Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW a 2018-as Párizsi Autószalonon

Reflektorfénybe gurul az új BMW Z4, az új BMW 8-as Coupé, a kategóriateremtő BMW X5 negyedik nemzedéke és a BMW M5 Competition.

G05
·
G29
·
G15
·
F90
·
Kiállítások
·
Europe
·
Paris
·
X5
·
Z4
·
8-es sorozat
·
Coupé
·
BMW M modellek
·
M5
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~195,35 KB)
  
Photos(66x, ~535,46 MB)
  More below article text

Reflektorfénybe gurul az új BMW Z4, az új BMW 8-as Coupé, a kategóriateremtő BMW X5 negyedik nemzedéke és a BMW M5 Competition.

A bajor prémiummárka idén októberben aktuális modellújítási hulláma legfrissebb négykerekűit gurítja ki a francia fővárosban megrendezendő nemzetközi autószalon színpadára. Az európai autókiállításokat csokorba gyűjtő 2018-as naptár elsőszámú eseményén bemutatkozó új BMW modelleket az érzelmekben gazdag formanyelv, az iránymutató technológia és a vezetés eddigi legintenzívebb élménye járja át. A nóvumok számos járműkategóriában vezetik be a müncheni székhelyű gyártó új dizájnmegoldásait, miközben a digitalizáció, a járművezérlés, a fenntarthatóság és a menetdinamika terén is jelentős fejlődést képviselnek. A Párizsi Autószalon idei felvonására kilátogató közönség például testközelből veheti szemügyre a központi operációs rendszer legújabb, 7.0 verziójával felszerelt BMW modelleket, amelyek a műszeregység és a központi kijelző teljesen digitális egységének képében hozzák el a jelenbe a vezető személyes preferenciáihoz minden korábbinál átfogóbban alkalmazkodó járművezérlési rendszereket. A további innovációk között szerepel a BMW Laserlight lézerfény-technológia, valamint a kormányzó- és sávtartó asszisztens (Steering and Lane Control Assistant) is, amelyek a BMW márka újabb modellsorozataiban is megjelennek, illetve az egyedülálló tolatási segédlet (Reversing Assistant), amely akár 50 méter távolságból is képes a teljes mértékben automatizált párhuzamos parkolás kivitelezésére még az olyan szűk helyeken is, ahol a beláthatóság meglehetősen korlátozott.

A legújabb technológiai innovációk, valamint azon sorozatgyártásra érett és a közeli jövőben utcára guruló BMW modellek, amelyek a 2018. október 4-14. között nyitva álló autószalonon mutatkoznak be a nagyközönség előtt, a BMW Group „Strategy NUMBER ONE > NEXT” vállalati stratégiájának egyszerre szigorú és következetes alkalmazását tükrözik. A müncheni központú vállalatcsoport páratlan szisztémája központi tényezőként tekint az olyan jövőbeli teljesítményjegyek kifejlesztésére, mint a formanyelv, az automatizált járművezetés, a járműkapcsolat, az elektromos mobilitás és a kiegészítő szolgáltatások. Az e területeken bemutatkozó párizsi újítások a bajor prémiumgyártó azon vezető pozícióját éltetik, amelyet a márka az elmúlt esztendők során a jövőbe mutató személyes mobilitás terén vívott ki magának és erősített meg. A stratégia a BMW luxusszegmensben előirányzott modellújítási hullámára (amely Párizsban az új BMW 8-as Coupé autószalon-premierjével veszi kezdetét), a BMW X modellcsalád folyamatos bővítésére (az új BMW X5 világpremierjével) és a BMW M GmbH modellpalettájának frissítésére (az új BMW M5 Competition bemutatkozásával) is központi tényezőként tekint.

Színtiszta sportautós gének: az új BMW Z4

A bajor prémiumgyártó roadster modelljeinek lélegzetelállító történetében új fejezet kezdődik: érkezik az új BMW Z4, amely a francia fővárosban ünnepli autószalon-premierjét. A márka új formanyelve szerint megálmodott, érzelmekben gazdag, erőteljes dizájn-megoldásaival, elektromosan működtethető, klasszikus vászontetejével és vezetőre összpontosító utasterével a nyitott tetős kétüléses új nemzedéke már első ránézésre is színtiszta sportosságot sugall. Az új BMW Z4 lendületes karaktere a háromtagú motorpaletta átfogó fejlesztésen átesett erőforrásaiban, a vadonatúj futómű-technológiában és a rendkívül merev járműszerkezetben gyökerezik. A modell versenyautósan agilis vezethetőségét a széles nyomtávok, a tökéletes tengelyterhelés-elosztás és a kompakt tengelytávolság egysége fokozza, miközben a vezetés abszolút élményéhez tökéletes üléspozíció, minimalizált saját tömeg és alacsony súlypont járul hozzá. A járművezérlési funkciókat a központi operációs rendszer legújabb, 7.0 verziója emeli új szintre, amelynek két, egyenként 10,25” képernyő-átmérőjű színes kijelzője a műszeregység és a központi kijelző forradalmi egységét kelti életre.

Az új roadster háromtagú motorpalettájának csúcsán egy BMW M Performance modell foglal helyet. A BMW Z4 M40i (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 7,1 – 7,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 162 – 168 gramm / km) motorházteteje alatt egy soros hathengeres benzinmotor dolgozik 250 kW / 340 lóerő maximális teljesítménnyel, amelyhez már az alapfelszereltség részeként elektronikusan állítható lengéscsillapítókkal dolgozó, adaptív M Sport futómű, változó áttételű sportkormány, M Sport fékrendszer, hátsó tengelybe integrált, elektronikusan vezérelt M Sport differenciálmű, 18” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsák és nagyteljesítményű gumiabroncsok társulnak. Az új BMW Z4 csúcsmodellje mindössze 4,6 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre.

Lendületes belépő a luxusszegmensbe: az új BMW 8-as Coupé

Ugyancsak újoncként gurul ki az autószalonok reflektorfényébe az új BMW 8-as Coupé, amely mind megjelenésében, mind technológiai arzenáljában egy nagyteljesítményű sportautó kvalitásait és egy luxuskupé exkluzivitását ötvözi. A modell precíz vonalvezetéssel megrajzolt, letisztult formanyelve hamisítatlan sportosságot áraszt, amelyet a lemezek mögött merev járműszerkezet, erőteljes hajtáslánc és kifinomult futómű-technológia igazol. Az új BMW 8-as Coupé kivételes teljesítményadottságokkal büszkélkedhet, amelyekkel a bajor prémiumgyártó modellújítási hulláma lendületes belépővel érkezik meg a luxusszegmens mezőnyébe. A modell exkluzív, innovatív karakterét a kivételesen fejlett járművezérlési- és kijelző megoldások, vezetést támogató rendszerek, illetve járműkapcsolati funkciók nyomatékosítják.

Az új BMW 8-as Coupé és a hosszú távú megmérettetésekre edzett BMW M8 GTE versenyautó közötti hasonlóság már az újdonság piaci premierjétől kezdődően egy BMW M Performance modell képében érhető tetten leginkább. Az új BMW M850i xDrive Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 10,0 – 10,5 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 228 – 240 gramm / km) meghajtásáról egy vadonatúj fejlesztésű, 390 kW / 530 lóerő maximális teljesítményre képes V8-as benzinmotor gondoskodik, amely ebben a modellben ünnepli világpremierjét. Az új BMW M850i xDrive Coupé vérpezsdítő teljesítménye a forgatónyomatékban gazdag erőforrás, a motorsport élvonalában kifejlesztett futómű-technológia és az M Sport differenciálmű egységéből ered. A V8-as szívhez egy soros hathengeres dízelmotor csatlakozik az erőforrásokat egyesítő palettán: az új BMW 840d xDrive Coupé modellben a 235 kW / 320 lóerő maximális teljesítmény 100 kilométerre vetített 6,1 – 6,2 liter átlagos üzemanyag-fogyasztással és kilométerenkénti 160 – 164 gramm kombinált károsanyag-kibocsátással párosul. Mindkét modell alatt BMW xDrive intelligens összkerékhajtás dolgozik, már az alapfelszereltség részeként adaptív M futóművel és aktív hátsókerék-kormányzással (Integral Active Steering).

Sokoldalúbb és innovatívabb, mint valaha: az új BMW X5

Az új BMW X5 párizsi világpremierjével új fejezet veszi kezdetét a Sports Activity Vehicle (SAV) modellek legendás sikertörténetében. A BMW X modellcsalád alapító tagjának negyedik generációja menettulajdonságai és járműtechnológiai innovációi tekintetében is túlszárnyalja elődjeit. Az új BMW X5 (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,0 – 11,6 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 158 – 264 gramm / km) magabiztos kiállását, hamisítatlan karakterét és robosztus felépítését új karosszériadizájn hangsúlyozza, miközben az ajtók mögött bőséges tér, modern formai megoldások és luxus hangulat fogadja a bajor prémiumgyártó ügyfelét.

Az abszolút menetkomfort, a kiváló terepjáró képesség és a sportos vezethetőség SAV modellekre jellemző egységét részletekbe menően továbbfejlesztett motorpaletta, a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás legkorszerűbb változata és a BMW X modellek történetében először alkalmazott kerékfelfüggesztési technológia kelti életre, amelyhez az első és a hátsó tengely levegős futóműve, az aktív hátsókerék-kormányzás (Integral Active Steering) és az Off-Road csomag is nagymértékben hozzájárul. A vezetést támogató rendszerek jelentősen kibővített, innovatív portfóliójába a kormányzó- és sávtartó asszisztens (Steering and Lane Control Assistant), illetve a vadonatúj tolatási segédlet (Reversing Assistant) is bekerült. Sőt mi több, az új BMW X5 alapfelszereltségének részeként ünnepli világpremierjét a BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés, amely a központi operációs rendszer legújabb, 7.0 verziójával együttműködve minden korábbinál közvetlenebb és személyre szabottabb járművezérlési megoldásokat kínál.

Teljesítmény a maximumon: az új BMW M5 Competition

A 2018-as Párizsi Autószalonon felépített BMW-stand a nagyteljesítményű sportautók iránt rajongó közönség számára is tartogat meglepetést: a BMW M GmbH itt leplezi le először erőtől duzzadó sportlimuzinja zászlóshajóját, az új BMW M5 Competition modellt (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 10,7 – 10,8 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 243 – 246 gramm / km). A tervezőmérnökök 19 kW-tal / 25 lóerővel megtoldották az új BMW M5 sportlimuzin maximális teljesítményét, a motorsport élvonala ihlette vezetési élmény érdekében pedig az immáron 460 kW-hoz / 625 lóerőhöz típus-specifikus futómű-hangolás és még közvetlenebb rendszerreakciók társulnak. Az új BMW M5 Competition a nyolcfokozatú BMW M Steptronic automataváltón és a BMW M xDrive intelligens összkerékhajtáson keresztül juttatja erejét az útra, amelyekkel a V8-as erőforrás 3,3 másodperc alatt katapultálja álló helyzetből 100 km/órás sebességre az ötüléses élsportolót. A modell 10,8 másodperc alatt abszolválja a 0-200 km/órás sprintet.

A vezető alkat csúcsmodelljének teljesítmény-orientált karakterét típus-specifikus M Sport kipufogórendszer, egyedi motorfelfüggesztések és 20” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsák nyomatékosítják. A zászlóshajó páratlanul dinamikus teljesítményét egy sor magasfényű feketére fényezett karosszériajegy, a csomagtérajtón található „M5” típusjelzés alatt pedig diszkrét „Competition” felirat jelzi.

Az üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékeket a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) tesztkörének mérései szerint, valamint a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól és a felszereltségi szintektől is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

MINI CONCEPT ACEMAN.

Here you can see the world premiere of the MINI Concept Aceman.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés