Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Exkluzív dizájnvázlatok a MINI első tisztán elektromos meghajtású modelljéről

A brit prémiumgyártó zéró emissziójú élményautója 2019-ben, a klasszikus Mini bemutatkozásának hatvanadik évfordulóján ünnepli világpremierjét – a márka legendás stílusjegyeinek újraértelmezésével.

Formatervezés, koncepciók és tanulmányok
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~67,3 KB)
  
Photos(2x, ~17,38 MB)

A brit prémiumgyártó zéró emissziójú élményautója 2019-ben, a klasszikus Mini bemutatkozásának hatvanadik évfordulóján ünnepli világpremierjét – a márka legendás stílusjegyeinek újraértelmezésével.

A MINI két exkluzív dizájnvázlat leleplezésével fokozza tovább a hagyománytisztelő brit prémiumgyártó első tisztán elektromos meghajtású modelljét övező nemzetközi várakozást. A hálózatról tölthető hajtásláncok tanulmányozására létrehozott MINI E kísérleti projekt tíz évvel ezelőtti útnak indítása és a MINI Cooper S E Countryman ALL4 plug-in hibrid modell 2017-es piaci premierje után az első tisztán elektromos meghajtású MINI modell bemutatása jelenti a brit prémiummárka hálózatról tölthető modellsorozatai felé vezető út következő lépését, a BMW Group „Strategy NUMBER ONE > NEXT” vállalati stratégiájával összhangban.

„A MINI egy nagyvárosi márka, a jövőbe vezető utazás következő logikus lépése pedig a tisztán elektromos meghajtású MINI modell bemutatása” – mondta Oliver Heilmer, a brit prémiumgyártó vezető formatervezője. „Az első két dizájnvázlat hiteles körvonalat alkot azon víziónkról, amellyel hidat képezünk a márka történelmi múltja és hálózatról tölthető jövője között” – tette hozzá.

Múlt és jövő találkozása

Az első dizájnvázlat az autó hűtőrácsát ábrázolja. A hatszögletű forma a MINI egyik ikonikus stíluselemeként köszön vissza, a zárt kialakítás azonban új. A tisztán elektromos meghajtás nélkülözi a belsőégésű erőforrással szerelt modellek hűtőköreit, a tervezőmérnökök így teljesen zárt hűtőrácsot álmodhattak meg – amely ráadásul a modell légellenállását is csökkenti. A hűtőrács keresztbe futó, élénksárga merevítése és az ugyancsak élénksárga „E” embléma erőteljes kontraszt benyomását kelti, miközben már első ránézésre felismerhetővé teszi a tisztán elektromos meghajtású MINI modellt. A második dizájnvázlat az újdonság feltűnően egyedi keréktárcsáját eleveníti meg, amely a tavalyi Frankfurti Nemzetközi Autószalonon leleplezett MINI Electric tanulmányautó öröksége. A keréktárcsán a hűtőrács merevítésének motívuma jelenik meg, aszimmetrikus formába öntve.

A BMW Group már korábban bejelentette a tisztán elektromos meghajtású MINI modellsorozat kifejlesztését. A nagyfeszültségű akkumulátorral felszerelt, tömegtermelésben kínált első modell 2019-ben ünnepli világpremierjét, pontosan hatvan évvel a klasszikus Mini bemutatkozása után.

Az újdonság a vezetés, a hamisítatlan stílus és az egyediség MINI modellekre jellemző élményét váltja valóra, károsanyag-kibocsátás nélkül. A modell tisztán elektromos hajtásláncának alkatrészeit a BMW Group Dingolfingban és Landshutban működő gyárai állítják majd elő, majd a modelleket a háromajtós MINI otthonának számító oxfordi üzemben szerelik össze.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés