Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Öt nap alatt a Föld körül: a BMW Group és a Lufthansa Cargo levegőbe emeli a BMW Vision iNEXT World Flight tanulmányt

München, New York, San Francisco és Peking – három kontinens négy úti célja mindössze öt nap leforgása alatt: a BMW Group és a Lufthansa Cargo egy felemelően különleges médiaesemény keretében mutatja be a BMW Vision iNEXT World Flight járműtanulmányt.

Vállalati
·
Vállalati események
·
Formatervezés, koncepciók és tanulmányok
·
Technológia
·
Alternatív hajtásrendszerek, a jövő mobilitása
·
iNEXT
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~76,58 KB)
  
Photos(1x, ~1,55 MB)
  
Videos(1x, ~76,56 MB)

München, New York, San Francisco és Peking – három kontinens négy úti célja mindössze öt nap leforgása alatt: a BMW Group és a Lufthansa Cargo egy felemelően különleges médiaesemény keretében mutatja be a BMW Vision iNEXT World Flight járműtanulmányt.

Az elkövetkező hetekben több mint 300 nemzetközi újságíró, riporter és médiaszemélyiség kap exkluzív beszállókártyát az áruszállító repülőgépek egyik legfejlettebb és leghatékonyabb típusára, a Lufthansa Cargo flottájában szolgáló Boeing 777F átalakított fedélzetére, hogy a BMW Group által kifejlesztett legújabb járműtanulmány, a BMW Vision iNEXT World Flight égisze alatt az elsők között élhesse át a kontinensek közötti légi személyszállítás jövőképének vízióját.

A Lufthansa Cargo és a BMW Group mérnökei szoros együttműködésben dolgoztak össze az elmúlt hónapokban, hogy a rendkívüli médiaesemény keretében bemutatkozó járműtanulmány és a fedélzetre tervezett technológiai installáció párosának ötletét valóra váltsák. A meghívott vendégek az úttörő jármű fedélzetére lépve egy speciálisan erre az alkalomra kifejlesztett, zárt közösségitér-koncepcióba érkeznek meg, ahol a BMW Group exkluzív betekintést enged a közeljövőbe.

Az előadást megelőző felkészülési munkálatok során az alkotók több mint 7,5 kilométernyi vezetéket fektetnek le a fedélzeten, hogy összekössék a járműtanulmányba installált 10 darab 13 000 ANSI projektort és az összesen 78 000 LED-del világító, 165 darab LED-falat. A Boeing 777F fedélzetén életre keltett show a látogatók összes érzékszervét rabul ejtik majd. A technológiai installáció megvalósításán több mint 120 standépítő- és állványszerkezeti specialista, valamint a Lufthansa Cargo és a BMW Group mérnökei dolgoznak vállvetve.

A BMW Vision iNEXT World Flight járműtanulmányhoz körülbelül 30 tonnányi felszerelést építenek be az eredetileg áruszállításra tervezett repülőgép belsejébe. A projekten dolgozó mérnökök és specialisták egy olyan médiaesemény előkészítésén fáradoznak, amelyhez hasonlót még soha nem váltottak valóra, az installációnak ráadásul szó szerint „szárnyalnia” kell.

A három kontinens négy úti célját útba ejtő járat mindenhol csupán egy-egy napot tölt majd, a szakembereknek így rendkívül kevés idő áll rendelkezésükre ahhoz, hogy az egyes úti célok között a fedélzeten található installációt gyorsan és biztonságosan, teljes egészében repülőgép-üzemmódba állítsák. A médiaesemény Münchenbe, New Yorkba, San Francisco-ba és Pekingbe tervezett állomásain a résztvevők néhány órán át, estébe nyúlóan élvezhetik az egyedülálló installációt hordozó repülőgépbe tervezett szemkápráztató előadásokat.

Az előzetes tervek szerint az első meghívottak már a repülőgép landolása után nyolc órával megérkeznek a fedélzetre, az alkotóknak pedig az utolsó előadás után mindössze négy órájuk marad arra, hogy felkészítsék a felszerelést a következő útra. Eme technológiai és logisztikai megpróbáltatás a járműtanulmány és a fedélzetre tervezett technológiai installáció páratlan egyediségét nyomatékosítja tovább.

„A jövőbe mutató termékek jövőbe mutató körítést érdemelnek. Büszkék vagyunk arra, hogy a BMW oldalán valóra válthatunk egy ilyen rendkívüli világpremiert” – mondta Peter Gerber, a Lufthansa Cargo igazgatótanácsának elnök-vezérigazgatója.

„Az iNEXT a jövő valóságára épülő mobilitási stratégiánk, a BMW Vision iNEXT nagyközönség előtti bemutatkozásának egyetlen logikus aspektusa így egy merőben új stílus kitalálása volt” – fogalmazott Klaus Fröhlich, a BMW AG igazgatótanácsának járműfejlesztésért felelős tagja. „A World Flight világpremierje kiváló alkalom arra, hogy újabb lendületet adjunk stratégiánknak” – tette hozzá.

Az exkluzív repülőgép külső átalakítása a fedélzetre tervezett installáció stílusát követi. A Lufthansa Cargo Boeing 777E típusú áruszállítója ebben a köntösben száll majd fel a Müncheni Nemzetközi Repülőtér kifutójáról szeptember 9-én, hogy New York, San Francisco és Peking érintésével szeptember 14-én visszatérjen otthonába, a Frankfurti Nemzetközi Repülőtérre.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

ON DEMAND WEBCAST.

Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference and the BMW Group Analyst- and Investor Conference 2019.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés