Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Kettős győzelmet aratott a MINI az FIA Cross Country Világkupa magyarországi futamán

A Dunántúlon megrendezett csapadékos, sáros és sziklás megmérettetésen a brit prémiumgyártó két MINI John Cooper Works Rally versenyautóval képviseltette magát, Joan „Nani” Roma és Jakub „Kuba” Przygonski pedig mindkét gépet toronymagasan a dobogó két legfelső fokára vezette fel.

Sport
·
Automotive
·
MINI Motorsport
·
Cross Country Rallies
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~70,82 KB)
  
Photos(8x, ~11,89 MB)

A Dunántúlon megrendezett csapadékos, sáros és sziklás megmérettetésen a brit prémiumgyártó két MINI John Cooper Works Rally versenyautóval képviseltette magát, Joan „Nani” Roma és Jakub „Kuba” Przygonski pedig mindkét gépet toronymagasan a dobogó két legfelső fokára vezette fel.

2018. augusztus 9-12. között rendezték meg hazánkban az FIA Cross Country Világkupa idei nyolcadik megmérettetését. A jubileumi, immáron tizenötödik Hungarian Baja csapadékos időjárással és sárral borított erdős, sziklás, murvás tereppel fogadta az indulókat. A MINI és elsőszámú motorsport-partnere, az X-raid istálló két MINI John Cooper Works Rally versenyautóval képviseltette magát a veszprémi Óváros téren elrajtoló futamon, Joan „Nani” Roma és Jakub „Kuba” Przygonski párosával a volánok mögött.

A szombat éjszakai célnál a brit prémiummárka spanyol versenyződuója, Joan „Nani” Roma és Alex Haro ünnepelhetett a leghangosabban, miután a három etapból álló hétvége mindegyik megmérettetésén az első háromban végzett, toronymagasan megszerezve ezzel a magyarországi verseny abszolút győzelmét. Joan „Nani” Roma ráadásul duplán ünnepelhetett, hiszen a mostani futamgyőzelemmel sikerült megismételnie öt évvel ezelőtti, 2013-as diadalát.

A spanyol duó mindvégig fej-fej mellett versenyzett a második MINI John Cooper Works Rally volánjánál helyet foglaló Jakub „Kuba” Przygonski és Tom Colsoul párosával. A lengyel pilótát végül 16 másodperccel Joan „Nani” Roma után intették le a célban, amellyel a MINI kettős győzelmet aratott, toronymagasan megelőzve a mezőny egészét: a harmadik helyezett közel 10 perces hátránnyal gurult fel a dobogó harmadik fokára. Fantasztikus eredményével Jakub „Kuba” Przygonski továbbra is stabilan őrzi első helyét az FIA Cross Country Világkupa pilóták közötti abszolút éves pontversenyében.

„Nagyszerű érzés újra megnyerni ezt a futamot és ismét a versenyautóban ülni. Kuba elképesztő teljesítményt nyújtott, hihetetlenül gyors pilóta. Néhány nappal a Silk Way Rally után kifejezetten nehéz meló volt ismét felvenni a Baja tempóját, de rendkívül boldogok vagyunk, hogy ilyen jól sikerült. A csapat fantasztikus munkát végzett, Alex oldalán minden kilométer kiválóan sikerült a MINI John Cooper Works Rally-ban, és ez a legfontosabb” – nyilatkozta Joan „Nani” Roma a célban.

„Kellően trükkös futam volt, jó sok felcsapó vízzel és sárral. Óriásit meccseltünk Nanival és majdnem sikerült legyőznünk őt, fantasztikus élmény volt. Dakar-győztesként Nani hatalmas versenytapasztalattal bír, így roppant megtisztelő számomra, hogy az oldalán versenyezhetek. A MINI John Cooper Works Rally hibátlanul működött, és noha az utolsó szakaszon sokat kockáztattunk, végül megérte. A pontversenyben is jól állunk, a következő futamot ráadásul az otthonomban, Lengyelországban rendezik” – fogalmazott Jakub „Kuba” Przygonski.

Az FIA Cross Country Világkupa 2018-as versenynaptára

2018. február 16-18.: Baja Russia

2018. március 9-10.: Dubai International Baja

2018. március 24-29.: Abu Dhabi Desert Challenge

2018. április 17-22.: Qatar Cross-Country Rally

2018. május 27 – június 2.: Rally Kazakhstan

2018. június 21-24.: Italian Baja

2018. július 20-22.: Baja Spain

2018. augusztus 9-12.: Hungarian Baja

2018. augusztus 30 – szeptember 2.: Baja Poland

2018. október 3-9.: Rallye Oilibya du Maroc

2018. október 25-27.: Baja Portalegre 500

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés