Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

„Best Cars 2019”: ismét a MINI a legjobb kisautó

A brit prémiumgyártó újfent fényes diadalt aratott az „auto, motor und sport” német autós szakmagazin olvasói szavazásán: a MINI idén hatvanéves koncepciója az import kisautók mezőnyében győzedelmeskedett.

Termék- és tervezési díjak
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~89,95 KB)
  
Photos(1x, ~5,29 MB)

A brit prémiumgyártó újfent fényes diadalt aratott az „auto, motor und sport” német autós szakmagazin olvasói szavazásán: a MINI idén hatvanéves koncepciója az import kisautók mezőnyében győzedelmeskedett.

A MINI jubileumi éve egy fényes diadallal vette kezdetét: a brit prémiumgyártó ismét az „auto, motor und sport” német autós szakmagazin olvasói szavazásának győztesei között végzett. A kisautók mezőnyében elnyert „Best Cars 2019” trófea a kategóriateremtő koncepció immár hatvan éve töretlen népszerűségét igazolja. Hamisítatlan vezetési élményével, ötletes helykihasználásával és egyedi stílusával a MINI új nemzedéke a legmodernebb formában testesíti meg a márka tradicionális értékrendjét, amely a klasszikus Mini megszületése óta a brit kisautó védjegye.

Az „auto, motor und sport” német autós szakmagazin olvasói szavazása az egyik legrégebbi közönségfelmérés az autóiparban, amelyre idén negyvenharmadik alkalommal került sor. Az olvasók idén tizenegy járműkategória háromszáznyolcvanöt modelljére adhatták le szavazataikat, az esztendő legjobb négykerekűit díjazó „Best Cars 2019” trófeákat pedig kategóriánként és abszolút tekintetben is odaítélték. A nyertesek 2019. január 31-én, a stuttgarti Nemzetközi Kongresszusi Központban megrendezett gálaünnepségen vehették át a kitüntetéseket.

A MINI az import kisautók mezőnyében aratott fölényes diadalt: a brit prémiumgyártó klasszikus koncepciójának új generációja a szavazatok 30,1 százalékát elhódítva igazolta abszolút etalon pozícióját. Kimagasló győzelmével a MINI ráadásul az elődmodellek korábbi, ugyancsak kiváló eredményeit is képes volt tovább javítani. 2001-es feltámasztása óta a MINI-nek szinte bérelt helye van az „auto, motor und sport” német autós szakmagazin olvasói szavazásának győztesei között: a kisautó eleinte az import „Mini Autók” kategóriában győzedelmeskedett, 2015 óta azonban idén sorozatban ötödik alkalommal hódította el a „Kisautók” trófeáját.

A legutóbbi olvasói szavazáson aratott MINI-diadal a márka új modellgenerációjának osztatlan népszerűségét élteti. Gondosan finomhangolt formanyelvével, LED-technológiás első fényszóróival, a brit zászló motívumait megelevenítő, LED-es hátsó lámpáival, újraálmodott utasterével és megannyi egyedi opciójával a háromajtós MINI, az ötajtós MINI és a MINI Cabrio modellhármasa az összetéveszthetetlen stílus megtestesítője. Fennállásának hatvanadik évfordulóját a MINI ugyancsak egy hamisítatlanul egyedi dizájnkiadással ünnepli: a MINI 60 Years Edition egyedülálló karosszériajegyekkel és utastéri opciókkal nyomatékosítja a kisautó-szegmens megalapítójának történelmi vonatkozásait és agilis karakterét. A különleges modell 2019 márciusától válik elérhetővé, három- és ötajtós változatban, négyféle erőforrással.

Az átlagos üzemanyag-fogyasztásra és kombinált károsanyag-kibocsátásra vonatkozó értékeket a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki, majd az adatokat a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) megegyező értékei szerint konvertálták át. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés