Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Tiszta teljesítmény: már a MINI John Cooper Works és a MINI John Cooper Works Cabrio is teljesíti az Euro 6d-TEMP emissziós szabvány előírásait

2019 márciusától a brit prémiumgyártó benzinüzemű részecskeszűrővel szereli fel a kisautó-szegmens élsportolóit.

 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~93,14 KB)
  
Photos(29x, ~106,73 MB)
  
Videos(2x, ~377,25 MB)

2019 márciusától a brit prémiumgyártó benzinüzemű részecskeszűrővel szereli fel a kisautó-szegmens élsportolóit.

A kisautók mezőnyében a MINI kidolgozott sportolói nem csupán példaértékű hatékonyságukkal, de minden korábbinál alacsonyabb károsanyag-kibocsátásukkal is lélegzetelállító teljesítményről tesznek tanúbizonyságot: a részecske-kibocsátás módszeres csökkentése érdekében a brit prémiumgyártó 2019 márciusától a MINI John Cooper Works (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,9 liter / 100 km a hatfokozatú manuális váltóval és 6,1 – 6,2 liter / 100 km a nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltóval; kombinált károsanyag-kibocsátás: 157 – 158 gramm / km a hatfokozatú manuális váltóval és 140 – 142 gramm / km a nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltóval) és a MINI John Cooper Works Cabrio (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 7,0 – 7,1 liter / 100 km a hatfokozatú manuális váltóval és 6,4 – 6,5 liter / 100 km a nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltóval; kombinált károsanyag-kibocsátás: 161 – 162 gramm / km a hatfokozatú manuális váltóval és 145 – 148 gramm / km a nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltóval) modellpárosát már az alapfelszereltség részeként benzinüzemű részecskeszűrővel szereli fel. A benzinüzemű részecskeszűrő így a kisautó-szegmensben elérhető, benzinmotorral hajtott MINI modellek mindegyikében a kipufogógáz-tisztító technológia szerves részévé válik.

A brit prémiumgyártó a MINI John Cooper Works és a MINI John Cooper Works Cabrio modellek esetében a benzinüzemű részecskeszűrőt az alapfelszereltségként kínált sport kipufogórendszerbe építi be, garantálva, hogy a MINI TwinPower Turbo technológiával dolgozó, 2.0 liter hengerűrtartalmú, 170 kW / 231 lóerő maximális teljesítményre képes négyhengeres benzinmotor letaglózó teljesítmény-leadása jellegzetesen sportos orgánummal, egyszersmind példaértékű károsanyag-kibocsátással párosul. Ezzel a MINI John Cooper Works modellpaletta mindegyik tagja maradéktalanul teljesíti a rendkívül szigorú Euro 6d-TEMP emissziós szabvány előírásait. A legkorszerűbb kipufogógáz-kezelő technológia bevezetése nem befolyásolja az élsportolók példaértékű üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékeit.

Az alapfelszereltségként kínált hatfokozatú manuális váltóval a MINI John Cooper Works 6,3 másodperc alatt teljesíti a 0-100 km/órás sprintet és 5,6 másodperc alatt sprintel fel 80 km/órás sebességről 120 km/órára. A MINI John Cooper Works Cabrio ugyanezt 6,6 másodperc, illetve 6,1 szekundum alatt abszolválja. A nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó mindegyik MINI John Cooper Works modell opcionális extrafelszereltségei között megtalálható.

A MINI John Cooper Works és a MINI John Cooper Works Cabrio modellpárosának színtiszta motorsport-hangulatot árasztó felszereltségi arzenálja az erőteljes, turbófeltöltésű benzinmotor, a 17” méretű MINI John Cooper Works könnyűfém keréktárcsákkal felszerelt sport futómű, a sport fékrendszer, a MINI John Cooper Works aerodinamikai csomag és a MINI John Cooper Works sportülések lélegzetelállító egységével kecsegtet. Sőt mi több, a legújabb élsportolók LED-technológiás első fényszórókat és LED-es hátsó lámpákat viselnek, utóbbiak a brit zászló motívumát örökölve hirdetik a modell brit gyökereit.

A legújabb személyre szabhatósági opciók között továbbá a MINI Yours Interior Styles belső felszereltségi csomag háttérvilágítással kiegészített, Piano Black zongoralakk-fekete árnyalatú utasoldali kárpitja, valamint az első fényszórók és a hátsó lámpák magasfényű feketére fényezett fészkeit, illetve a magasfényű fekete hűtőrácsot kínáló Piano Black Exterior külső felszereltségi csomag is megtalálható. Az extrafelszereltségi portfólió és az opcionális tartozékok legújabb tételei közé a vezeték nélküli okostelefon-töltés, a vezetőoldali útfelületre kivetített MINI logó, a MINI Yours Customised termékpaletta személyre szabható elemei és a megannyi MINI Connected digitális szolgáltatás is felkerült.

Az átlagos üzemanyag-fogyasztásra és kombinált károsanyag-kibocsátásra vonatkozó értékeket a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki, majd az adatokat a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) megegyező értékei szerint konvertálták át. Az adatok az alapfelszereltségként kínált gumiabroncsokkal értendők.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „LeitfadenüberKraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den StromverbrauchneuerPersonenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guidelineforfuelconsumption, CO2 emissions and electricpowerconsumption of newpassengercars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, HellmuthHirthStr. 1.) vagy a   http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés