Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW Group a 2019-es Las Vegas-i Szórakoztató Elektronikai Kiállításon

A vezetés élményének új dimenzióját a BMW Intelligens Személyi Asszisztenssel felszerelt, virtuális valóságba integrált BMW Vision iNEXT modell hozza el a jelenbe.

Technológia
·
Kiállítások
·
Formatervezés, koncepciók és tanulmányok
·
BMW ConnectedDrive
·
Automated Driving
·
BMW iX
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

A vezetés élményének új dimenzióját a BMW Intelligens Személyi Asszisztenssel felszerelt, virtuális valóságba integrált BMW Vision iNEXT modell hozza el a jelenbe.

A 2019-es Las Vegas-i Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (CES – Consumer Electronics Show) a BMW Group a négy keréken átélhető vezetési élmény küszöbön álló, új dimenziójába és a digitális járműkapcsolati megoldásokban rejlő lehetőségek átfogó világába enged betekintést. A nagyközönség előtt 2019. január 8-11. között nyitva álló expón a látogatók a bajor prémiumgyártó történetében először ülhetnek be a vezetés új korszakát előrevetítő, BMW Intelligens Személyi Asszisztenssel (BMW Intelligent Personal Assistant) felszerelt BMW Vision iNEXT modell virtuális volánja mögé. A müncheni központú vállalatcsoport ezzel újfent alátámasztja az innovatív tervezés, az automatizált járművezetés, a tökéletes járműkapcsolat, a tisztán elektromos meghajtás és a mesterséges intelligenciára támaszkodó szolgáltatások terén betöltött iránymutató szerepét, amely a BMW Group jövőbe mutató „Strategy NUMBER ONE > NEXT” vállalati stratégiájának egyik meghatározó alappillére.

Las Vegasban felépített standján a bajor prémiumgyártó a BMW Vision iNEXT modellt egy végtelenül kifinomult virtuális valóságot tükröző, digitális installációba gurítja be, a volán mögé ülve így a márka rajongói a virtuális térben, mégis most először tapasztalhatják meg a tanulmányautó nagymértékben automatizált, károsanyag-kibocsátástól mentes és tökéletesen hálózatba kapcsolt vezethetőségének lélegzetelállító ígéretét. A szimuláció első lépéseként a modellbe épített BMW Intelligens Személyi Asszisztens összeállítja a vezető napirendjét és tökéletesen megtervezi eszerint az utazás közben megejthető programokat is. A virtuális valóságot megelevenítő szemüveg és a speciálisan megtervezett térkoncepció kettősének köszönhetően a látogatók teljes mértékben elmerülhetnek a virtuális valóságban: eleinte ők maguk vezethetik a BMW Vision iNEXT modellt, majd a jármű átveszi tőlük az irányítást. Az automatizált járművezetésre kifejlesztett „Ease” üzemmódban a bajor prémiumgyártó ügyfele a vezetés helyett a BMW Intelligens Személyi Asszisztensre koncentrálhat, aki utazás közben számos digitális szolgáltatással képes hatékonyabbá tenni a napot – például videókonferenciát indít, segít a virtuális bevásárlásban és az okosotthon funkcióihoz is hozzáférést biztosít.

Az automatizált járművezetés, a tökéletes járműkapcsolat, valamint az innovatív kijelző- és járművezérlési koncepciók terén kifejlesztett úttörő technológiáival a BMW Vision iNEXT az utazással töltött idő merőben új funkcionalitásával kecsegtet. Las Vegasban a látogatók a modell „Shy Tech” névre keresztelt technológiáját is felfedezhetik: a járműbe integrált technológia csak akkor válik láthatóvá, ha a vezetőnek szüksége van rá. A tervezők a tisztán elektromos meghajtású BMW Vision iNEXT tanulmányt egy mobil atmoszféraként álmodták meg, amely javítja az élet minőségét, az új „Kedvenc Hely” pedig az automatizált járművezetés egyik legfőbb kérdését is megválaszolja: „Miként nézhet ki egy olyan gépkocsi, amelynek ugyan nincs szüksége sofőrre, de igény szerint vezethető?”

A BMW Intelligens Személyi Asszisztens világpremierje a bajor prémiumgyártó merőben új korszakának hajnalát hirdeti, amelyben a technológia segítségével a vezető élő beszéd útján képes kapcsolatba lépni a járművel és annak különböző funkcióival. A Las Vegasban kiállított új BMW X5 modell közreműködésével a 2019-es Szórakoztató Elektronikai Kiállítás látogatói az újdonsághoz 2019 márciusától elérhető vadonatúj okosfunkciókat és a BMW Intelligens Személyi Asszisztens jövőben érkező újításait is megismerhetik. A személyi asszisztens a BMW Las Vegas-i standjának is szerves részét adja majd: a technológia valóságos fény- és hangélménnyel köszönti a látogatókat, majd végigkalauzolja őket a stand területén.

A BMW Group egy látványos szabadidő-prezentációval is készül a 2019-es Las Vegas-i Szórakoztató Elektronikai Kiállításra: a BMW Motorrad bemutatja az automatizált motorkerékpározás terén kifejlesztett egyik legintelligensebb kísérleti projektjét, az önmagát vezetni képes BMW R 1200 GS tanulmányt. A kétkerekű újdonsággal megszerzett tapasztalatok a jövő forradalmi technológiáinak kifejlesztéséhez járulnak hozzá. Sőt mi több, a bajor prémiumgyártó rajongói Las Vegasban ülhetnek bele először az első BMW X7 modellbe, amelyben utasként egy látványos terepjáró kaland részeseivé is válhatnak.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

Media & Stakeholder Days.

01.09. and 02.09.2023.

Follow our webcasts of the MINI and BMW Group Keynotes at the Media & Stakeholder Days 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés