Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

BMW M Performance alkatrészek az új BMW 3-as limuzinhoz

Az új BMW 3-as limuzin világpremierjével párhuzamosan a prémium középkategória etalonjához megrendelhető BMW M Performance alkatrészek is bemutatkoznak.

G20
·
3-as sorozat
·
Limousine
·
BMW M Performance Parts
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 95,18 KB)
  
Photos(18x, 159,57 MB)

Az új BMW 3-as limuzin világpremierjével párhuzamosan a prémium középkategória etalonjához megrendelhető BMW M Performance alkatrészek is bemutatkoznak.

A bajor prémiumgyártó tervezőmérnökei az eredeti BMW tartozékok (Original BMW Accessories) égisze alatt álmodták meg a BMW 3-as limuzin hetedik nemzedékéhez (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,1 – 6,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 108 – 139 gramm / km)* megrendelhető BMW M Performance alkatrészek széles tárházát. A látványos karosszéria-kiegészítőket és utastéri opciókat a motorsport élvonalában megszerzett több évtizednyi tapasztalat inspirálta, hogy a bajor prémiummárka ügyfelei a sportos vezetési élmény módszeres fokozásával még tovább optimalizálhassák az új 3-as BMW menettulajdonságait és hatékonyságát. A BMW M Performance alkatrészeket a nagyteljesítményű sportautókat építő BMW M GmbH készíti. Az elemek tökéletesen passzolnak az eltérő modell-, karosszéria- és motorváltozatokhoz, minden esetben egyedibb megjelenést és kézzelfogható teljesítménynövekedést garantálva. A BMW M Performance alkatrészek például a modell légellenállását is hatékonyan csökkentik, miközben a könnyűszerkezetes járműépítés alapelveit is nyomatékosítják.

Látványos karosszéria-kiegészítők az egyedi megjelenés és az optimalizált légellenállás érdekében

Az új BMW 3-as limuzinhoz megrendelhető BMW M Performance alkatrészek karosszéria-kiegészítői között nem kevesebb, mint tíz elem található. Az egyedi alkatrészek magasfényű fekete árnyalatban vagy szénszálból készülnek, amelyek nem csupán a modell sportos kisugárzását erősítik, de a négyajtós limuzin menettulajdonságait is fokozzák. A BMW M Performance első koptatók (BMW M Performance front splitter és BMW M Performance front splitter pro), a BMW M Performance hátsó légterelő szárny és a BMW M Performance diffúzor – szénszálból, illetve magasfényű feketére és matt feketére fényezve is megrendelhető – egysége a jármű körüli légáramlatot optimalizálja és csökkenti a felhajtóerőt. Mindez még tovább növeli a modell stabil úttartását, amely még közvetlenebb rendszerreakciókat eredményez. A BMW M Performance külső visszapillantó-házak szénszálból készültek, és mint az összes többi szénszálas elemet, ezeket is kézzel, átlátszó lakkozással, majd fényes tükörpolírozással alkották meg a tervezők. Az új BMW 3-as limuzin sportos kiállását a küszöbök alá megrendelhető BMW M Performance küszöbtoldatok fokozzák, amelyek az első kerékjárati ívektől indulva egészen a hátsó kerekekig nyúlnak, diszkrét BMW M Performance felirattal díszítve. Az újdonság oldalába nyúló hátsó lámpák sötétítése hátulnézetből nyomatékosítja a prémium középkategória új etalonjának sportos karakterét, ahogyan a BMW M Performance kipufogóvégek is. Utóbbiak a hosszan tartó, megbízható működés érdekében titán és szénszál keverékéből készültek.

18” méretű BMW M Performance fékrendszer és 20” méretig elérhető könnyűfém keréktárcsák

A 18” méretű BMW M Performance fékrendszer a vörösre fényezett féknyergekről, valamint a jelentősen nagyobb, könnyűszerkezetes, lyuggatott és hornyolt féktárcsákról ismerhető fel. A sorozatgyártásban kínált alkatrészhez képest a BMW M Performance fékrendszer jelentősen erősebb fékhatást és rövidebb fékutat garantál, amely a hőálló technológiának köszönhetően még a legextrémebb vezetési szituációkban sem fárad el. Az új BMW 3-as limuzin könnyűszerkezetes járműépítési alapelveinek nyomatékosítása érdekében a négydugattyús féknyergek alumíniumból készültek.

A BMW M Performance alkatrészek palettájára az új BMW 3-as limuzin piaci bevezetésekor négy különböző könnyűfém keréktárcsa-garnitúra kerül fel. A 796M kódú, matt fekete BMW M Performance könnyűfém felnik 18” méretben lesznek megrendelhetők, téli és nyári használatra egyaránt. 20” méretben a kereszt küllő-dizájnú, kovácsolt, 794M kódú, kéttónusú (Jet Black fekete küllők felcsiszolt élekkel) és az Y küllő-dizájnú, 795M kódú BMW M Performance keréktárcsák válnak elérhetővé, utóbbi kéttónusú (Ferric Grey matt vasszürke küllők fényes alumínium élekkel), Jet Black fekete vagy matt fekete árnyalatban.

A keréktárcsák tárolására és szállítására BMW M Performance kerékzsákokat ajánl a gyártó, amelyek mindenféle szennyeződéstől megvédik a keréktárcsákat és a gumiabroncsokat. A kerékzsákokat látványos BMW M Performance feliratok díszítik, a motorsport élvonalának hangulatát csempészve ezzel a bajor prémiumgyártó ügyfelének garázsába.

Látványos és kézzelfogható utastéri kiegészítők

A motorsport élvonalának hangulata természetesen az új BMW 3-as limuzin ajtajai mögött is folytatódik. A kiváló fogású, tökéletes hüvelykujj-kiképzéssel ellátott BMW M Performance sportkormány például piros „12-órás” jelzéssel és ezüstös szürke, kézzel öltött keresztvarrással fokozza a sportos vezetési élményt. A zárt versenypályák atmoszféráját szénszálból készült váltófülek (kizárólag a Steptronic sport automataváltóval felszerelt modellek esetében), diszkrét BMW M Performance felirat, valamint szénszál és Alcantara kettőséből készült BMW M Performance kormánybetétek erősítik. Mindehhez BMW M Performance szénszálas utastéri dekorbetétek társulnak, amelyek nyitott pórussal hirdetik a sportosság intenzitását. Az új BMW 3-as limuzin lábterébe BMW M Performance szőnyegek is megrendelhetők, BMW M Performance felirattal, a BMW M GmbH trikolor árnyalatával és kontraszt-árnyalatú, bőrhatású szegélyezéssel.

Vezetéselemző és kameratartó az élmény megörökítése érdekében

A BMW M Performance vezetéselemzővel az új BMW 3-as limuzin sofőrje a vezetéssel kapcsolatos összes adatot elmentheti és később kielemezheti. Versenypályás használat esetén a funkció a leghatékonyabb kiegészítők egyike. A rendszer egy okostelefon-alkalmazásból és egy fedélzeti stickből (OBD – On-Board Diagnostic) áll, amelyet a számára kialakított fedélzeti aljzatba kell csatlakoztatni. A motorsport élvonalából érkező technológia professzionális mérést és átfogó elemzési lehetőséget garantál, a vezetéssel kapcsolatos összes releváns adatot a sofőr rendelkezésére bocsátva. A versenypályás köröket azonban nem csupán kiélvezni és kielemezni, de rögzíteni is lehet, amelyben a BMW M Performance kameratartó konzol a tökéletes partner. A külső felvételeket lehetővé tevő konzolt az első és a hátsó vonószemek helyére lehet felcsavarni, míg az utastérben rögzített felvételek minőségét a Travel & Comfort rendszer javítja: az első ülések fejtámláira erősíthető tartókonzol a csatlakoztatott kamera 360° fokos körbefordulását is lehetővé teszi, amellyel számtalan szemszögből rögzíthető a vezetés élménye.

Kivetített BMW M motívumok az új BMW 3-as limuzin mellett

A BMW M Performance portfólió LED-technológiás kivetítője az ajtók kinyitásakor látványos fényjátékot kínál: az ajtók aljába épített kivetítők a BMW M divízió logóját és BMW M motívumokat vetítik az új BMW 3-as limuzin melletti útfelületre. Hasonlóan stílusos kiegészítő a kiváló minőségű Alcantara és szénszál kettőséből készült BMW M Performance kulcstartó, amely csavarrögzítési megoldásával állandó helyet biztosít az új 3-as BMW slusszkulcsának és a BMW M almárka halványkék színébe csomagolva óvja azt a karcolásoktól és a sérülésektől.

*Az üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékeket a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European DrivingCycle) tesztkörének mérései szerint, valamint a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – WorldwideHarmonizedLightVehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól és a felszereltségi szintektől is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „LeitfadenüberKraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den StromverbrauchneuerPersonenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guidelineforfuelconsumption, CO2 emissions and electricpowerconsumption of newpassengercars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, HellmuthHirthStr. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés