Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A Halál-völgyben tesztel az új BMW 8-as Cabrio prototípusa

A bajor prémiumgyártó tovább folytatja a luxusszegmensben modelloffenzíváját: jön az új BMW 8-as sorozat nyitott tetős karosszériaváltozata.

G14
·
8 Series
·
Cabrio
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~63,52 KB)
  
Photos(11x, ~51,01 MB)

A bajor prémiumgyártó tovább folytatja a luxusszegmensben modelloffenzíváját: jön az új BMW 8-as sorozat nyitott tetős karosszériaváltozata.

A müncheni központú vállalatcsoport az új BMW 8-as sorozat második karosszériaváltozatának kifejlesztésével folytatja tovább a luxusszegmensben előirányzott modellújítási hullámát. Az új BMW 8-as Cabrio sorozatgyártás előtti intenzív tesztelésének legkritikusabb szakasza az Egyesült Államok nyugati partja mentén, a Las Vegas környéki utakon és a Halál-völgyben vette kezdetét. A kaliforniai hőségben végzett megmérettetések nélkülözhetetlen információkkal szolgálnak a mechanikai és az elektronikai berendezések megbízhatóságáról, még a legextrémebb időjárási körülmények közepette is. A több mint 50 Celsius fok hőmérséklet, a sivatag határán jelentkező extrém mértékű porképződés, a Las Vegas Boulevard nyüzsgő forgalmi helyzetei, a kaliforniai Mount Whitney körüli kavicsos nyomvonalak és a Csendes-óceántól a Sziklás-hegységig húzódó hosszú tempózások összessége kiváltképp átfogó tesztprogrammal kecsegtet az új BMW 8-as Cabrio sorozatgyártásának beindítása felé vezető úton.

A Halál-völgy időjárása gyakorlatilag teljesen alkalmatlan kabriózásra, a Mojave-sivatag nemzeti parkjának kínzó hősége és extrém mértékű szárazsága azonban ideális tesztelési feltételeket teremt. A bajor prémiumgyártó tervezőmérnökei hosszú órákra a tűző napra állítják az új BMW 8-as Cabrio prototípusát, hogy aztán részletekbe menően átvizsgálják a fedélzeti elektronikát, a zenerendszert, a vezetést támogató rendszerek különféle érzékelőit és kameráit, a központi operációs rendszer legújabb, 7.0 verziójának kijelzőit, a járműkapcsolati funkciókat, az ülésállítási lehetőségeket, és természetesen az automata légkondicionálót. Az álcázott prototípus vezérlőelektronikája ezután a Hoover-gát vízerőművénél szembesül a legkeményebb megpróbáltatásokkal, a turbinák által generált rendkívül erős elektromágneses hullámok ugyanis megzavarhatják az elektromos berendezéseket.

A sorozatgyártás előtt álló BMW 8-as Cabrio prototípusa végezetül a Halál-völgyön keresztülvezető végtelen szteppén bizonyít, ahol a tervezőmérnökök a sokrétű kabrió tetőmozgató mechanikájának porállóságát veszik górcső alá. A közösen leküzdött akadályok a luxusszegmensben átélhető nyitott tetős vezetési élmény új formáját hozzák el a jelenbe. Az új BMW 8-as Cabrio az előkelő elegancia, az exkluzivitás és az összetéveszthetetlen egyéniség magával ragadó egységében ölt testet, amelyet mind a vezetést támogató rendszerek, mind pedig a járművezérlési- és járműkapcsolati funkciók terén csúcstechnológiás megoldások öveznek. A modell lélegzetelállító karakterét mindezeken felül az a prémium minőségű hajtáslánc- és futómű-technológia fokozza, amellyel az új BMW 8-as Coupé újradefiniálta a luxusszegmens sportos vezetési élményének fogalmát.

A sivatagi forróságban végzett tesztek legalább annyira fontosak az új BMW 8-as Cabrio sorozatgyártásának beindítása előtt, mint az Északi sarkkörtől mindössze 56 kilométerre délen elterülő Arjeplog környékén végigvezetett havas és jeges tesztek, valamint a dél-franciaországi Autodrome de Miramas tesztközpontban és a Nürburgringen végzett intenzív sebességpróbák. A BMW tervezőmérnökei csupán több ezer tesztkilométer megtétele után lehetnek végtelenül biztosak abban, hogy az új BMW 8-as sorozat második karosszériaváltozata a luxusszegmens vérbeli álomautójaként érkezik meg az utakra.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

ON DEMAND WEBCAST.

Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference and the BMW Group Analyst- and Investor Conference 2019.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés