Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Meghan hercegnő és Harry herceg esküvőjére készült MINI-t árvereznek el

A brit prémiumgyártó a július 12-15. között megrendezendő Goodwood Festival of Speed második napján árverezi el a Harry herceg és Meghan hercegnő májusi esküvőjére készített élményautót.

Lifestyle
·
Formatervezés, koncepciók és tanulmányok
·
Lifestyle események
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~70,01 KB)
  
Photos(57x, ~221,37 MB)

A brit prémiumgyártó a július 12-15. között megrendezendő Goodwood Festival of Speed második napján árverezi el a Harry herceg és Meghan hercegnő májusi esküvőjére készített élményautót.

A Nagy-Britannia déli részén fekvő Goodwood immáron negyed évszázada ad otthont évről évre a nemzetközi motorsport-naptárak egyik legegyedibb, legtempósabb és legközvetlenebb eseményének. Ez a négykerekű sebesség élményét hirdető Festival of Speed, amelynek idei felvonásán a MINI kalapács alá gurít egy hamisítatlanul egyedi autót. Idén májusban Oliver Heilmer, a brit prémiumgyártó vezető formatervezője és csapata a háromajtós MINI egyszeri, rendkívüli különkiadásával emlékezett meg a nagy-britanniai Sussex megye hercegnői és hercegi címét viselő Meghan hercegnő és Harry herceg esküvőjéről, az egyetlen példányban elkészített MINI-különlegességet pedig most pénteken, a július 12-15. között megrendezendő Goodwood Festival of Speed második napjának nyilvános aukcióján árverezik el. A bevételt teljes egészében a HIV-fertőzött gyermekeket támogató CHIVA alapítványnak (Children’s HIV Association) utalják át.

Az ifjú pár május 19-i esküvőjét éltető MINI egyediségéről egy sor hamisítatlan részlet gondoskodik. A tető kézzel rajzolt mintázata például Nagy-Britannia zászlajának és az Egyesült Államok nemzeti lobogójának összeolvadását ábrázolja, amely Harry herceg és Meghan hercegnő egybekelését szimbolizálja. Az ajtók kinyitásakor az egyedi MINI exkluzív, „Just Married” („Friss házasok”) feliratot vetít ki a földre. „Nagy örömünkre szolgál, hogy a CHIVA alapítvány számára aukcióra bocsáthatjuk ezt a különleges autót a Goodwood Festival of Speed második napján. Szorítunk e nemes célért, hogy a lehető legnagyobb adományt adhassuk az alapítványnak” – nyilatkozta Oliver Heilmer.

A Goodwood Festival of Speed a MINI két tanulmányautójának is színpadot biztosít

A Goodwood Festival of Speed minden évben lehetőséget teremt arra, hogy az autóipar és a motorsport legkülönlegesebb képviselői egymás mellé guruljanak – a háború előtti évtizedek legritkább négykerekűitől kezdve, egészen a Forma-1 legmodernebb autócsodáiig. Az esemény középpontjában a sebesség élménye áll (ahogyan azt az elnevezés is jelöli), hiszen itt a látogatók még a vérbeli versenyautók teljesítményét is testközelből élhetik át. A négynapos fesztivál egyik legkedveltebb helyszíne a folyamatosan nyitva álló paddock, ahol a látogatók a motorsport élő legendáival is beszélgetésbe elegyedhetnek. 2018-ban a MINI ráadásul két dizájnkoncepciót is kigurít a Goodwood Festival of Speed színpadára: a MINI Electric tanulmányautó mellett a tavalyi Frankfurti Nemzetközi Autószalonon leleplezett MINI John Cooper Works GP tanulmányautó is teljes életnagyságban megtekinthető lesz.

A MINI Electric és a MINI John Cooper Works GP tanulmányautók

A MINI Electric tanulmányautó a jövőbe mutató járműtechnológiai innováció négykerekű hírnöke. A magával ragadó dizájnkoncepció idő előtti betekintést enged a MINI első tisztán elektromos meghajtású modelljébe (amely a tervek szerint 2019-ben ünnepli világpremierjét) és az előttünk álló évtized nagyvárosi mobilitási szokásaiba. A nagyvárosi mobilitás mindig is a brit prémiumgyártó márkaarculatának egyik meghatározó eleme volt, hiszen a klasszikus MINI modellek évtizedek óta a metropoliszokban érzik leginkább otthon magukat. A Goodwood Festival of Speed idei négy napjára kigurított MINI modellek sorát a MINI John Cooper Works GP tanulmányautó zárja: a koncepció a fizika törvényeivel dacoló menetdinamika és a vérpezsdítő vezetés legőszintébb élményét váltja valóra, a márka pontosan fél évszázaddal ezelőtti, Monte Carlo Ralin aratott legendás győzelmének emlékét éltetve.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés