Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW Group tovább erősíti kínai jelenlétét

A müncheni vállalatcsoport aláírta a következő évtől több mint félmillió darab gépkocsit gyártó BMW Brilliance Automotive működését szabályzó keretszerződés hosszú távú kibővítését.

Vállalati
·
Vállalati pénzügyek, tények és számadatok
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~69,92 KB)
  
Photos(3x, ~84,99 MB)

A müncheni vállalatcsoport aláírta a következő évtől több mint félmillió darab gépkocsit gyártó BMW Brilliance Automotive működését szabályzó keretszerződés hosszú távú kibővítését.

A BMW Group tovább erősíti kínai jelenlétét: a müncheni vállalatcsoport és partnere, a Brilliance Automotive Group Holding tegnap Kína miniszterelnöke, Li Ko-csiang és Angela Merkel német kancellár jelenlétében írta alá a közös vállalkozásként üzemeltetett BMW Brilliance Automotive (BBA) működését szabályzó keretszerződés hosszú távú kibővítését. Eszerint 2019-től a BBA éves szinten 520 000 darabra növeli a senjangi Tiexi és Dadong kerületekben működő két létesítmény összesített éves tömegtermelési mennyiségét, miközben a BMW márka sorozatgyártásban kínált első tisztán elektromos meghajtású gépkocsiját, az ugyancsak Senjang városában készülő BMW iX3 modellt Kína már a nemzetközi piacokra is exportálja majd.

„A mai aláírás a közös vállalkozásként üzemeltetett BMW Brilliance Automotive sikertörténetének újabb fejezetét jelöli” – mondta Harald Krüger, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke. „Keretszerződésünk hosszú távú kibővítése még biztosabb alapokra helyezi és megerősíti kínai jelenlétünket, amelyet a jövőben újabb és újabb beruházás, további piaci növekedés, valamint a hálózatról tölthető modellek fejlesztése és gyártása iránti egyértelmű elköteleződés övez. Együttműködésünk új fejezete eközben messze túlmutat aktuális mottónkon: Kínában, Kínáért. A tisztán elektromos meghajtású BMW iX3 ugyanis, amelyet a BBA 2020-ban küld sorozatgyártásba, a világ minden táján megtalálja majd rajongóit” – tette hozzá Harald Krüger.

A BMW márka 2017-ben körülbelül 560 000 darab új autót értékesített Kínában, amely a vállalatcsoport második és harmadik legnagyobb piacának számító Egyesült Államok és Németország együttes teljesítményét is meghaladja. A Kínában értékesített BMW modellek kétharmada tavaly a BBA gyáraiban látott napvilágot. 2018 májusában az előzetes tervek szerint megkezdődött Kínában az új BMW X3 helyi termelése, amely a BMW Group várakozásai szerint még tovább növeli a világ legnagyobb piacának értékesítési eredményét az év második felében. A BMW X3 a bajor prémiumgyártó hatodik olyan modellje, amelynek kínai piacra tervezett változata helyben készül.

„A BMW Brilliance Automotive meghatározó tényezőként veszi ki részét a BMW márka hosszú távon fenntartható kínai sikertörténetéből” – fogalmazott Nicolas Peter, a BMW AG igazgatótanácsának pénzügyekért felelős tagja. „Idén ünnepeljük közös vállalkozásunk fennállásának tizenötödik évfordulóját. Az elmúlt években véghezvitt, kivételesen intenzív kínai növekedésünk kizárólag erős és megbízható partnerünk, a Brilliance segítségével jöhetett létre, együttműködésünk részeként pedig a további jövőbeni növekedés alapjait is lefektetjük” – tette hozzá Nicolas Peter.

„A BMW Brilliance Automotive egy egészen egyedi sikertörténet, a mögötte húzódó bizalmi partnerség pedig ékes példaként emelkedik ki az iparágban” – nyilatkozta Yumin Qi, a Brilliance Automotive Group Holding elnöke. „A közös vállalkozás iránymutatóként járul hozzá Liaoning tartomány gazdasági fejlődéséhez, miközben a régióban élő több ezer munkatársunk megélhetését is biztosítja” – tette hozzá.

Két autógyártó létesítménye mellett a BBA Senjangban egy erőforrásgyártó üzemet is működtet, ahol a kínai piacra készített, hálózatról tölthető BMW modellek nagyfeszültségű akkumulátorai is napvilágot látnak. Ez az első, prémium autógyártó vállalat által működtetett akkumulátorgyár Kínában. 2020-ban a senjangi üzemegyüttes a BMW márka első tisztán elektromos meghajtású gépkocsijának sorozatgyártását is megkezdi, a BMW iX3 modellt Kína a világ számos országába exportálja majd.

Kutatás-fejlesztési részlegein a BMW Brilliance Automotive ma több mint 800 profi szakembert foglalkoztat, közülük négyből hárman Kínában születtek és tanultak. A BBA jelenleg több mint 16 800 munkatárssal büszkélkedhet. Senjangi gyáraiba a BMW Brilliance Automotive a 2009 óta eltelt tíz évben több mint 52 milliárd jüant fektetett be. A Kínában gyártott kétmilliomodik BMW modell 2018 januárjában gurult le a gyártósorról.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés