Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A MotoGP™ idei BMW M Különdíja egy BMW M3 CS modell

A bajor prémiumgyártó és a kétkerekű versenysportok királykategóriája egy limitált szériában készülő négykerekű exkluzivitással ünnepli az immáron két évtizede gyümölcsöző együttműködést.

 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~71,87 KB)
  
Photos(1x, ~1,95 MB)

A bajor prémiumgyártó és a kétkerekű versenysportok királykategóriája egy limitált szériában készülő négykerekű exkluzivitással ünnepli az immáron két évtizede gyümölcsöző együttműködést.

A BMW M divízió hivatalos biztonságiautó-flottája idén kereken huszadik esztendeje biztosítja a világ leggyorsabb motorkerékpár-versenyzőit rajtrácsra állító MotoGP™ futamait, a jeles jubileumnak pedig egy minden korábbinál exkluzívabb BMW M Különdíj állít emléket: az a versenyző, aki a 2018-as idény tizenkilenc versenyhétvégéjének időmérő edzésein a legjobb összesített eredményt éri el, egy Frozen Dark Blue karosszéria-fényezéssel ellátott BMW M3 CS modellt nyer (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 8,5 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 198 gramm / km)*. Az idei BMW M Különdíj egy egészen kivételes trófea, tekintve, hogy a limitált széria képviselőiből mindössze 1 200 darab lát napvilágot. A sofőrjére váró modellt a BMW Jerez de la Frontera aszfaltcsíkján, a május 6-i Spanyol Nagydíj versenyhétvégéjén leplezte le a nagyközönség és a MotoGP™ mezőnye előtt.

A BMW M Különdíj a BMW M GmbH és a MotoGP™ közötti, immáron két évtizedes együttműködés egyik alappillére, amelyet idén tizenhatodik alkalommal adnak át a szezon időmérő edzéseinek abszolút legeredményesebb pilótájának. Akárcsak a világbajnoki címért folyó küzdelem esetében, úgy a BMW M Különdíjért is pontokat gyűjtenek a versenyzők: a BMW a pole pozícióból induló pilótát 25 ponttal, a második rajtkockát elnyerő indulót 20 ponttal, míg a harmadikat 16 ponttal jutalmazza – és így tovább lefelé, egészen az 1 pontot érő tizenötödik rajtpozícióig. A teljesen egyedi felszereltséggel megáldott BMW M modellt minden évben az a pilóta nyeri el, akinek a szezon végén a legtöbb pontja van.

„A BMW M GmbH idén ismét felülmúlta önmagát, amikor kiválasztotta a jubileumi MotoGP™-szezon BMW M Különdíját” – fogalmazott Pau Serracanta, a MotoGP™ versenyszezonjait szervező Dorna Sports kereskedelmi részlegének vezérigazgatója a BMW M3 CS modell hétvégi leleplezésén. „Az új BMW M3 CS egy lélegzetelállító sportautó, amely biztos vagyok benne, hogy még nagyobb motivációt jelent majd a pilótáknak a szezonok előtti időmérőkön. Izgatottan várjuk, hogy az idény végén ki nyeri meg ezt a kerekeken guruló trófeát. A BMW M divízió idén pontosan huszadik esztendeje szállítja a széria hivatalos biztonságiautó-flottáját és sorozatban tizenhatodik alkalommal adja át a BMW M Különdíjat, mi pedig módfelett büszkék vagyunk eme hosszú távú, sikeres partnerségre” – tette hozzá.

„Kétségkívül állíthatom, hogy 2018, amely a MotoGP™-vel megkötött együttműködésünk huszadik esztendeje, valami igazán különleges meglepetést tartogat” – vette át a szót Vladimir Bistrivoda, a BMW M GmbH MotoGP™-együttműködésért felelős igazgatója. „Külön izgatottá tesz minket az a tény, hogy az idei BMW M Különdíjnak modellpalettánk egy igen különleges darabját választhattuk: az exkluzív, limitált szériában készülő, nagyteljesítményű BMW M3 CS sportlimuzint. Büszkék vagyunk rá, hogy a BMW M Különdíj mind a mai napig hőn áhított trófea a MotoGP™ pilótái között, és külön köszönjük, hogy idén a BMW M3 CS modellt választhattuk” – zárta gondolatait.

Az új BMW M3 CS a sorozatgyártásban valaha kínált legerősebb BMW M3 modell, amely álló helyzetből mindössze 3,9 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órás tempóra. Soros hathengeres, M TwinPower Turbo technológiával dolgozó erőforrása 460 lóerő maximális teljesítmény és 600 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes, amelyet a Drivelogic-kal dolgozó, hétfokozatú M duplakuplungos automataváltó továbbít a kerekek felé. A BMW M3 CS lehető legdinamikusabb vezethetőségéről minden forgalmi szituációban az adaptív M futómű gondoskodik, miközben a végtelenül sportos kisugárzásért többek között Frozen Dark Blue karosszéria-fényezés, kéttónusú, finomszemcsés Merino utastér-bőrkárpitozás és Alcantara-borítású M sportkormány felel.

A BMW M Különdíj a BMW M GmbH és a MotoGP™ közötti együttműködés egyik alappillére. A jelenlegi abszolút rekordtartó Marc Márquez, akinek nevéhez öt BMW M Különdíj fűződik. Őt követi holtversenyben Valentino Rossi és Casey Stoner, egyaránt három-három BMW M Különdíjjal. A spanyol Jorge Lorenzo eddig kétszer, míg Sete Gibernau és Nicky Hayden egy-egy alkalommal hódította el a négykerekű trófeát.

A MotoGP™ hivatalos biztonságiautó-flottájáról, a BMW M divízió MotoGP™-szerepvállalásának részleteiről és a BMW M Különdíjért zajló versenyről további információkat talál a www.bmw-m-safetycar.com weboldalon.

A BMW M divízió

A BMW M divízió (BMW M GmbH) a BMW AG teljes körű leányvállalata. Öt területre kiterjedő termék- és szolgáltatáskínálatával (BMW M modellek, BMW M Performance modellek, BMW Individual, M Sports Opciók és Csomagok, illetve BMW Group Driving Experience), valamint biztonsági, veszélyhelyzet-kezelési és speciális célú járműveivel a BMW M divízió azon ügyfelek különleges igényeinek kielégítésére törekszik, akik sem a teljesítmény, sem az exkluzivitás, sem pedig az egyénre szabhatóság terén nem kötnek kompromisszumot. A vállalatot 1972-ben alapították Münchenben, BMW Motorsport GmbH néven. Az M betű azóta világszerte a versenysportban elért sikerek és a közutakra tervezett nagyteljesítményű sportautók szimbólumává vált.

*Az üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási adatok előzetes értékek, amelyeket a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus tesztkörének mérései szerint számoltak ki. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden érté   kesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

BMW GROUP ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE 2019.

Here you can see the full length live stream of the Press Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés