Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

MINI LIVING Urban Cabin: nagyvárosi mikrolakás-koncepció, amely beutazza a világot

A június 7-10. között megrendezett Los Angeles-i Dizájnfesztiválon a MINI valós körülmények között mutatta be, miként képzeli el a kifogástalan minőségű nagyvárosi életvitelt, a lehető legkisebb alapterületen.

Lifestyle
·
Lifestyle események
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~71,92 KB)
  
Photos(39x, ~443,77 MB)

A június 7-10. között megrendezett Los Angeles-i Dizájnfesztiválon a MINI valós körülmények között mutatta be, miként képzeli el a kifogástalan minőségű nagyvárosi életvitelt, a lehető legkisebb alapterületen.

A MINI a június 7-10. között megrendezett Los Angeles-i Dizájnfesztiválra a MINI LIVING Urban Cabin névre keresztelt mikrolakás-koncepció premierjével készült. A brit prémiumgyártó a méretarányos innovációt az angyalok városában alkotó építészduó, a FreelandBuck közreműködésével hívta életre egy Los Angeles belvárosában álló épület használaton kívüli tetőteraszán.

A Los Angelesben bemutatott Urban Cabin a MINI LIVING koncepciósorozat ötödik tagja, amely rendkívül sokrétű átrendezhetőségével és megannyi lehetőségével mindössze 15 négyzetméternyi alapterületen biztosít átmeneti életteret. A koncepció egyik legegyedibb sajátossága, hogy kialakítása és hangulata az adott város arculatához és kultúrájához igazítható. London, New York és Los Angeles után a MINI az idei év második felében Pekingben és Tokióban is fel kíván építeni egy-egy nagyvárosi élettér-koncepciót.

Az innovatív megoldások realizálásával a MINI fontos lépéseket tesz a jövő nagyvárosaira jellemző, kreatív élettér-megoldások globális elterjedése érdekében, azon legfőbb vezérelv mentén, hogy a lakások a metropoliszok atmoszférájától függetlenül, a világ minden táján otthonos környezetet teremtsenek. „A nagyvárosi élettér-koncepciók és a jövőbeni közösségi együttélések hamisítatlanul egyedi értelmezését váltjuk valóra. Célunk, hogy megőrizzük a közösségek összetartó erejét, új távlatokat nyissunk és közösségi tereket teremtsünk” – fogalmazott Esther Bahne, a MINI márkastratégiai és vállalatfejlesztési vezetője. „Installációink és jövőbe mutató koncepcióink a kreatív helykihasználás merőben új lehetőségeit tárják fel előttünk, az újabbnál újabb megoldásokat pedig a gyakorlatba is átültetjük. 2019 áprilisára például Sanghajban egy olyan élettér-együttest építünk fel, amely a nagyméretű közösségi terek mellett több mint ötven lakást is magába foglal” – tette hozzá. Az Urban Cabin a valóra váltott MINI LIVING koncepciók elrendezési és berendezési lehetőségeit vetíti előre.

Zajlik az élet. Minimális alapterületen.

A MINI LIVING Urban Cabin a minimális alapterületen elérhető legjobb minőségű életteret váltja valóra. A koncepció három fő modulból áll: a két külső elem a hálószobává alakítható nappalinak, illetve a fürdőszobát és konyhát egyesítő helyiségnek ad otthont. Mindkettőt a MINI LIVING tervezőcsapata álmodta meg. A harmadik, összekötő modult – amely az installáció karaktere szerint alakítható egyfajta közösségi tér – a MINI tervezői üresen hagyták, hogy a világ különböző nagyvárosaiba ellátogató koncepciót a helyi építészek és tervezők a saját arculatuk és kultúrájuk szerint formálhassák képükre. A két külső élettér lyuggatott fémből készült homlokzatot kapott, hogy a részbeni átláthatóságnak, a kívülről érkező fényeknek és a fényjátékok adta térbeli hatásoknak köszönhetően az életterek minden napszakban más és más hangulatot áraszthassanak. Odabent a fa és a modern anyaghasználat meglepően harmonikus egysége dominál, miközben a MINI „kreatív helykihasználásra” koncentráló alapelvét a legutolsó részletekig helytakarékos, ötletes megoldások éltetik: a berendezések az eltérő napszakok és élettér-funkciók szükségletei szerint tologatható, hajtogatható és forgatható mechanikai megoldásokkal formálhatók át. Az elzárható ablakok és a falból kihajtható berendezések segítségével a lakók könnyedén válthatnak a privát és a közösségi életterek között. Az Urban Cabin feltárja a nagyvárosi élettér-lehetőségekben rejlő kapukat, amely a MINI LIVING koncepciók legfőbb alapelve.

A brit prémiumgyártó jövőbe mutató élettér-koncepciói nem csupán az egyre szűkülő nagyvárosi életterek, az ezzel párhuzamosan növekvő árak és az életminőség romlása adta kérdésekre keresik a választ, de az egyre szélesebb körben terjedő, homogén építészeti stílus globális színesítését és a kulturális egyediség fenntartását is szorgalmazzák.

A természet érintése a nagyváros közepén

Los Angeles lakossága kivételesen nagy jelentőséget tulajdonít a természettel kialakított viszony ápolásának, a belvárosi tetőteraszon felépített MINI LIVING Urban Cabin összekötő moduljába ezért a FreelandBuck építészduó egy függőkertet is tervezett, amelynek a lyuggatott homlokzat garantál elegendő mennyiségű levegőt és fényt. A tervezők az élettér-koncepció tetejére két, kaleidoszkópszerű vizuális hatást keltő kockát is integráltak, amelyek a francia trompe l’oeil vizuális ábrázoláshoz hasonló, látványos fényjátékba öltöztetik az élettereket. A függőkert és a kellemes árnyalatú fényjáték kettőse a természet érintésének érzésével ajándékozza meg a lakókat – miközben a nagyváros közepén élnek.

Bepillantás a jövőbe a MINI LIVING kezdeményezésével

London, New York és Los Angeles után a MINI az idei év második felében a pekingi House Vision csarnokában és a tokiói Design Art kiállításon is fel kíván építeni egy-egy nagyvárosi élettér-koncepciót. Mindkét esetben helyi építészek és tervezők formálják majd saját képükre a MINI LIVING Urban Cabin élettér-koncepcióját. A MINI LIVING koncepciósorozat öt tagja a Sanghajban jövő áprilisban megnyíló, végtelenül összetett élettér-együttes változatos funkcióit és élettereit vetíti előre. A MINI LIVING kezdeményezései a jövő nagyvárosaira jellemző, kreatív élettér-megoldások egyik lehetséges aspektusát hozzák el a jelenbe.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés