Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Jönnek az új BMW X5 modellhez elérhető BMW M Performance alkatrészek

A BMW X modellcsalád alapítójának negyedik generációját a motorsport élvonalában kifejlesztett technológiák és látványos kiegészítők színesítik tovább.

G05
·
F85
·
X5
·
BMW M modellek
·
X5 M
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 96,17 KB)
  
Photos(11x, 60,41 MB)

A BMW X modellcsalád alapítójának negyedik generációját a motorsport élvonalában kifejlesztett technológiák és látványos kiegészítők színesítik tovább.

Ahogyan elődei és a BMW X modellcsalád összes aktuális tagja, úgy a BMW X5 negyedik nemzedéke (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,0 – 11,6 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 158 – 264 gramm / km; előzetes értékek)* is a magával ragadó terepjáró képesség és a kimagasló közúti menetteljesítmény párosával kecsegtet. A Sports Activity Vehicle (SAV) szegmens új etalonjához megrendelhető BMW M Performance alkatrészek széles palettájával a bajor prémiumgyártó azon ügyfeleinek kedveskedik, akik részletekbe menően szeretnék tovább fokozni autójuk sportos karakterét és dinamikus megjelenését. Az eredeti BMW tartozékok részeként megrendelhető BMW M Performance alkatrészek már 2019 márciusától, az új BMW X5 piaci premierjétől kezdve elérhetőek lesznek.

A BMW M Performance alkatrészek kifejlesztése minden esetben a nagyteljesítményű sportautókat építő BMW M GmbH évtizedes motorsport-tapasztalatára épül, amelynek köszönhetően minden elem tökéletesen illeszkedik az adott modellsorozat aktuális típusaihoz. Az alkatrészek nem csupán markánsabb megjelenést és dinamikusabb kiállást kölcsönöznek a kiválasztott négykerekűeknek, de funkcionális célt is szolgálnak: a látványos karosszéria-kiegészítők jelentős mértékben javítják az adott BMW modell aerodinamikáját és a könnyűszerkezetes járműépítési megoldásokhoz is hozzájárulnak.

Szénszálból készült karosszéria-kiegészítők a markánsabb megjelenésért

A BMW M Performance alkatrészek szénszálból készült karosszéria-kiegészítői rendkívül hatásosan fokozzák a motorsport élvonalában megszerzett szaktudás kiaknázásával megtervezett, új BMW X5 kisugárzását. Az elemek a szénszál-erősítésű műanyag jellegzetes méhsejt-mintázatát viselik, a kézzel felvitt átlátszó lakkozás pedig magasfényű, mélyhatású felületkezelést garantál. Az első lökhárító légbeömlőjének betétje és az első koptatók például nem csupán a frontrész dinamikus kiállását nyomatékosítják, de az új SAV modell szélességét is erősítik – ahogyan hátulnézetből a diffúzor és a két alsó koptató is. Az új BMW X5 modellhez megrendelhető BMW M Performance karosszéria-kiegészítők listáját a szénszálból készült visszapillantó-házak zárják.

Oldalnézetből matt fekete fóliával bevont BMW M Performance küszöbtoldatok hangsúlyozzák a modell sportosságát, amelyek az első kerékjárati ívektől egészek a hátsó kerékívekig futnak, klasszikus „M Performance” felirattal díszítve.

Terepjáró kerekek a BMW M Performance alkatrészek palettájáról, most először

Azon ügyfeleinek, akik nem csupán kihangsúlyoznák, de maradéktalanul ki is használnák az új BMW X5 terepjáró képességét, a bajor prémiumgyártó 20” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsákkal kedveskedik: a BMW X modellcsalád alapítójának negyedik generációja alá megrendelhető, csillagküllő-dizájnú, 748 M kódú felnikre a BMW most először terepjáró gumiabroncsokat szerel. A matt feketére fényezett, sportos megjelenésű keréktárcsákon kiváltképp látványosak a BMW M GmbH logójának trikolor árnyalatai, miközben a fekete felnikre húzott terepjáró abroncsok jellegzetes futófelülete egyszerre masszív és stabil kisugárzást eredményez. A vadonatúj keréktárcsa / gumiabroncs kombináció nem csupán jó menetkomfortot, de kiváló téli használhatóságot is garantál.

Az új BMW X5 modellhez elérhető BMW M Performance keréktárcsák élén a 22” méretű felnik gurulnak, a csillagküllő-dizájnú, 749 M kódú tárcsákat pedig Flow-Form előállítási módszerrel gyártják le, amelyek így körülbelül egy kilogrammal könnyebbek, mégis erősebbek és strapabíróbbak, mint hagyományos eljárással készült, hasonló méretű társaik. A Flow-Form felnikkel felszerelve az új BMW X5 rugózatlan tömege mintegy négy kilogrammal csökken, amely a modell dinamikus vezethetőségére és kormányreakcióira is jótékony hatást gyakorol.

A BMW M Performance sport fékrendszert ugyancsak a súlyoptimalizálás jellemzi: az első kerekek mögé szerelt, négydugattyús féknyergek például alumíniumból készültek. A belső szellőzésű, lyuggatott BMW M Performance féktárcsák – amelyek nagyobbak (19” méretűek), mint a sorozatgyártásban kínált fékrendszer esetében – a legintenzívebb hőterhelésnek is ellenállnak, így még a legextrémebb vezetési szituációk közepette is kivételes fékerőt garantálnak. A BMW M Performance sport fékrendszert vörösre fényezett féknyergek hangsúlyozzák ki – amelyek a Flow-Form előállítási módszerrel legyártott BMW M Performance keréktárcsák mögött kiváltképp hatásos benyomást keltenek.

Szénszálból készült kiegészítők és motorsportos extrák az utastérben is

Az új BMW X5 modellhez megrendelhető BMW M Performance alkatrészek palettáján számos olyan utastéri kiegészítő is megtalálható, amelyek ugyancsak a motorsport élvonalában születtek. Ezen elemek nem csupán a vezetés élményét hirdetik, de gyakorlati hasznuk is van. A BMW M Performance sportkormány például minden vezetési szituációban tökéletes irányíthatóságot garantál, köszönhetően az optimális hüvelykujj-kiképzéssel ellátott, extrém stabil markolatú Alcantara bevonatnak és a kiegészítő megoldások sokaságának: a kormánykerék felső közepét vörös „12-órás” varráscsík jelzi, a belső kialakítás sportosságát pedig ezüstszürke cérnával öltött, kézzel felvitt keresztvarrások fokozzák. A BMW M Performance sportkormány mindezeken felül szénszálból készült kormánybetétekkel, „M Performance” felirattal és Alcantara béléssel is megrendelhető. Sőt mi több, a kormány mögötti váltófülek a krómozott megoldás helyett szénszálból is kérhetők.

A motorsport élvonalát BMW M Performance szőnyegek is idézik, amelyek „M Performance” felirattal, a BMW M GmbH logójának trikolor árnyalatával és kontraszt-színű, bőrhatású szegélyvarrással érkezhetnek meg a lábterekbe. Az alap pedálsort a bajor prémiumgyártó ügyfele rozsdamentes acélból készült BMW M Performance pedálsorra és lábtámaszra cserélheti, amelynek aszimmetrikus kialakítása még tovább erősíti az utastér sportos kisugárzását.

Vezetéselemző a vezetési stílus átfogó elemzéséért

A BMW M Performance alkatrészek között megrendelhető vezetéselemzőt a bajor prémiumgyártó azon ügyfeleinek fejlesztették ki a mérnökök, akik nem csupán az új BMW X5 beállításain keresztül, de személyes vezetési stílusuk kielemzésével is optimalizálnák teljesítményüket. A rendszer egy okostelefon-alkalmazásból és egy fedélzeti stickből (OBD – On-Board Diagnostic) áll, amelyet a számára kialakított fedélzeti aljzatba kell csatlakoztatni. A motorsport élvonalából érkező technológia professzionális mérést és átfogó elemzési lehetőséget garantál, a vezetéssel kapcsolatos összes releváns adatot a sofőr rendelkezésére bocsátva. A technológia lehetővé teszi, hogy a bajor prémiumgyártó ügyfele okostelefonja kamerájával rögzítse az elemezni kívánt vezetést, amelyhez az adott útszakasz adatait és GPS-koordinátáit is eltárolja.

A motorsport és a BMW M Performance alkatrészek iránti rajongást azonban a BMW ügyfelei olyan termékekkel is kifejezhetik, amelyek nem kapcsolódnak közvetlenül az új BMW X5 vezetési élményéhez. Az ajtók aljába épített kivetítők be- és kiszálláskor a BMW M GmbH logóját és számos BMW M motívumot vetítenek az új BMW X5 melletti útfelületre, a kiváló minőségű Alcantara és szénszál kettőséből készült BMW M Performance kulcstartó pedig az autón kívül is a vezetés élményét hirdeti. A kulcstartó a hatszögletű csavarrögzítési megoldásnak köszönhetően állandó helyet biztosít az új BMW X5 slusszkulcsának, a BMW M almárka halványkék színébe csomagolva óvva azt a karcolásoktól és a sérülésektől. Ugyanez igaz a BMW M Performance kerékzsákokra is, amelyek látványos BMW M Performance feliratokkal csempészik be a motorsport élvonalának hangulatát a bajor prémiumgyártó ügyfelének garázsába.

*Az üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékeket a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European DrivingCycle) tesztkörének mérései szerint, valamint a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – WorldwideHarmonizedLightVehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól és a felszereltségi szintektől is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „LeitfadenüberKraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den StromverbrauchneuerPersonenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guidelineforfuelconsumption, CO2 emissions and electricpowerconsumption of newpassengercars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, HellmuthHirthStr. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés