangolási fázisban az új BMW 8-as Coupé rendkívül átfogó menetdinamikai sokszínűségről tesz tanúbizonyságot. A bajor prémiumgyártó tervezőmérnökei ezekben a napokban végzik a nagy-britanniai Wales aszfaltcsíkjain a hamarosan debütáló luxusautó végső simításait, amelyek elsődleges célja a hajtáslánc és a futómű kiváló összhangjának véglegesítése. A figyelem középpontjában a BMW M850i xDrive Coupé modell áll, amely kivételesen intenzív stílusban testesíti meg a BMW új luxus sportautójának lélegzetelállító kvalitásait. A teljesen újratervezett V8-as erőforrás, a csúcstechnológiát képviselő BMW xDrive intelligens összkerékhajtás, az aktív hátsó differenciálzár, valamint az aktív borulásgátló rendszerrel és aktív hátsókerék-kormányzással (Integral Active Steering) felszerelt BMW M Professional adaptív futómű kiváló egységet alkot, letaglózó sportossággal és fejedelmi menetkomforttal ruházva fel a BMW új luxuskupéját.

A benzinmotor és a futómű egyik legkiválóbb közös erénye a rendkívül széles tartományban állítható karakterisztika. A nyolchengeres erőforrás, amelyet a bajor prémiumgyártó első ízben a BMW M850i xDrive Coupé modell motorházteteje alá épít be, minden fordulatszám-tartományban bőséges forgatónyomatékkal és visszafogott hangzással váltja valóra a végtelen szabadság érzését kínáló, pihentető, soha véget nem érő utazásokat. A vezetési élménykapcsoló (Driving Experience Control) SPORT és SPORT+ üzemmódjai ezzel szemben a lehető legvérmesebb teljesítmény-leadás és az erőteljes orgánum adrenalintól túlfűtött kettősét ébresztik fel. Az elektronikusan vezérelt lengéscsillapítók keménysége, a dinamikus menetstabilizáló rendszer (DSC – Dynamic Stability Control) engedékenysége és a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás teljesítmény-elosztása eközben minden pillanatban az adott vezetési szituációhoz igazodik. A BMW xDrive intelligens összkerékhajtás hátsókerék-meghajtásra optimalizált hangolása a vezetés szüntelen élményét élteti, a hátsó osztóműbe épített aktív differenciálzár pedig minden kanyarban önfeledt mosolyt csal az ambiciózusabb sofőrök arcára.

„Ami az új BMW 8-as Coupé tesztvezetése közben folyamatosan lenyűgözött, az a modell hihetetlen rugalmassága” – mondta Markus Flasch, a BMW 8-as sorozat projektmenedzsere. „Amint a gázpedállal vagy egy gombnyomással a sofőr komfort üzemmódba vagy sportos vezetésre vált át, a gépkocsi azonnal alkalmazkodik hozzá” – fogalmazott.

Az új BMW 8-as Coupé rendkívül dinamikus vezethetőségének záloga az alacsony súlypont, a kimagasló karosszériamerevség és az akár versenyautósan feszes futómű-hangolás. A BMW M850i xDrive Coupé modell esetében a lélegzetelállító agilitást és a közvetlen kormányzást már az alapfelszereltség részeként aktív hátsókerék-kormányzás (Integral Active Steering) és aktív borulásgátló rendszer segíti. Az elektronikusan vezérelt lengéscsillapítók ráadásul mindegyik vezetési szituációban maximális kerékstabilitást garantálnak, a tökéletes úttartás így intenzív kigyorsítások közben, ambiciózus kanyarvételekkor és egyenetlen útfelületeken is mindvégig garantált.

„Az új BMW 8-as Coupé kizárólag eltérő méretű gumiabroncsokkal lesz elérhető, hogy a futóművet állító rendszerek optimális hangolásával, a lehető legsportosabb vezethetőség érdekében maximálisan kihasználhassuk a szélesebb hátsó kerekekben rejlő lehetőségeket” – jelentette be Jos Van As, a BMW 8-as sorozat futómű-rendszereiért felelős tervezőrészleg vezetője. „A kerekek nagyobb dőlésszöge és a speciális elasztokinematikai hangolás ugyanakkor már a vezérlőelektronika közbeavatkozása előtt is extrém magas kanyarsebességek elérését teszi lehetővé. Mindez azt jelenti, hogy a modell aktív menetstabilizáló rendszerrel is bámulatos versenypályás eredményekre képes” – tette hozzá.

A BMW M850i xDrive Coupé modell lélegzetelállító kvalitásaihoz nagymértékben hozzájárul a letaglózóan sportos teljesítmény-leadás szimbólumaként megtervezett V8-as erőforrás. Miközben saját tömege megegyezik az elődmotor értékével, az új szív 50 kW-tal / 68 lóerővel nagyobb maximális teljesítmény és 100 Nm-rel több forgatónyomaték leadására képes. A BMW M850i xDrive Coupé modell motorházteteje alatt így 390 kW / 530 lóerő maximális teljesítmény és 750 Nm csúcs forgatónyomaték lakozik, utóbbi ráadásul már percenkénti 1 800 főtengely-fordulattól a vezető rendelkezésére áll*. A nyolchengeres erőforrás a nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó részletekbe menően továbbfejlesztett változatán keresztül adja le teljesítményét és forgatónyomatékát. A minden korábbinál korszerűbb váltót hosszabbra nyújtott fokozatok és még rövidebb váltóutak jellemzik.

„Az új V8-as motor a teljesítmény és a kiegyensúlyozottság közötti lehető legkiválóbb egyensúlyt teremti meg, amely az új BMW 8-as Coupé egyik legfőbb ismérveként is szolgál” – nyilatkozta Christian Billig, a BMW 8-as sorozat hajtáslánc-beépítéséért felelős tervezőrészleg vezetője. A nyolchengeres erőforrás még a legintenzívebb kigyorsítások közepette is tökéletes szinkronban dolgozik együtt a nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó továbbfejlesztett változatával, a sport kipufogórendszer orgánuma pedig hitelesen ad hangot az új luxus sportkupé teljesítményének. A BMW xDrive intelligens összkerékhajtásnak és az aktív hátsó differenciálzárnak köszönhetően a motor ereje minden vezetési szituációban pontosan arra a tengelyre és arra a kerékre érkezik meg, ahol a megtorpanás-mentes, vérpezsdítően lendületes menetteljesítményhez szükség van rá.

A walesi tesztelés lezárásával a bajor prémiumgyártó tervezőmérnökei egy rendkívül átfogó, hosszan tartó, intenzív tesztidőszak végéhez érkeznek. Az új BMW 8-as Coupé prototípusait a szakemberek az elmúlt hónapokban a legkeményebb versenypályákon, lezárt útszakaszokon és több tízezer kilométernyi közúton fogták vallatóra és finomhangolták, hogy az idei év végén a lehető legtökéletesebb modellt adhassák a BMW ügyfeleinek kezébe. Az új BMW 8-as Coupé az északi sarkkörtől mindössze 56 kilométerre délen elterülő Arjeplog környékén, a BMW Group dél-franciaországi tesztközpontjában és a Zöld Pokolként emlegetett Nürburgringen is megfordult.

A Münchenben székelő vállalatcsoport még idén bemutatja az új BMW 8-as Coupé sorozatgyártásra kész változatát. A típusjelzésben található 8-as szám mindig is a BMW modellpalettáján betöltött kimagasló pozíciót jelentette: legyen szó akár a BMW Z8 roadsterről, akár a BMW i8 plug-in hibrid sportautóról, a 8-as szám kivétel nélkül az extrém sportossággal és a vezetés abszolút élményével forrt össze. Ily módon természetes, hogy az új BMW 8-as Coupé a bajor prémiumgyártó luxus színvonalú modelljeinek egyik meghatározó alappilléreként érkezik meg az utakra, megnyitva a BMW Group „Strategy NUMBER ONE > NEXT” vállalati stratégiájában előirányzott modellújítási hullám legexkluzívabb fejezetét.

*Tekintve, hogy az új BMW 8-as sorozatból még csak az előszériás példányok készültek el, a sorozatgyártás beindítása pedig előkészületek alatt áll, a modell olyan hivatalos technikai adatait, mint például az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás, egy későbbi időpontban tesszük közzé.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

BMW GROUP ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE 2019.

Here you can see the full length live stream of the Press Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés