Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW X3 M és a BMW X4 M a Nürburgringen melegít

A BMW M GmbH tovább bővíti nagyteljesítményű élsportolói összkerékhajtással felvértezett portfólióját: a BMW X3 M és a BMW X4 M álcázott prototípusai a Német Túraautó Bajnokság e hétvégi fordulójának betéteseményeként gurulnak ki a nagyközönség elé.

BMW M modellek
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~62,83 KB)
  
Photos(23x, ~247,89 MB)

A BMW M GmbH tovább bővíti nagyteljesítményű élsportolói összkerékhajtással felvértezett portfólióját: a BMW X3 M és a BMW X4 M álcázott prototípusai a Német Túraautó Bajnokság e hétvégi fordulójának betéteseményeként gurulnak ki a nagyközönség elé.

A vérpezsdítő sportautókat építő BMW M GmbH a Sports Activity Vehicle (SAV) és a Sports Activity Coupé (SAC) szegmensben is bővíti nagyteljesítményű palettáját. A BMW M modellek legendásan erőteljes karakterét hamarosan a BMW X portfólió újabb két tagja ölti magára: a BMW X3 M és a BMW X4 M sorozatgyártás előtti átfogó tesztelése megkezdődött. A tervezőmérnökök a Német Túraautó Bajnokság 2018. szeptember 7-9. között megrendezett versenyhétvégéjén végzik a modellpáros prototípusainak nagysebességű tesztjét, a BMW X3 M és a BMW X4 M így pontosan ott tartja nagyközönség előtti premierjét, ahol dinamikus menettulajdonságai megkapják végső beállításukat: a Zöld Pokolként emlegetett Nürburgringen. A bajor prémiumgyártó immáron hagyományosan a nyugat-németországi aszfaltcsíkon méretteti meg sorozatgyártás előtt álló sportautóit, amelyeknek hajtásláncát, futómű-technológiáját és aerodinamikáját itt hangolják finomra a mérnökök.

Nagyméretű légbeömlőivel, légellenállást csökkentő BMW M karosszéria-kiegészítőivel és a sport kipufogórendszer dupla ikervégződésével a BMW X3 M és a BMW X4 M már a sorozatgyártás előtti fázisban is jellegzetes BMW M modellként rója köreit. A vadonatúj modellpáros egyik legnagyobb újítása a motorháztető alatt dolgozó soros hathengeres benzinmotor, amelynek M TwinPower Turbo technológiáját kivételesen magas fordulatszám-tartományig kalibrálták és számos ponton újragondolták.

A BMW X3 M és a BMW X4 M az új BMW M5 sportlimuzinban bemutatott BMW M xDrive intelligens összkerékhajtást is megörökli, amelyet a két BMW X modell számára részletekbe menően finomhangoltak. A technológia minden vezetési szituációban a lehető legoptimálisabb teljesítmény-elosztás szerint továbbítja a kerekek felé az erőforrásból érkező erőt és forgatónyomatékot, a még tovább fejlesztett BMW M xDrive intelligens összkerékhajtás így maximális tapadás mellett, teljesítményvesztés nélkül garantálja a modellpáros extrém dinamikus vezethetőségét. A BMW M xDrive intelligens összkerékhajtás és a hátsó tengelybe épített aktív M differenciálmű együttműködése olyan kanyarsebesség elérését, agilitást és precíz irányíthatóságot eredményez, amely egyedülálló a BMW X3 M és a BMW X4 M kategóriájában.

„Jellegzetes BMW M teljesítmény-karakterisztikájával a BMW X3 M és a BMW X4 M modellpárosa új menetdinamikai mércét állít fel a szegmensben” – mondta Frank van Meel, a BMW M GmbH elnöke.

Legújabb modellinnovációi kifejlesztésével a BMW M GmbH ismét egy új járműkategóriába érkezett meg. A BMW X3 M és a BMW X4 M most először teszi lehetővé, hogy a bajor prémiumgyártó ügyfelei a prémium középkategória Sports Activity Vehicle és Sports Activity Coupé modelljeiben is átéljék a letaglózó teljesítmény, a versenyautós agilitás és a mérnöki precizitás tökéletes egységét. A BMW M GmbH ezzel tovább írja vállalati stratégiája dinamikusan fejlődő sikertörténetét, amelynek egyik mérföldkövét a merőben új és kivételesen izgalmas járműkoncepciók kifejlesztése adja.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

ON DEMAND WEBCAST.

Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference and the BMW Group Analyst- and Investor Conference 2019.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés