Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

BMW M Performance alkatrészek az új BMW 3-as limuzinhoz

Az új BMW 3-as limuzin világpremierjével párhuzamosan a prémium középkategória etalonjához megrendelhető BMW M Performance alkatrészek is bemutatkoznak.

G20
·
3-as sorozat
·
Limousine
·
BMW M Performance Parts
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~94,58 KB)
  
Photos(18x, ~160,32 MB)

Az új BMW 3-as limuzin világpremierjével párhuzamosan a prémium középkategória etalonjához megrendelhető BMW M Performance alkatrészek is bemutatkoznak.

A bajor prémiumgyártó tervezőmérnökei az eredeti BMW tartozékok (Original BMW Accessories) égisze alatt álmodták meg a BMW 3-as limuzin hetedik nemzedékéhez (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,1 – 6,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 108 – 139 gramm / km)* megrendelhető BMW M Performance alkatrészek széles tárházát. A látványos karosszéria-kiegészítőket és utastéri opciókat a motorsport élvonalában megszerzett több évtizednyi tapasztalat inspirálta, hogy a bajor prémiummárka ügyfelei a sportos vezetési élmény módszeres fokozásával még tovább optimalizálhassák az új 3-as BMW menettulajdonságait és hatékonyságát. A BMW M Performance alkatrészeket a nagyteljesítményű sportautókat építő BMW M GmbH készíti. Az elemek tökéletesen passzolnak az eltérő modell-, karosszéria- és motorváltozatokhoz, minden esetben egyedibb megjelenést és kézzelfogható teljesítménynövekedést garantálva. A BMW M Performance alkatrészek például a modell légellenállását is hatékonyan csökkentik, miközben a könnyűszerkezetes járműépítés alapelveit is nyomatékosítják.

Látványos karosszéria-kiegészítők az egyedi megjelenés és az optimalizált légellenállás érdekében

Az új BMW 3-as limuzinhoz megrendelhető BMW M Performance alkatrészek karosszéria-kiegészítői között nem kevesebb, mint tíz elem található. Az egyedi alkatrészek magasfényű fekete árnyalatban vagy szénszálból készülnek, amelyek nem csupán a modell sportos kisugárzását erősítik, de a négyajtós limuzin menettulajdonságait is fokozzák. A BMW M Performance első koptatók (BMW M Performance front splitter és BMW M Performance front splitter pro), a BMW M Performance hátsó légterelő szárny és a BMW M Performance diffúzor – szénszálból, illetve magasfényű feketére és matt feketére fényezve is megrendelhető – egysége a jármű körüli légáramlatot optimalizálja és csökkenti a felhajtóerőt. Mindez még tovább növeli a modell stabil úttartását, amely még közvetlenebb rendszerreakciókat eredményez. A BMW M Performance külső visszapillantó-házak szénszálból készültek, és mint az összes többi szénszálas elemet, ezeket is kézzel, átlátszó lakkozással, majd fényes tükörpolírozással alkották meg a tervezők. Az új BMW 3-as limuzin sportos kiállását a küszöbök alá megrendelhető BMW M Performance küszöbtoldatok fokozzák, amelyek az első kerékjárati ívektől indulva egészen a hátsó kerekekig nyúlnak, diszkrét BMW M Performance felirattal díszítve. Az újdonság oldalába nyúló hátsó lámpák sötétítése hátulnézetből nyomatékosítja a prémium középkategória új etalonjának sportos karakterét, ahogyan a BMW M Performance kipufogóvégek is. Utóbbiak a hosszan tartó, megbízható működés érdekében titán és szénszál keverékéből készültek.

18” méretű BMW M Performance fékrendszer és 20” méretig elérhető könnyűfém keréktárcsák

A 18” méretű BMW M Performance fékrendszer a vörösre fényezett féknyergekről, valamint a jelentősen nagyobb, könnyűszerkezetes, lyuggatott és hornyolt féktárcsákról ismerhető fel. A sorozatgyártásban kínált alkatrészhez képest a BMW M Performance fékrendszer jelentősen erősebb fékhatást és rövidebb fékutat garantál, amely a hőálló technológiának köszönhetően még a legextrémebb vezetési szituációkban sem fárad el. Az új BMW 3-as limuzin könnyűszerkezetes járműépítési alapelveinek nyomatékosítása érdekében a négydugattyús féknyergek alumíniumból készültek.

A BMW M Performance alkatrészek palettájára az új BMW 3-as limuzin piaci bevezetésekor négy különböző könnyűfém keréktárcsa-garnitúra kerül fel. A 796M kódú, matt fekete BMW M Performance könnyűfém felnik 18” méretben lesznek megrendelhetők, téli és nyári használatra egyaránt. 20” méretben a kereszt küllő-dizájnú, kovácsolt, 794M kódú, kéttónusú (Jet Black fekete küllők felcsiszolt élekkel) és az Y küllő-dizájnú, 795M kódú BMW M Performance keréktárcsák válnak elérhetővé, utóbbi kéttónusú (Ferric Grey matt vasszürke küllők fényes alumínium élekkel), Jet Black fekete vagy matt fekete árnyalatban.

A keréktárcsák tárolására és szállítására BMW M Performance kerékzsákokat ajánl a gyártó, amelyek mindenféle szennyeződéstől megvédik a keréktárcsákat és a gumiabroncsokat. A kerékzsákokat látványos BMW M Performance feliratok díszítik, a motorsport élvonalának hangulatát csempészve ezzel a bajor prémiumgyártó ügyfelének garázsába.

Látványos és kézzelfogható utastéri kiegészítők

A motorsport élvonalának hangulata természetesen az új BMW 3-as limuzin ajtajai mögött is folytatódik. A kiváló fogású, tökéletes hüvelykujj-kiképzéssel ellátott BMW M Performance sportkormány például piros „12-órás” jelzéssel és ezüstös szürke, kézzel öltött keresztvarrással fokozza a sportos vezetési élményt. A zárt versenypályák atmoszféráját szénszálból készült váltófülek (kizárólag a Steptronic sport automataváltóval felszerelt modellek esetében), diszkrét BMW M Performance felirat, valamint szénszál és Alcantara kettőséből készült BMW M Performance kormánybetétek erősítik. Mindehhez BMW M Performance szénszálas utastéri dekorbetétek társulnak, amelyek nyitott pórussal hirdetik a sportosság intenzitását. Az új BMW 3-as limuzin lábterébe BMW M Performance szőnyegek is megrendelhetők, BMW M Performance felirattal, a BMW M GmbH trikolor árnyalatával és kontraszt-árnyalatú, bőrhatású szegélyezéssel.

Vezetéselemző és kameratartó az élmény megörökítése érdekében

A BMW M Performance vezetéselemzővel az új BMW 3-as limuzin sofőrje a vezetéssel kapcsolatos összes adatot elmentheti és később kielemezheti. Versenypályás használat esetén a funkció a leghatékonyabb kiegészítők egyike. A rendszer egy okostelefon-alkalmazásból és egy fedélzeti stickből (OBD – On-Board Diagnostic) áll, amelyet a számára kialakított fedélzeti aljzatba kell csatlakoztatni. A motorsport élvonalából érkező technológia professzionális mérést és átfogó elemzési lehetőséget garantál, a vezetéssel kapcsolatos összes releváns adatot a sofőr rendelkezésére bocsátva. A versenypályás köröket azonban nem csupán kiélvezni és kielemezni, de rögzíteni is lehet, amelyben a BMW M Performance kameratartó konzol a tökéletes partner. A külső felvételeket lehetővé tevő konzolt az első és a hátsó vonószemek helyére lehet felcsavarni, míg az utastérben rögzített felvételek minőségét a Travel & Comfort rendszer javítja: az első ülések fejtámláira erősíthető tartókonzol a csatlakoztatott kamera 360° fokos körbefordulását is lehetővé teszi, amellyel számtalan szemszögből rögzíthető a vezetés élménye.

Kivetített BMW M motívumok az új BMW 3-as limuzin mellett

A BMW M Performance portfólió LED-technológiás kivetítője az ajtók kinyitásakor látványos fényjátékot kínál: az ajtók aljába épített kivetítők a BMW M divízió logóját és BMW M motívumokat vetítik az új BMW 3-as limuzin melletti útfelületre. Hasonlóan stílusos kiegészítő a kiváló minőségű Alcantara és szénszál kettőséből készült BMW M Performance kulcstartó, amely csavarrögzítési megoldásával állandó helyet biztosít az új 3-as BMW slusszkulcsának és a BMW M almárka halványkék színébe csomagolva óvja azt a karcolásoktól és a sérülésektől.

*Az üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékeket a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European DrivingCycle) tesztkörének mérései szerint, valamint a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – WorldwideHarmonizedLightVehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól és a felszereltségi szintektől is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „LeitfadenüberKraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den StromverbrauchneuerPersonenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guidelineforfuelconsumption, CO2 emissions and electricpowerconsumption of newpassengercars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, HellmuthHirthStr. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés