Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Háromszoros BMW-dobogóval zárult a DTM hungaroringi versenyhétvégéje

A balul sikerült szombati versenytaktika után a bajor prémiumgyártó pilótái abszolút győztesként állhattak fel a vasárnapi megmérettetés pódiumára. Timo Glock továbbra is őrzi első helyét a pilóták közötti pontversenyben, miközben a BMW RMR istálló is a csapatok közötti tabella éléről várhatja a folytatást.

DTM
·
BMW Motorsport
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~61,6 KB)
  
Photos(36x, ~52,42 MB)

A balul sikerült szombati versenytaktika után a bajor prémiumgyártó pilótái abszolút győztesként állhattak fel a vasárnapi megmérettetés pódiumára. Timo Glock továbbra is őrzi első helyét a pilóták közötti pontversenyben, miközben a BMW RMR istálló is a csapatok közötti tabella éléről várhatja a folytatást.

A Hockenheimringen megrendezett izgalmas szezonnyitó és a lausitzringi második versenyhétvégén tanúsított parádés szereplés után június első hétvégéjén a szó szoros értelmében hidegzuhannyal fogadta a Hungaroring a BMW DTM-pilótáit. A vizes aszfalton megrendezett pénteki szabadedzést hasonlóan csapadékos szombati futam követte, amelynek időmérő edzésén a BMW M4 DTM versenyautók pilótái közül Augusto Farfus szerezte meg a legjobbnak számító, nyolcadik rajtpozíciót. A bajor prémiumgyártó színeiben induló versenyzők ezt követően szinte egytől egyig a korai boxkiálllás mellett döntöttek, a versenytaktika azonban ezúttal nem hozta meg gyümölcsét: Bruno Spengler a tizenkettedik, Timo Glock a tizennegyedik, Augusto Farfus a tizenötödik, Marco Wittmann a tizenhatodik, Joel Eriksson a tizenhetedik, Philipp Eng pedig a tizennyolcadik helyen végzett. A hungaroringi versenyhétvége első megmérettetését a Mercedes brit pilótája, Paul di Resta nyerte.

Vasárnap aztán fordult a kocka, bár a futam végeredményét ezúttal mérsékelt figyelem kísérte. A boxutcában felgyülemlett vízmennyiség ugyanis olyannyira kiszámíthatatlanná tette a versenyautók viselkedését, hogy a kötelező gumicserére érkező pilóták közül többen felúsztak a vízen és a szerelők közé hajtottak. A futamot félbe kellett szakítani, a mentők több embert sérülésekkel szállítottak kórházba. A futam újraindítása után aztán Marco Wittmann az élre állt és megszerezte sorozatbeli tizedik győzelmét. Második lett Timo Glock, aki 90 pontjával ismét átvette a vezetést a pilóták közötti pontversenyben. Philipp Eng, a Német Túraautó Bajnokság (DTM) egyik idei BMW-újonca megszerezte első dobogós helyezését, a Hungaroring pódiumának harmadik fokára állhatott fel. Joel Eriksson a hatodik, Bruno Spengler a hetedik, míg Augusto Farfus a nyolcadik helyet szerezte meg. 131 pontjával így a BMW RMR istálló átvette a vezetést a csapatok közötti pontversenyben.

„A futam végeredménye most másodlagos. A legfontosabb, hogy a boxutcában elsodort emberek sérülései nem túl súlyosak és remélhetőleg hamarosan mindannyian egészségesen térhetnek vissza a csapatukhoz. Roppant boldog vagyok, amiért semmi komolyabb baj nem történt. Motorsport-szempontból ugyanakkor egy rendkívül színes érzelmi hullámvasútra ültünk fel a hétvégén: a szombati szegényes teljesítmény után ma sikerült pontokra váltanunk az erőfeszítéseinket – a körülményeknek és kellőképpen agresszív versenytaktikánknak köszönhetően. Gratulálok Marco Wittmann-nak a győzelemhez, valamint Timo-nak és Philipp-nek a dobogós helyhez” – nyilatkozta Rudolf Dittrich, a BMW Motorsport járműfejlesztésért felelős igazgatója.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés