Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Idén nyáron mindegyik modellsorozatát frissíti a MINI

2018 júliusától a brit prémiumgyártó összes benzinmotorral szerelt modellje részecskeszűrőt kap, a MINI Clubman és a MINI Countryman opcionális extrafelszereltségeit egyesítő palettán pedig a hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltó is megjelenik. Érkezik a vadonatúj Connectivity Csomag és az alapfelszereltség részeként kínált automata fényszóróvezérlés is.

Coupé
·
Cabrio
·
Műszaki adatok, specifikációk
·
MINI Clubman
·
MINI Countryman
·
MINI Cabrio
·
MINI Coupé
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~99,04 KB)
  
Photos(2x, ~4,24 MB)

2018 júliusától a brit prémiumgyártó összes benzinmotorral szerelt modellje részecskeszűrőt kap, a MINI Clubman és a MINI Countryman opcionális extrafelszereltségeit egyesítő palettán pedig a hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltó is megjelenik. Érkezik a vadonatúj Connectivity Csomag és az alapfelszereltség részeként kínált automata fényszóróvezérlés is.

2018 nyarától a MINI modellpalettáján számos technológiai újítás fokozza tovább a vezetés élményét és a hajtáslánc hatékonyságát. Júliustól a brit prémiumgyártó a háromajtós MINI, az ötajtós MINI, a MINI Cabrio, a MINI Clubman és a MINI Countryman összes benzinmotorral hajtott modelljét részecskeszűrővel szereli fel, amelynek köszönhetően a modellek a jelenlegi legszigorúbb emissziós szabvány, az Euro 6d-TEMP előírásainak is maradéktalanul megfelelnek. A MINI ezzel még tovább optimalizálja aktuális modellpalettája átlagos károsanyag-kibocsátási értékét. A MINI Clubman és a MINI Countryman dízelmotorral szerelt változatai már 2018 márciusától teljesítik az Euro 6d-TEMP emissziós szabvány követelményeit, az optimalizált kipufogógáz-emisszióról ugyanis nem csupán dízel részecskeszűrő és nitrogénoxid-megkötő katalizátor, de karbamid-befecskendezéssel (AdBlue adalékanyag) dolgozó SCR rendszer (Selective Catalytic Reduction – Szelektív Katalitikus Redukció) is gondoskodik.

Sőt mi több, 2018 júliusától a brit prémiummárka még tovább fejleszti a MINI Clubman és a MINI Countryman benzinmotorjait: az optimalizált MINI TwinPower Turbo technológia minden korábbinál alacsonyabb üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékeket garantál. A két modellsorozat opcionális extrafelszereltségeinek portfóliója ráadásul a hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltóval bővül.

Magával ragadó váltási dinamika és optimalizált, kimagasló menetkomfort: bemutatkozik a hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltó

Rendkívül gyors sebességváltás és kivételesen magas fokú belső hatékonyság jellemzi a hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltót, amely 2018 júliusától a prémium kompakt szegmensben kínált MINI modellek opcionális extrafelszereltségeit összesítő palettára is felkerül. A két tengelykapcsoló alkalmazása intenzív gyorsítások közepette is nyomatékvesztéstől mentes teljesítmény-leadást garantál, a motorsport élvonalából érkező hajtáslánc-fejlesztési alapelv így nem csupán a vezetés élményét, de az automatizált sebességváltás komfortját is fokozza. Haladás közben a technológia harmonikusan, alig hallható módon kapcsolgat a hét sebességi fokozat között, a két tengelykapcsoló ráadásul felváltásoknál és visszakapcsolásoknál is mindvégig tehermentesíti a motort. A hétfokozatú Steptronic automataváltó duplakuplungjának köszönhetően az automata motorindító és –leállító (Auto Start / Stop) opció, illetve a hajtáslánc vitorlázó funkciója is minden korábbinál hatékonyabban működik. A navigációs rendszerrel felszerelt modellek esetében a váltóvezérlő elektronika a navigációs rendszerrel is szorosan együttműködik, a technológia így a vezetés minden pillanatában az autó előtt álló útszakasz sajátosságai szerint kapcsolja az ideális sebességi fokozatot. A hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltót a MINI ügyfele egy elektronikusan működő előválasztó karral vezérelheti.

A hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltó 2018 júliusától válik elérhetővé a MINI Clubman és a MINI Countryman benzinmotorral szerelt modellváltozataihoz. A hatékonyságra optimalizált erőforrásokat a brit prémiumgyártó már az alapfelszereltség részeként részecskeszűrővel szereli fel, amellyel a motorok maradéktalanul teljesítik az Euro 6d-TEMP emissziós szabvány előírásait. A hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltóval felszerelt MINI Cooper Clubman 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztása 5,7 liter, míg kilométerenkénti károsanyag-kibocsátása 130 gramm. A MINI Cooper S Clubman modell esetében ezek az értékek 5,8 literre és 133 grammra módosulnak. Az innovatív automataváltóval dolgozó MINI Cooper Countryman átlagos 100 kilométeren 5,8 – 5,9 liter benzint éget el, kilométerenkénti 132 – 134 gramm károsanyag-kibocsátás mellett. A MINI Cooper S Countryman esetében ezen értékek 6,0 literre és 136 – 138 grammra módosulnak. Az üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékeket a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) tesztkörének mérései szerint, valamint a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól és a felszereltségi szintektől is függnek.

A MINI Cooper S Clubman és a MINI Cooper S Countryman modellek opcionális extrafelszereltségei közé a hétfokozatú Steptronic sport automataváltó is felkerül, amely még gyorsabb sebességváltásokat garantál. A technológiát kormány mögötti váltófülekkel egészíti ki a gyártó, hogy a MINI ügyfele bármelyik vezetési szituációban kiélvezhesse a manuális sebességváltás élményét.

Varázslatos hangzás és tökéletes kapcsolat: Connectivity Csomag a MINI Clubman modellhez

2018 júliusától a MINI Clubman modellhez a vadonatúj Connectivity Csomag (Connectivity Package) is elérhetővé válik, amely a szórakoztatás és az intelligens járműkapcsolat lehető legmagasabb szintjét váltja valóra. A csomag prémium minőségű navigációs és kommunikációs funkciókkal, varázslatos hangzással, kivételes vezérlési komforttal és átfogó funkcionalitással kényezteti a brit prémiummárka ügyfelét, az opcionális extrafelszereltég részeként 8,8” átmérőjű érintőképernyővel dolgozó Connected Navigation Plus kiegészítőkkel. A Connectivity Csomag része továbbá a MINI Connected XL és a vezeték nélküli okostelefon-töltés is.

A DAB tuner a kivételes hangminőségű digitális rádióállomások fogadását is lehetővé teszi, a tökéletes hangzásról pedig a Connectivity Csomag részeként megrendelhető Harman Kardon zenerendszer gondoskodik – tizenkét hangszóróval, nyolccsatornás digitális erősítővel és 360 watt maximális teljesítménnyel.

Automata fényszóróvezérlés a MINI Clubman és a MINI Countryman alapfelszereltségének részeként

2018 nyarától a MINI Clubman és a MINI Countryman széleskörű alapfelszereltsége még tovább fokozza a vezetés kényelmét és biztonságát: a prémium kompakt szegmens két MINI modelljét mostantól automata fényszóróvezérléssel szereli fel a gyártó, amely a jármű környezetének fényviszonyai szerint, magától aktiválja a MINI fényszóróit és hátsó lámpáit. Idén júliustól a MINI Clubman és a MINI Countryman tulajdonosai így egy újabb állásba kapcsolhatják a fényszóró vezérlőjét: az automata fényszóróvezérlést egy szimbolikus „A” betű jelöli. Ez esetben a technológia nem csupán éjszaka és szürkületkor kapcsolja be automatikusan a MINI modell fényszóróit és hátsó lámpáit, de rossz látási viszonyok közepette, alagútba érkezve és sötét, többemeletes parkolóházakban bolyongva is.

Az üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékeket a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) tesztkörének mérései szerint, valamint a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól és a felszereltségi szintektől is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés