Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Magyarországon is debütált a BMW X5 legújabb generációja

November végén hazánkban is bemutatkozott az első BMW X modell negyedik nemzedéke. Az immár Magyarországon is elérhető új BMW X5 a világszerte több mint 2,1 millió példányban értékesített elődmodellek sikerét folytatja.

G05
·
X5
·
Vállalati
·
Értékesítés és marketing
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~97,23 KB)
  
Photos(6x, ~19,36 MB)

November végén hazánkban is bemutatkozott az első BMW X modell negyedik nemzedéke. Az immár Magyarországon is elérhető új BMW X5 a világszerte több mint 2,1 millió példányban értékesített elődmodellek sikerét folytatja.

A Magyarországon múlt pénteken debütáló, innovációk egész sorát felsorakoztató BMW X5 negyedik generációja, a közel két évtizede létező SAV (Sports Activity Vehicle) kategória legújabb formáját testesíti meg. A BMW X5 friss kiadása tovább folytatja a márka X modelljeinek sikertörténetét, mely közel 20 éves múltra tekint vissza.

„A vadonatúj BMW X5-ös egy sikersorozatot folytat, a modellből az 1999-es debütálása óta több mint 2,1 millió darabot adott el a BMW világszerte. Az újdonság a létező legfrissebb BMW technológia megtestesítője, mind dizájn, mind konnektivítás, mind a luxus szempontjából kiemelkedik a kategóriában, mely tulajdonságokat a klasszikus BMW vezetési élménnyel társítja, immár off-road körülmények között is. Magyarország igazi SAV/SUV piacnak minősül, idén az első 10 hónapban már több mint 54%-kal növeltük a BMW X modellek értékesítését a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva. A január-október időszakban 1 157 db BMW X modellt adtunk át ügyfeleknek Magyarországon és biztosak vagyunk benne, hogy a teljesen megújult BMW X5 további sikereket hoz majd” – mondta el Massimiliano Di Silvestre, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója a bemutató alkalmával.

Új formanyelv a magabiztos megjelenés és az innováció jegyében

Az elődmodellhez képest 42 milliméterrel megnyújtott tengelytávolság, a 36 milliméterrel megnövelt karosszéria-hosszúság, a 66 milliméterrel szélesebb kiállás és a 19 milliméteres magasságbeli növekedés magabiztos megjelenést, az utastérben pedig irigylésre méltó helykínálatot garantál. Az új BMW X5 modell 4 922 milliméter hosszú, 2 004 milliméter széles és 1 745 milliméter magas, 2 975 milliméteres tengelytávolsággal. A negyedik generáció megőrizte az SAV járműkoncepció ikonikus karosszériaarányait, a végletekig letisztult formanyelv azonban – amely a nagyméretű, sima felületek és a precíz vonalvezetés kölcsönhatásával a modell magabiztosságát, egységét és technológiai iránymutatóként betöltött szerepét nyomatékosítja – új.

A frontrész egyik legfeltűnőbb újítása a vese alakú hűtőrács nagyméretű, egybefüggő kerete. A bajor prémiumgyártó az új BMW X5 modellhez a széleskörű alapfelszereltség részeként kínálja fel a LED-technológiás első fényszórót, miközben az opcionális extrafelszereltségként megrendelhető tételek közé az adaptív LED fényszórókkal felszerelt BMW Laserlight lézerfény is felkerült, a távolsági fény tökéletes optimalizálása érdekében.

Az új BMW X5 modern megjelenésének egyik kulcspontja az autó oldalán végigfutó precíz karaktervonal, amely a hátsó ajtók magasságában meredek emelkedésnek indul. Mindez az újdonság erőteljes vállrészét és az ugyancsak LED-technológiás hátsó lámpák mélyen előrenyúló kialakítását nyomatékosítja. A hátsó lámpák üvegburájának háromdimenziós dizájnja technológiai innovációkkal felvértezett műalkotássá varázsolja a modell hátsó részét.

A negyedik nemzedékébe lépő BMW X modell karosszériájának és utasterének jellegzetes stíluselemeit leginkább az xLine és az M Sport felszereltségi csomagok tételei emelik ki. Az opcionális extrafelszereltségek listájára eközben a 22” méretű könnyűfém keréktárcsák is felkerülnek, a BMW márkatörténetében először. Az új BMW X5 modellhez ráadásul már a piaci bevezetéstől kezdve elérhetőek lesznek a típus-specifikus BMW Individual opciók.

Letisztult elrendezés és exkluzív utastéri hangulat

Az új BMW X5 utasterében a műszerfal és a középkonzol párosának letisztult elrendezése bőséges térérzetet garantál. Az emelt üléspozíció, a műszeregység és a központi kijelző új kialakítása, valamint a csúcstechnológiás kijelző- és vezérlési koncepció egytől egyig azt a célt szolgálja, hogy a bajor prémiumgyártó ügyfele még könnyebben irányítása alatt tarthassa a járművet. Az első és a hátsó üléssorban helyet foglaló utasokat tágas helykínálat és exkluzív hangulat fogadja. A gondosan kiválasztott utastéri anyagok között újdonságként mutatkozik be az alapfelszereltségként kínált Vernasca bőrkárpit. Az új BMW X5 modellben számos továbbfejlesztett és új funkció fokozza az utazás kényelmét, így többek között a multifunkciós ülések, a hűthető és fűthető pohártartók, a Sky Lounge panoráma üvegtető, a Dynamic Interior Light utastéri hangulatvilágítás, a Bowers & Wilkins Diamond hangrendszer (előreláthatólag 2018 decemberétől lesz elérhető), a hátsó üléssorban ülők szórakoztatásáról gondoskodó, 10,2” méretű érintőképernyővel dolgozó Professional multimédiarendszer (előreláthatólag 2018 decemberétől lesz elérhető), valamint az üvegből készült utastéri gombok és kapcsolók.

Az alapesetben 645 liter térfogatú csomagtér a 40 : 20 : 40 arányban osztott hátsó üléstámla ledöntésével egészen 1 860 literesre bővíthető. A modellbe az opcionális extrafelszereltség részeként harmadik üléssor is rendelhető, amely további két utasnak biztosít ülőhelyet (előreláthatólag 2018 decemberétől lesz elérhető). Az új BMW X5 modellt kétrészes csomagtérajtóval szereli fel a gyártó, amely nagyban megkönnyíti a pakolást. Az opcionális extrafelszereltségként megrendelhető Comfort Access funkcióval a csomagtérajtó mindkét része automatikusan, kéz nélkül is nyitható és zárható. A kategóriateremtő SAV modell negyedik generációjához az opcionális extrafelszereltség részeként az első és a hátsó tengely adaptív, levegős futóműve is megrendelhető, amely pakolás esetén a lehető legalacsonyabbra engedi le a karosszériát, hogy ezzel is segítse a rakodóperem magasságának csökkentését. Sőt mi több, a csomagteret immáron elektronikusan működtethető roló takarhatja el, amelynek magasságát a BMW ügyfele tetszés szerint állíthatja be – akár a csomagtér síkjával egy magasságban (előreláthatólag 2018 decemberétől lesz elérhető).

Új V8-as benzinmotor és egy BMW M Performance modell már a piaci premiertől

Az új BMW X5 piaci premierjével egy időben a modell motorpalettáján egy V8-as benzinmotor és három hathengeres erőforrás válik elérhetővé. A négy szív mindegyike az optimalizált belső hatékonyságot és még gyorsabb váltást kínáló, nyolcfokozatú Steptronic automataváltón keresztül továbbítja teljesítményét és forgatónyomatékát a kerekek felé, miközben mindegyik hajtáslánc-technológia maradéktalanul teljesíti az Euro 6d-TEMP emissziós szabvány előírásait. A BMW X5 xDrive50i modell orrában dolgozó, vadonatúj fejlesztésű nyolchengeres benzinmotor 340 kW / 462 lóerő maximális teljesítmény és 650 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes (100 kilométerre vetített 11,6 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 264 gramm károsanyag-kibocsátás mellett, előzetes értékek, a modell Európában nem lesz elérhető)*. Az új BMW X5 xDrive40i modell soros hathengeres benzinmotorja 250 kW / 340 lóerő maximális teljesítményt és 450 Nm csúcs forgatónyomatékot küld a négy kerékre (100 kilométerre vetített 8,5 – 8,8 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 193 – 200 gramm károsanyag-kibocsátás mellett, előzetes értékek)*.

Az új BMW X5 M50d modellben egy soros hathengeres dízelmotor és négy turbófeltöltő garantálja a 294 kW / 400 lóerő maximális teljesítményt és a 760 Nm csúcs forgatónyomatékot (100 kilométerre vetített 6,8 – 7,2 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 179 – 190 gramm károsanyag-kibocsátás mellett, előzetes értékek)*, amelyekkel a BMW M Performance modell minden vezetési szituációban rendkívüli erőtöbbletet kínál fel a bajor prémiumgyártó ügyfeleinek. A BMW X5 xDrive30d modell orrába ugyancsak egy soros hathengeres dízelmotor kerül, amelynek maximális teljesítménye 195 kW / 265 lóerő, csúcs forgatónyomatéka pedig 620 Nm (100 kilométerre vetített 6,0 – 6,8 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 158 – 179 gramm károsanyag-kibocsátás mellett, előzetes értékek)*.

Optimalizált teljesítmény-elosztás a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás és a hátsó tengelybe integrált, elektronikusan vezérelt differenciálzár együttműködésének köszönhetően

Az új BMW X5 tökéletes tapadásáról, sportosan dinamikus agilitásáról és maximális iránystabilitásáról minden vezetési szituációban a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás gondoskodik. A csúcstechnológiás innovációkkal felvértezett, iránymutató összkerékhajtási rendszer legújabb generációja a vezetési szituáció követelményei szerint, minden korábbinál hatékonyabban képes elosztani a motorból érkező teljesítményt és forgatónyomatékot az első és a hátsó tengely között.

A BMW xDrive intelligens összkerékhajtás viselkedését ezúttal is a hátsókerék-meghajtás preferenciái szerint fejlesztették tovább a mérnökök, hogy a volán mögött ülve a bajor prémiumgyártó kivételesen dinamikus vezetési stílust kedvelő ügyfelei is a vezetés abszolút élményét élhessék át. A hátsó tengelybe integrált, elektronikusan vezérelt differenciálzár eközben még sportosabbá emeli a modell irányíthatóságát és vezethetőségét (a technológia kizárólag az M Sport felszereltségi csomaghoz és a vadonatúj Off-Road csomaghoz lesz megrendelhető). Intenzív kanyarvételek közben a rendszer képes korlátozni a belső és a külső íven forduló kerekek eltérő forgási sebességének kiegyenlítését, amellyel a legváltozatosabb útfelületeken is még tovább optimalizálja az erőforrásból érkező teljesítmény és forgatónyomaték kerekek közötti elosztását.

A BMW X5 terepjáró képességét, sportosságát és menetkomfortját vadonatúj futómű-innovációk fokozzák

Az új BMW X5 alá egy sor vadonatúj, végletekig finomhangolt futómű-technológiát építettek be a mérnökök, hogy az SAV kategória megteremtőjének negyedik nemzedéke a járatlan utak legkeményebb fajtáival is megbirkózzon, miközben a sportosan dinamikus vezetési élmény és a fejedelmi menetkomfort kettősét váltja valóra. Az újdonságot már az alapfelszereltség részeként dinamikus lengéscsillapítás-szabályzással (DDC – Dynamic Damper Control) kínálja ügyfeleinek a gyártó, miközben az aktív borulásgátló rendszerrel és aktív hátsókerék-kormányzással (Integral Active Steering) felszerelt BMW M Professional adaptív futómű (a BMW X modellek történetében most először elérhető) extrém agilitással és dinamikus menetteljesítményekkel ruházza fel a modellt. Az első és a hátsó tengely levegős futóműve luxusautókat megillető menetkomfortot garantál, a technológiai innovációnak köszönhetően ráadásul az új BMW X5 hasmagassága 80 milliméteres intervallumban, már a BMW Display Key okoskulcsról, egyetlen gombnyomással is állítható. Sőt mi több, az új BMW X5 modellhez (a BMW X modellek történetében ugyancsak most először) Off-Road csomagot is rendelhetnek az ügyfelek, amely egy önálló gombon keresztül kínál fel négy különböző vezetési üzemmódot. Az eltérő beállítások aktiválásával a rendszer a modell hasmagasságát, a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás karakterisztikáját, a hajtáslánc gázreakcióját, a nyolcfokozatú Steptronic automataváltó vezérlését és a dinamikus menetstabilizáló rendszer (DSC – Dynamic Stability Control) közbeavatkozásának mértékét a homokos, sziklás, murvás és havas útfelület követelményei szerint hangolja át.

Az automatizált járművezetés korszakát újabb technológiai innovációk hozzák közelebb

A bajor prémiumgyártó a vezetést támogató rendszerek minden korábbinál átfogóbb palettáját kínálja fel az új BMW X5 modellhez. Az innovációs tárházban megtalálható többek között a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go function), a kormányzó- és sávtartó asszisztens (Steering and Lane Control Assistant), a sávváltásra és sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (Lane Change Warning and Lane Departure Warning), a sávváltást segítő asszisztens (Lane Change Assistant), az oldalirányú ütközést megelőző rendszerrel és kikerülési segédlettel együttműködő sávtartó asszisztens (Lane Keeping Assistant with Side Collision Protection and Evasion Aid), a keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer (Crossing Traffic Warning), az elsőbbségadásra figyelmeztető rendszer (Priority Warning), valamint a rossz haladási irányra figyelmeztető rendszer (Wrong-Way Warning). A parkolóasszisztens (Parking Assistant) a kormánymozdulatok mellett mostantól a gázadási és fékezési feladatokat is magára vállalja. Újdonságként mutatkozik be továbbá a Vészfékezési Asszisztens (Emergency Stop Assistant), amely egészségi veszélyhelyzet esetén automatikusan átveszi a jármű feletti irányítást és biztonságosan álló helyzetbe fékezi az autót.

A BMW automatizált járművezetésre való innovációs törekvését a tolatási segédlet (Reversing Assistant) is igazolja, amely akár 80 méter távolságból is képes a teljes mértékben automatizált párhuzamos parkolás kivitelezésére. Miután a bajor prémiumgyártó ügyfele a volán mögötti páratlan kényelemben átadja a parkolás feladatát, a technológia a kormányzási, gázadási és fékezési manővereket is tökéletesen elvégzi.

Vadonatúj BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés már az alapfelszereltség részeként

A BMW kijelző- és vezérlőrendszereit egyesítő központi operációs rendszer legkorszerűbb, 7.0 verziója – amely az új BMW X5 modellben ünnepli világpremierjét – a vezető figyelmének minden korábbinál átfogóbb optimalizálását helyezi a középpontba, hogy letisztult elrendezésével és eddigi legprecízebb személyre szabhatóságot garantáló kijelzőivel az utazás minden pillanatában a lehető legpontosabb információkkal segítse a vezetőt. A BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés az új BMW X5 alapfelszereltségének részeként ünnepli világpremierjét, egy 12,3” méretű, digitális műszeregység és egy ugyanekkora központi kijelző párosával. A vadonatúj megjelenítési innováció teljesen digitálisan, egyforma dizájn szerint működik. A kijelzők tartalma a bajor prémiumgyártó ügyfelének igényei szerint személyre szabható, akár a multifunkciós kormány gombjaival, az iDrive operációs rendszer vezérlőtárcsájával, az érintőképernyőkön keresztül, hangvezérléssel vagy BMW Gesztusvezérléssel. Az ugyancsak továbbfejlesztett BMW Head-Up kijelző még nagyobb, immáron 7 x 3,5” méretű kivetítési felületet kínál, még kellemesebb grafikával és új kijelzőtartalommal.

A bajor prémiumgyártó ügyfelének digitális eszközeit ezúttal is a személyes mobilitás digitális segédjeként működő BMW Connected kapcsolja össze az autóval. Az új BMW X5 eközben a márka első olyan modellje, amelynek központi zárját a bajor prémiumgyártó ügyfele okostelefonon keresztül, a BMW Digital Key digitális kulccsal is aktiválhatja.

A BMW X5-ös árlistája

Modell

Bruttó ár

X5 xDrive 40i

20 179 000,-Ft

X5 xDrive 30d

19 694 000,-Ft

X5 xDrive M50d

27 336 000,-Ft


*Az üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékeket a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European DrivingCycle) tesztkörének mérései szerint, valamint a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – WorldwideHarmonizedLightVehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól és a felszereltségi szintektől is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „LeitfadenüberKraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den StromverbrauchneuerPersonenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guidelineforfuelconsumption, CO2 emissions and electricpowerconsumption of newpassengercars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, HellmuthHirthStr. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés