Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

„200 nő, aki újraírja a világról alkotott kép alapjait”

A Blackwell & Ruth és Dr. Elisabeth Sandmann közötti együttműködésből megszületett könyv október 28-án megnyíló háttérkiállítása a BMW Group exkluzív támogatását élvezi.

Vállalati
·
Kulturális ügyek
 

A Blackwell & Ruth és Dr. Elisabeth Sandmann közötti együttműködésből megszületett könyv október 28-án megnyíló háttérkiállítása a BMW Group exkluzív támogatását élvezi.

A nemzetközi könyvkiadványok díjnyertes kezdeményezőjeként ismert, új-zélandi Blackwell & Ruth, a „200 nő, aki újraírja a világról alkotott kép alapjait” („200 Women who will change the way you see the world”) című könyv német kiadója, Dr. Elisabeth Sandmann, valamint a projekt exkluzív partnereként közreműködő BMW Group 2018. október 27-én, szombaton tartja a müncheni Alte Bayerische Staatsbank csarnokában a kiadvány nevét viselő háttérkiállítás németországi megnyitó ünnepségét. Az október 28-tól megtekinthető tárlatnak november 21-ig az Alte Bayerische Staatsbank ad otthont, majd november 26-tól december 14-ig a „200 nő…” a Müncheni Műszaki Egyetem (TUM) épületébe költözik.

A „200 nő, aki újraírja a világról alkotott kép alapjait” mögött kétszáz összehasonlíthatatlanul egyedi interjú rejlik. A kétszáz főszereplőnek származásától, nemzetiségétől, vallásától, ismertségétől és képzettségétől függetlenül ugyanazt az öt kérdést tették fel, a válaszokat pedig egy csokorba gyűjtötték. Mi az, ami neked igazán számít? Mitől leszel felhőtlenül boldog? Miként képzeled el a legmélyebb fájdalmat? Ha tehetnéd, min változtatnál? Melyik az az egyetlen szó, amely a legjobban ábrázol téged?

Németországban most először állítják ki a „200 nő, aki újraírja a világról alkotott kép alapjait” című könyvhöz készült exkluzív fényképeket: a főszereplők, akik a világ minden szegletét képviselik, az egyéni interjúk elkészítése után a díjnyertes fényképész, Kieran E. Scott objektíve elé álltak. A páratlanul egyedi portrék megörökített pillanatai mindegyik történet személyes hátterébe betekintést engednek. A fényképek egy fehér lepedő előtt készültek.

A kiállítás a BMW Group támogatásával filmen és fényképportrékon keresztül mutatja be a kivételes elbeszélések és egyedi élettörténetek végtelen sokféleségét, a különbségekről, az esélyegyenlőségről, az egyenjogúságról és a bátorságról gondolkodtatva el a látogatókat.

Harald Krüger, a BMW Group igazgatótanácsának elnöke meggyőződéssel vallja, hogy az esélyegyenlőséget társadalmaink egyik meghatározó alappillérévé kell felfejlesztenünk. „Erkölcsi kötelességünk az esélyegyenlőség és annak támogatása. A társadalmi jólét és a nők munkaerőpiaci esélyegyenlősége között közvetlen összefüggés van” – fogalmazott.

„Örökös misszióm, hogy láthatóbbá tegyem a nőket” – mondta Dr. Elisabeth Sandmann, az Elisabeth Sandmann Verlag kiadóvállalat alapítója és elnök-vezérigazgatója. „Az a kétszáz nő, akikről itt olvasunk, akiknek a hangját halljuk és akiknek az arcát látjuk, megszégyenít minket: ezek a nők megmutatják, hogy bátorsággal és szenvedélyes elköteleződéssel a világon minden változás elérhető. Az egész projekt éppen ezért ugyanakkor a reményről, a jövőképekről és a változtatásról is szól” – tette hozzá.

2018. október 27-én, szombat délután 18 órakor a müncheni Alte Bayerische Staatsbank csarnokában megrendezett megnyitó ünnepség részeként a projekt két kezdeményezője, Geoff Blackwell (Blackwell & Ruth) és Dr. Elisabeth Sandmann (Elisabeth Sandmann Verlag) a „200 nő, aki újraírja a világról alkotott kép alapjait” című könyv leendő társadalmi hatásairól beszélget majd. Ezt követően a projekt társ-kezdeményezője, Ruth Hobday (Blackwell & Ruth) Bettina Böttinger televíziós műsorvezetővel és producerrel, valamint a könyv néhány főszereplőjével, így Julia Leeb fotóriporterrel, Sahm Venterrel, a Nelson Mandela Alapítvány vezető kutatójával és Diane Wright Foley-val, a James W. Foley Örökségi Alapítvány vezetőjével beszélget. A megnyitó zenei szórakoztatásáról az új-zélandi énekesnő, Kimbra gondoskodik majd, aki a projekt egyik főszereplője is egyben. Az október 27-i megnyitó ünnepségen a „200 nő…” szinte kivétel nélkül tiszteletét teszi.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés