Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Pekingben mutatkozik be a negyedik MINI LIVING mikrolakás-koncepció

A MINI LIVING Urban Cabin legújabb értelmezése a lehető legkisebb alapterületen váltja valóra a kínai főváros építészeti megoldásait, innovatív ötletek széles tárházával, maximális minőségben.

Formatervezés, koncepciók és tanulmányok
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~72,42 KB)
  
Photos(20x, ~147,2 MB)

A MINI LIVING Urban Cabin legújabb értelmezése a lehető legkisebb alapterületen váltja valóra a kínai főváros építészeti megoldásait, innovatív ötletek széles tárházával, maximális minőségben.

2018. szeptember 21-én nyitotta meg kapuit és a nagyközönség előtt egészen november 4-ig nyitva áll Pekingben a China House Vision csarnokában életre hívott, több tudományágat felölelő építészeti kiállítás, amelyen a brit prémiumgyártó a MINI LIVING Urban Cabin soron következő, negyedik értelmezését mutatja be a nagyközönségnek. A forradalmi mikrolakás-koncepciót a MINI a kínai építész, Dayong Sun közreműködésével váltotta valóra.

A Pekingben kiállított élettér-koncepció a tavaly útjára indított MINI LIVING installációsorozat negyedik értelmezése. A MINI LIVING Urban Cabin mikrolakás-koncepciók kiválóan alakítható, számtalan lehetőséget felkínáló életterek, amelyek mindössze 15 négyzetméternyi alapterületen biztosítanak átmeneti szállást egyszerre több embernek is. A tervezők minden koncepciót a világ különböző nagyvárosainak építészeti sajátosságai és kultúrája szerint álmodtak meg, London, New York és Los Angeles után ezúttal Kína fővárosában.

A koncepciók középpontjában a kreatív helykihasználás, a közösségi életterek innovatív lehetőségei és a minimális alapterületen életre hívott tökéletes életminőség egysége áll. Pekingben a MINI LIVING Urban Cabin ezért a Kínában tradicionális építészeti stílusokat modern formában értelmezte újra, interaktív párbeszédet kezdeményezve ezzel a metropoliszban élő emberekkel.

A 2016-ban bemutatott MINI LIVING célja, hogy világszerte új élettér-koncepciókkal ismertesse meg a nagyvárosokban élő közösségeket. A metropoliszokban az egyre szűkülő terek és az egyre dráguló ingatlanárak rugalmasan alakítható, mégis tradicionális stílusú és közösségi térrel bíró élettér-koncepciók után kiáltanak, ezen eltérő igények pedig együttesen csupán a „kreatív helykihasználás” alapelvét követve válthatóak valóra. A MINI már évtizedekkel ezelőtt maradandót alkotott, amikor a klasszikus Mini kerekeken gurulva értelmezte újra a „kreatív helykihasználás” fogalmát, amely azóta a brit prémiummárka védjegyévé vált. A gyártó mindezt most élettér-koncepciók formájában is kamatoztatja.

A Pekingben kiállított MINI LIVING Urban Cabin: jövőbe mutató formai megoldások tradicionális gyökerekkel

Mindegyik MINI LIVING Urban Cabin élettér-koncepció három különálló részből áll. Egyik oldalon a nappali helyiséggé alakítható hálószoba, míg másik oldalon a konyha és a fürdőszoba található, ezek különböző formáit minden esetben a MINI LIVING tervezőcsapata kelti életre. A harmadik rész az összekötő elemként funkcionáló közösségi tér, amely nagymértékben meghatározza a koncepció karakterét: a brit prémiumgyártó e közösségi tér megalkotására minden esetben egy-egy helyi építészt kér fel. A középpontban mindig a bemutató helyszíneként szolgáló nagyváros építészeti sajátosságai állnak. Pekingben a MINI Dayong Sun építésszel dolgozott együtt, aki a MINI LIVING Urban Cabin közösségi terét a pekingi utcákat egykoron uraló „hutongok” előtt tisztelegve alkotta meg: a keskeny oszlopokkal megálmodott, nyitott közösségi tér Peking keskeny, már-már sikátorszerű utcáira emlékeztet. A falak felső részét és a tetőt arany árnyalatú tükrök borítják, amelyek visszatükrözik a belső hangulatot és a külvilágra is rálátást kínálnak. A koncepció közepén felakasztott hinta a játékos pillanatokat helyezi előtérbe, miközben a MINI LIVING Urban Cabin külső kialakítását és belső tároló-, illetve ülésmegoldásait nagymértékben a Kínában elterjedt Tangram kirakós játék geometriai formái uralják.

Dayong Sun munkáját legfőképpen a pekingi külső kerületekben mind a mai napig megtalálható „hutongok” inspirálták, amelyek sokáig a város arculatának egyik legmeghatározóbb építészeti stílusjegyei voltak. A keskeny sikátorok, az alacsony épületek és a nyitott előkertek végeláthatatlan hossza a magánszféra és a közösségi tér egészen egyedülálló keveredését váltotta valóra, amely a demográfiai változások következtében egyre inkább kikopik a városképből. A Pekingben kiállított MINI LIVING Urban Cabin ezen „hutongok” modernkori értelmezéseként öltött testet.

Kreatív élettér-koncepciók szerte a nagyvilágban

A MINI LIVING Urban Cabin a minimális alapterületen elérhető, rugalmasan alakítható és közösségi térrel bíró, legjobb minőségű életteret váltja valóra. „A mikrolakás-koncepciók mindegyike a lehető legminimálisabb alapterületen kínálja fel a legmagasabb életminőséget” – mondta Oke Hauser, a MINI LIVING installációsorozat kreatív vezetője. „Az eredmény egy kreatív élettér-koncepciókra épülő, globális hálózat, amelynek tagjaiban az emberek a világ minden táján otthon érzik magukat, az együttélés innovatív tereit pedig kreatív megoldások összessége váltja valóra” – tette hozzá.

Egyedi formáikkal és kreatív megoldásaikkal a MINI LIVING Urban Cabin élettér-koncepciók már számtalan alkalommal bemutatták, mekkora lehetőségeket rejtenek a néhány négyzetméternyi alapterületen megtervezett mikrolakások. A világszerte leleplezett koncepciók kiváló előfutárai a Sanghajban jövő áprilisban megnyíló összetett élettér-együttesnek: a MINI itt a kínai NOVA Property Investment Co. projektfejlesztővel dolgozik együtt, hogy az apró élettereket, rugalmasan alakítható közösségi tereket, kikapcsolódási lehetőségeket, kulturális intézményeket és munkahelyeket ígérő, többdimenziós komplexumot Sanghaj Jing’An negyedében jövőre valósággá váltsák. A magánszféra és a közösségi élet effajta egyedülálló, kreatív összefonódását egy sor digitálisan megrendelhető szolgáltatás egészíti majd ki, a metropoliszok által felkínált kiváló életminőség vadonatúj formáját hozva el a jelenbe.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés