Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

MINI John Cooper Works: világsiker a motorsportban, az utakon és a Cannes-i Reklámfesztiválon

A lélegzetelállító teljesítményű élményautó legújabb reklámkampánya a Monte Carlo Ralin aratott háromszoros győzelem emlékét eleveníti fel. Az alkotás a világ elsőszámú reklámfesztiválján két arany és két ezüst trófeát hódított el.

Formatervezés, koncepciók és tanulmányok
·
John Cooper Works
·
Lifestyle
 

A lélegzetelállító teljesítményű élményautó legújabb reklámkampánya a Monte Carlo Ralin aratott háromszoros győzelem emlékét eleveníti fel. Az alkotás a világ elsőszámú reklámfesztiválján két arany és két ezüst trófeát hódított el.

A MINI John Cooper Works modellpaletta tagjai töretlen lendülettel haladnak tovább a világsikert jelentő úton. Miközben kivételesen sportos menettulajdonságukkal és versenyautós vezethetőségükkel a brit prémiumgyártó élsportolói világszerte egyre több és több MINI-rajongót varázsolnak el, a legújabb MINI John Cooper Works modellpaletta ismét a dobogó legfelső fokán végzett: az élményautót népszerűsítő reklámkampány a világ elsőszámú reklámfesztiválján, a Cannes-i Reklámfesztivál 2018-as felvonásán diadalmaskodott. A MINI John Cooper Works modellek „The Faith of a Few” („Amit csak kevesen hittek”) címet viselő reklámfilmje két arany és két ezüst trófeát hódított el az iparági reklámfilmek (Film Craft) kategóriájában.

A MINI John Cooper Works modelleket népszerűsítő, érzelmekben gazdag reklámkampány egészen az 1960-as évekig kalauzolja vissza a nézőt, amikor is a klasszikus Mini háromszoros győzelmet aratott a Monte Carlo Ralin. Az 1964-es, 1965-ös és 1967-es győzelmek valódi legendává emelték a brit prémiumgyártó kisautóját – nem csupán azért, mert a fényes diadalok motorsport-szakértők százait döbbentették meg, hanem azért is, mert az eleven kisautót rajongók ezrei ünnepelték a célban. A siker a sportautókat tervező John Cooper nevéhez fűződik, aki meggyőzte a klasszikus Minit megálmodó Alec Issigonis-t, hogy az eredetileg gazdaságos családi autónak tervezett kisautó műszaki alapjaira egy versenyképes sportgépet is megtervezzenek. A „The Faith of a Few” reklámfilm a Monte Carlo Ralin aratott győzelem emlékképeit idézi fel. Az eredeti versenyautó, a korhű díszlet és az éljenző tömeg valósággal életre kelti a vásznon 1964 januárját, amikor a Mini Cooper S a jelentősen erősebb ellenfelek előtt, a szkeptikusok legnagyobb meglepetésére, elsőként gurult át a célvonalon.

A 2018-as Cannes-i Reklámfesztivál zsűrijét lenyűgöző alkotás egyértelmű üzenetet közvetít: a legenda mindegyik MINI modellben elevenen él. A reklámfilm záró jelenetében a legújabb MINI John Cooper Works modell tűnik fel a klasszikus Mini Cooper S oldalán, amely azt jelzi, hogy a dicső múlt emléke napjaink vezetési élményében újra és újra átélhető. „A reklámfilm érzelmekben gazdag képei lenyűgöző erővel adják át a nézőknek az üzenetet, hogy a márka legendás történelme a legújabb MINI John Cooper Works modellekben és termékekben él tovább” – mondta Marc Lengning, a MINI marketingigazgatója. A díjnyertes reklámfilm egy átfogó márka- és termékkampány része, amely a sportosság, az exkluzivitás, a hagyománytisztelő szaktudás és a fejlett járműtechnológia összefonódását, ezen belül is a motorsport élvonalának közutakon átélhető élményét helyezi a középpontba. „A Cannes-i siker megkoronázza legújabb reklámkampányunk kimagasló teljesítményét, egyúttal jelzi, hogy nem csupán maguk a MINI John Cooper Works modellek, de a mögöttük dolgozó marketingesek is valódi győztesek” – tette hozzá Sebastian Mackensen, a MINI márka elnöke. A reklámkampányt a MINI a Jung von Matt Spree ügynökséggel közösen építette fel, a győztes reklámfilmet az Anorak Film készítette.

A MINI négy élsportolója mellett – amelyek 2017-ben és 2018 első öt hónapjában is rekord értékesítési mutatókat produkáltak – a MINI John Cooper Works felszereltségi opciók és kiegészítő termékek is a brit prémiumgyártó legendás motorsport-teljesítményének örökségét hordozzák. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető MINI John Cooper Works csomagok bármelyik MINI modellt sportos köntösbe öltöztetik, az utólagosan felszerelhető MINI John Cooper Works alkatrészek pedig a motorsportos megjelenésről és a teljesítményorientált technológiáról gondoskodnak. A palettán mindegyik MINI-tulajdonos megtalálja azokat a termékeket és kiegészítőket, amelyekkel a leginkább személyre szabhatja négykerekű kedvencét.

A MINI John Cooper Works modellpaletta tagjait ugyanakkor nem csupán a Monte Carlo Ralin aratott háromszoros győzelem emléke élteti: a ’60-as években aratott győzelmek után fél évszázaddal a MINI versenyautói továbbra is kategóriájuk élén diadalmaskodnak, amelyeket a legújabb motorsport-sikerek igazolnak. A MINI John Cooper Works márkanevet négy egymást követő Dakar-győzelem írta be a motorsportok modernkori történelemkönyvébe, miközben a MINI John Cooper Works Rally is egymás után zsebeli be a hosszú távú megmérettetések futamgyőzelmeit: az Italian Baján elért első helyezéssel a MINI színeiben versenyző csapat még tovább növelte előnyét az FIA Cross Country Rally Világkupa idei felvonásán.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés