Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW 3.0 CSL és a BMW M1 is versenypályára gurul a Forma-1 hétvégi előfutamán

A Red Bull Ringen megrendezendő Osztrák Nagydíj előtt legendás versenyautók és világhírű pilóták idézik fel a ’70-es és ’80-as évek Német Sportautó Bajnokságának dicső emlékképeit. A Legendák Parádéján a BMW Group Classic két ikonikus négykerekűvel képviselteti magát.

Örökség
·
BMW örökség
·
Veterános események
·
Milestones
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~71,4 KB)
  
Photos(2x, ~10,74 MB)

A Red Bull Ringen megrendezendő Osztrák Nagydíj előtt legendás versenyautók és világhírű pilóták idézik fel a ’70-es és ’80-as évek Német Sportautó Bajnokságának dicső emlékképeit. A Legendák Parádéján a BMW Group Classic két ikonikus négykerekűvel képviselteti magát.

A Forma-1 következő felvonásán ismét felragyognak a motorsport élvonalának legfényesebb pillanatai: július 1-jén, az Osztrák Nagydíj rajtja előtt legendás versenyautók és világhírű pilóták veszik birtokba a spielbergi Red Bull Ring aszfaltcsíkját. A Legendák Parádéján a ’70-es és ’80-as évek Német Sportautó Bajnokságának (DRM – Deutsche Rennsport Meisterschaft) tizenegy klasszikus túraautója gurul újfent egymás mellé, élen a BMW Group Classic két kivételes négykerekűjével: a bajor prémiummárka negyven évvel ezelőtti motorsport-sikereit a középmotoros BMW M1 sportautó, a gyártó imádott kupésorozatainak fél évszázaddal ezelőtti megteremtését pedig a BMW 3.0 CSL versenyautó idézi fel.

A Német Sportautó Bajnokságot 1972 és 1985 között rendezték meg Európa egyik legnagyobb, legnépszerűbb túraautó-megmérettetéseként. A rajtrácsra a gyári csapatok és a privát színekben versenyző istállók látványos versenyautói gurultak fel, és noha a járművek kivétel nélkül a versenyben résztvevő márkák valamely, tömegtermelésben kínált modellsorozatának képviselői voltak, a tervezőmérnökök évről évre a legkorszerűbb motorsport-módosításokkal vértezték fel a győzelemre éhes technikákat. A Német Sportautó Bajnokságban számos felejthetetlen pilóta versenyzett, így többek között a német Rolf Stommelen, a német Klaus Ludwig, az osztrák Harald Ertl, a francia Bob Wollek, a német Jochen Mass, a német Manfred Winkelhock, az osztrák Markus Höttinger és a német Hans-Joachim Stuck is. Utóbbi „egyszerűen fantasztikus időszakként” emlékszik vissza a versenysorozatban töltött évekre.

A BMW 3.0 CSL modell elnevezésében a „CSL” típusnév a kupé (Coupe), a sport (Sport) és a könnyűszerkezetes (Leichtbau) szavakra utal. Az 1968-ban bemutatott kétajtós sportautó a BMW kupésorozatainak csúcsmodelljeként ünnepelte premierjét, mígnem a túraautó-bajnokságok történetének egyik legsikeresebb négykerekűjévé avanzsált. A BMW 3.0 CSL hat abszolút győzelmet zsebelt be az Európai Túraautó-Bajnokságban, az elsőt rögtön 1973-as debütáló évében. A diadal a holland pilóta, Toine Hezemans nevéhez fűződik, aki a hétvégi Osztrák Nagydíj előfutamaként megrendezendő Legendák Parádéján ismét a klasszikus versenyautó volánja mögé ül.

A BMW M1 sportautót az 1000 lóerő fölé húzott maximális teljesítmény és a látványos lökhárítók írták be azonnal a motorsport történelemkönyvébe, a Német Sportautó Bajnokság egyik legemlékezetesebb versenyzőjeként. Ezt megelőzően, 1979-ben és 1980-ban kifejezetten a BMW M1 sportautónak rendeztek betétfutamokat a Forma-1 versenyhétvégéin, ahol a száguldó cirkusz leggyorsabb pilótái szálltak harcba a privát versenyzőkkel és a feltörekvő tehetségekkel. A Legendák Parádéján a német Christian Danner vezeti majd a BMW Group Classic ikonikus sportautóját. Pályafutása során Danner számos futamgyőzelmet elhódított a világ legkülönlegesebb túraautó-bajnokságaiban, és ő az egyik olyan pilóta, akinek neve egybeforrt a BMW M1 sportautóval.

Július 1-jén a hajdani Német Sportautó Bajnokság számos másik fénypontja is versenypályára gurul majd, így többek között további három, privát tulajdonban lévő BMW versenyautó is. Egyikük a BMW 3.6 CSL Alpina lesz, volánja mögött a Forma-1 háromszoros bajnokával, az osztrák Niki Laudával.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE

Munich, 18 March 2020. 
Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference 2020.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés