Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Csütörtökön kezdődik a 40. Nemzetközi Mini Találkozó

A 2018. május 17-21. között megrendezendő jubileumi fesztiválnak a portugál tengerparton elterülő Praia de Mira üdülőváros ad otthont. A szervezők a klasszikus Mini és az újkori MINI modellek több ezer rajongóját várják az eseményre, a világ minden tájáról.

Cabrio
·
MINI Cabrio
·
Lifestyle
·
Lifestyle események
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~84,61 KB)
  
Photos(2x, ~18,33 MB)

A 2018. május 17-21. között megrendezendő jubileumi fesztiválnak a portugál tengerparton elterülő Praia de Mira üdülőváros ad otthont. A szervezők a klasszikus Mini és az újkori MINI modellek több ezer rajongóját várják az eseményre, a világ minden tájáról.

A vezetési élmény és az összetéveszthetetlen stílus jegyében megszervezett fesztiválhétvége idén a portugáliai Praia de Mira üdülővárosba invitálja a Nemzetközi Mini Találkozó (IMM – International Mini Meeting) résztvevőit. 2018. május 17-21. között az Atlanti-óceán partján, a Portótól mindössze 100 kilométerre délre elterülő tengerparti kempingben gurulnak egymás mellé a legendás brit kisautó legszebb európai képviselői és a világ minden szegletéből érkező MINI-rajongók. A Nemzetközi Mini Találkozó idén ünnepli fennállása negyvenedik évfordulóját, a négynapos fesztiválhétvégének pedig Portugália most először ad otthont.

Az eseményt a portugáliai Mini fanklub (Clube Mini de Portugal) vezetői hozzák tető alá, akik a hétvégére több ezer, saját autóval érkező rajongót várnak. Praia de Mira utcáit és füves területeit csütörtöktől vasárnapig az 1959-ben bemutatott klasszikus Mini és a 2001 óta gyártott modern MINI ezernél is több képviselője veszi birtokba.

A hosszan elterülő, homokos tengerparttal kecsegtető kemping területén a szervezők koncertekkel, sportversenyekkel, járműkiállításokkal és vásártérrel is készülnek, miközben a hétvégét csoportos környéki túrák és autós felvonulások színesítik majd a tengerparton.

A Nemzetközi Mini Találkozók középpontjában évről évre a kategóriateremtő brit kisautó hamisítatlan, végtelenül sokoldalú karaktere áll. A nyár egyik legnívósabb szezonnyitó rendezvénye minden évben a márka nemzetközi rajongótáborának egyik legjelentősebb eseménye, amelyre a résztvevők sok száz, többször ezernél is több kilométert vezetnek saját, gondosan ápolt és féltve őrzött kedvencükkel. A felejthetetlen fesztiválhangulatról a rendhagyó Mini-ikonok és az egyedi MINI modellek varázslatos kavalkádja gondoskodik.

Az idei, jubileumi felvonás szervezői a fesztiválhétvége mindegyik napját a klasszikus Mini más-más legendás modelljének szentelik, így többek között a Mini Moke, a Mini Clubman és a Mini Van névre keresztelt különlegességeknek. Sőt mi több, a Praia de Mira üdülővárosában találkozó rajongók a márka közel hat évtizedre visszatekintő történetének két fontos évfordulójáról is megemlékeznek.

A brit prémiumgyártó kereken 55 esztendővel ezelőtt mutatta be az első Mini Cooper S modellt, amely több mint megduplázott, immáron 70 lóerősre növelt maximális teljesítményével a klasszikus Mini legerősebb változataként debütált. A kimagasló teljesítmény megzabolázásáról szervo-rásegítéssel kiegészített, megerősített fékrendszer gondoskodott. A Mini Cooper S 1963-as világpremierje a gyártó legendás motorsport-sikertörténetét is útnak indította, amely a Monte Carlo Rali háromszoros abszolút győzelmével érkezett fel a csúcsra, 1964-ben, 1965-ben és 1967-ben.

A Mini Cabrio világpremierje óta eközben pontosan 25 év telt el. A klasszikus Mini nyitott tetős változatának gyártása a Rover Group alatti időszak utolsó éveiben kezdődött, amikor a legendás kisautó vadonatúj karosszériaváltozatának 1991-es leleplezése olyannyira lenyűgözte a vállalatcsoport vezetőségét, hogy a szigetországi Longbridge-ben üzemelő létesítményben azonnal sorozatgyártásba is küldték. A klasszikus Mini rajongói 1993 nyarán vehették át az első, nyitott tetős vezetési élményt kínáló modelleket.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden érté   kesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

BMW GROUP ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE 2019.

Here you can see the full length live stream of the Press Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés