Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW Group és a Daimler AG több mint egymilliárd eurót fektet be közösen működtetett mobilitási szolgáltatásaikba

A nagyvárosi közlekedés optimalizálását célzó megoldások egyre növekvő piacán új szereplő mutatkozik be: a BMW Group és a Daimler AG által közösen működtetett öt mobilitási szolgáltatás már most világszerte mintegy hatvanmillió ügyfél mindennapjait könnyíti meg. A világszerte több mint ezer új munkahelyet teremtő, közös vállalkozás újabb fontos lépést jelent a tisztán elektromos meghajtású, nagymértékben automatizált, személyre szabott mobilitás korszaka felé vezető úton.

Vállalati
·
Vállalati pénzügyek, tények és számadatok
·
Vállalati események
·
Technológia
·
Alternatív hajtásrendszerek, a jövő mobilitása
·
Forgalomkezelés
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~227,08 KB)
  
Photos(11x, ~59,27 MB)

A nagyvárosi közlekedés optimalizálását célzó megoldások egyre növekvő piacán új szereplő mutatkozik be: a BMW Group és a Daimler AG által közösen működtetett öt mobilitási szolgáltatás már most világszerte mintegy hatvanmillió ügyfél mindennapjait könnyíti meg. A világszerte több mint ezer új munkahelyet teremtő, közös vállalkozás újabb fontos lépést jelent a tisztán elektromos meghajtású, nagymértékben automatizált, személyre szabott mobilitás korszaka felé vezető úton.

A BMW Group és a Daimler AG február 22-én bejelentette, hogy saját fejlesztésű mobilitási szolgáltatásaik egyesítésével egy minden korábbinál kiterjedtebb, hosszú távon fenntartható, globális méretű hálózatot hoznak létre, amelynek célja, hogy megkönnyítse a nagyvárosokban élő emberek közlekedését. A két vállalat több mint egymilliárd eurót invesztál be a közös projektek fejlesztési munkálataiba és autómegosztó, személyfuvarozó, parkolást segítő, járműtöltési, valamint multimodális közlekedési szolgáltatásaik minden korábbinál szorosabb összefonásába. Az együttműködés öt közös projektet ölel fel: a multimodális közlekedést segítő REACH NOW, a járműtöltést támogató CHARGE NOW, a személyfuvarozást megkönnyítő FREE NOW, a parkolást segítő PARK NOW és az autómegosztásra összpontosító SHARE NOW szolgáltatásokat.

„Mobilitási szolgáltatásainkat rendkívül széles ügyfélbázisunk visszajelzései alapján fejlesztettük ki, most pedig a következő szintre lépünk. Tizennégy sikerre vitt márka erőit és felhalmozott szaktudását egyesítjük, mialatt a nagyvárosi mobilitás villámgyorsan fejlődő piacán jelentkező új, globális méretű projektjeinkbe összesen több mint egymilliárd eurót fektetünk be” – mondta Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatótanácsának elnöke és a Mercedes-Benz Cars igazgatója. „A közös vállalkozásunk keretein belül létrehozott intelligens hálózat világméretű kiterjesztésével képesek leszünk formálni a nagyvárosok aktuális és jövőbeni mobilitását, a digitalizáció és a közös szolgáltatások adta potenciált kihasználva, ügyfeleink egyre intenzívebb mobilitási igényére építkezve pedig mindebből a maximumot hozhatjuk ki. Lehetőség nyílik újabbnál újabb piaci együttműködésekre is, legyen szó akár innovatív startup cégek felkarolásáról, akár már létező, aktívan tevékenykedő vállalkozásokkal való kooperációról” – tette hozzá Dieter Zetsche.

„Egy abszolút piacvezetőnek számító, globális méretű hálózatot építünk ki. Az a hatvanmillió ember, akik mobilitási szolgáltatásaink hétköznapi alkalmazásával már most is ügyfeleink, a jövőben a tökéletesen integrált autómegosztó szolgáltatás hosszú távon fenntartható ökoszisztémájából, a személyfuvarozás lehetőségeiből, valamint parkolást segítő, járműtöltési és multimodális közlekedési szolgáltatásainkból is egyformán részesülhetnek. Egyértelmű célt tűztünk ki magunk elé: ezen öt mobilitási szolgáltatás jövőbe mutató összefonásával egy olyan közös mobilitás-szolgáltatási portfóliót hozunk létre, amelyben a tisztán elektromos meghajtású, önmagukat vezető járművek képesek lesznek automatikusan parkolni és feltölteni magukat, miközben a tömegközlekedés többi résztvevőjével is szorosan együttműködnek” – vette át a szót Harald Krüger, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke. „Úttörő mobilitási szereplőként kidolgozott stratégiánkban ezen szolgáltatások kulcsfontosságú jelentőséggel bírnak. Az együttműködéssel maximálisan kihasználhatjuk a növekvő piacban rejlő lehetőségeket, miközben megosztjuk a beruházások és fejlesztések költségeit” – tette hozzá Harald Krüger.

A BMW Group és a Daimler AG mobilitási szolgáltatásai mögött hatalmas szakmai tapasztalat és széles ügyfélbázis áll, a nagyvárosi közlekedés optimalizálását célzó megoldásokat világszerte naponta több mint hatvanmillió ember használja. Az úttörő együttműködés részeként a két vállalat egyesíti saját fejlesztésű mobilitási szolgáltatásait, amelyek kiváltképp vonzó termékpalettára és erős ügyfélbázisra épülve, a következő öt közös projektként állnak rendszerbe a felek két jelentős régiójában, Európában és az amerikai kontinensen:

  • A REACH NOW több mint 6,7 millió felhasználója egyszerűen, közvetlenül férhet hozzá a nagyvárosi tömegközlekedés összes mobilitási szolgáltatásához. A REACH NOW alkalmazás nem csupán az A pontból B pontba történő, számtalan mobilitási megoldás alternatív navigációival segíti az ügyfeleket, de rajta keresztül a felhasználók tömegközlekedési jegyeket is vásárolhatnak és megannyi kiegészítő mobilitási szolgáltatáshoz férhetnek hozzá: az autómegosztó hálózat részeként járművet foglalhatnak, személyfuvarozást kérhetnek és kerékpárt is bérelhetnek. A REACH NOW elnök-vezérigazgatója Daniela Gerd tom Markotten, pénzügyi vezetője pedig Johannes Prantl lesz.
  • A CHARGE NOW a digitális járműtöltési szolgáltatások menedzselésére létrehozott Digital Charging Solutions GmbH (DCS) szolgáltatása, amelynek széleskörű járműtöltési hálózata nagymértékben hozzájárul a károsanyag-kibocsátástól mentes közlekedés jövőképének megvalósulásához. A CHARGE NOW segítségével a felhasználók könnyedén megtalálhatják a nyilvános járműtöltő állomásokat, majd a szabad oszlopokat azonnal használatba is vehetik és a szolgáltatást ki is fizethetik, legyenek akár otthon, akár külföldön. A Digital Charging Solutions GmbH gőzerővel dolgozik azon, hogy a nyilvános járműtöltő állomásokhoz egy olyan egyszerű, szabványosított csatlakozót fejlesszen ki, amely minden autógyártó és flottaüzemeltető megoldásával kompatibilis. Azáltal, hogy a világ huszonöt országában több mint 100 000 darab járműtöltő állomást üzemeltet, a DCS nagymértékben elősegíti az elektromos mobilitásra koncentráló autógyártók stratégiáinak sikerét. A világ egyik legnagyobb és leggyorsabban fejlődő járműtöltő hálózatát az ügyfelek országhatárok nélkül használhatják, amelyben már most több mint 250 szolgáltatás-üzemeltető van segítségükre.
  • A PARK NOW a felszíni és a felszín alatti parkolások megkönnyítésére hivatott. Az innovatív, parkolást segítő digitális alkalmazás az úti célhoz legközelebb eső, legjobb parkolási lehetőségeket kínálja fel a felhasználóknak, akik az alkalmazáson keresztül lefoglalhatják és meg is hosszabbíthatják parkolásukat. A technológia jegy- és készpénzmentes fizetést is lehetővé tesz, amelyek jelentősen megkönnyítik a parkolást a mindennapokban. A PARK NOW ráadásul tisztábbá, egészségesebbé és élhetőbbé is teszi a metropoliszok belvárosát, hiszen használatával jelentősen csökken a nagyvárosi forgalomban részt vevő járművek száma: napjainkban a belvárosokban köröző járművek 30 százalékát a parkolóhelyet kereső autósok adják, amely a jövőbe mutató alkalmazás használatával napról napra csökken. Európában és Észak-Amerikában már több mint harmincmillió ügyfél használja a PARK NOW alkalmazást, összesen több mint 1 100 országban. A CHARGE NOW és a PARK NOW elnök-vezérigazgatói székében Jörg Reimann, a pénzügyi vezető pozícióban pedig Thomas Menzel foglalhat helyet.
  • A FREE NOW számos mobilitási szolgáltatást egyesít, a taxiktól kezdve, a privát sofőrszolgálatokon keresztül, egészen a bérelhető járművekig és a legkorszerűbb elektromos robogókig – és mindehhez egyetlen érintéssel kínál hozzáférést. A FREE NOW az egyik legnagyobb európai és latin-amerikai személyfuvarozó szolgáltatóként összesen több mint huszonegymillió ügyfél és több mint 250 000 sofőr között teremt kapcsolatot, amellyel nagymértékben hozzájárul a nagyvárosok forgalmának csökkentéséhez. A FREE NOW elnök-vezérigazgatója Marc Berg, míg pénzügyi vezetője Sebastian Hofelich.
  • A SHARE NOW egy központi telephely nélkül működő autómegosztó szolgáltatás, amely okostelefonon keresztül teszi elérhetővé az ügyfelek számára a szabad gépkocsikat – bárhol és bármikor. A felhasználók az autóhasználat díjait is okostelefonon keresztül rendezhetik. Az autómegosztó hálózat járműparkja folyamatosan bővül és egyre nagyobb piacokra terjed ki. A SHARE NOW több mint négymillió felhasználója a világ harmincegy városában több mint 20 000 darab gépkocsin osztozik nap mint nap. Az autómegosztás lehetősége csökkenti a kihasználatlan járművek számát, amely a nagyvárosok útjain már rövid távon is kevesebb közlekedő gépkocsit eredményez. A SHARE NOW elnök-vezérigazgatói székében Olivier Reppert, pénzügyi vezetői székében pedig Stefan Glebke foglalhat helyet.

A BMW Group és a Daimler AG által kifejlesztett mobilitási szolgáltatások, amelyek a REACH NOW, a CHARGE NOW, a PARK NOW, a FREE NOW és a SHARE NOW alkalmazásokban egyesülnek, minden korábbinál hatékonyabbá és fenntarthatóbbá teszik a nagyvárosok forgalmát. Kiforrott szolgáltatásainak köszönhetően a közös vállalkozás a nagyvárosi mobilitás optimalizálására is iránymutató lehetőségeket teremt, megalapozva a metropoliszokban zajló közlekedés hosszú távon fenntartható jövőjét.

„Egyértelműen a növekedés irányába tartunk, és közös mobilitási szolgáltatásainkba továbbra is innovációs iránymutatókként invesztálunk be. A tömegközlekedési lehetőségek egyesítésével egyre több embert kívánunk elérni a világ metropoliszaiban és nagyvárosaiban, hogy jelentősen javítsuk életminőségüket” – fogalmazott Harald Krüger.

Az új mobilitási portfólió könnyedén hozzáférhető és intuitívan használható lesz, miközben maradéktalanul kielégíti az ügyfelek igényeit. Az öt közös projekt integrált, hosszú távon fenntartható ökoszisztémája épp ott teszi kényelmesebbé a közlekedést, ahol a jövő mobilitási megoldásait kovácsolják: a metropoliszokban. Mindezt Berlin is alátámasztja, amelyet a két vállalkozás az úttörő együttműködés központjának választott. Németország fővárosa, amely a folyamatos fejlődést eredményező kreativitásról és az innovációs erősségben rejlő lehetőségekről is ismert, a jövőt építő tehetségek és a kiteljesedni vágyó vállalkozók számára egyaránt vonzó életteret jelent. A BMW Group és a Daimler AG közös vállalkozása az elkövetkező néhány évben több mint ezer új munkahelyet teremt, nem csupán Berlinben, de egész Németországban. A nagyobb volumenű kezdeti beruházások és a lendületet tartó fejlődés után a közös vállalkozás hosszabb távon a nyereséges működésre koncentrál majd, amely elengedhetetlen a sikerhez.

„Prémium gyártókként hosszú évtizedek óta mérceként szolgálunk, az autóiparban és ügyfeleink tekintetében egyaránt. A prémium gépkocsik szegmensében továbbra is versenyben maradunk ügyfeleinkért, a nagyvárosi közlekedés optimalizálását célzó, közösen életre hívott, új portfólió útnak indítása azonban értékláncunk fejlődésének következő logikus lépése. Egy szó, mint száz: ügyfeleinknek a lehető legtöbb opciót fel kívánjuk kínálni arra, hogy eljussanak A pontból B pontba. Hogy miről is szól mindez? A vezetésről, az utazásról, a közlekedésről” – mondta Dieter Zetsche.

Közösen útnak indított mobilitási szolgáltatásaikkal a BMW Group és a Daimler AG napjaink égető közlekedési kérdéseire adja meg a választ, egyúttal a nagyvárosi mobilitás jövője felé vezető út újabb mérföldkövét helyezi el. A digitalizáció mindebben központi szerepet játszik, hiszen időről időre a személyes mobilitás új lehetőségeit váltja valóra. A felhasználók számára idővel olyan mobilitási lehetőségek válnak kézzelfoghatóvá, mint például a tisztán elektromos meghajtású, önmagukat vezető gépkocsikból álló járműpark tagjai, amelyek képesek lesznek beparkolni és feltölteni önmagukat, és amelyek nem csupán a közúton közlekedő járművekkel, de az összes többi tömegközlekedési eszközzel is kommunikálnak majd. A metropoliszok legjobb mobilitási megoldásait kutató versenyben a két német prémiumgyártó által garantált biztonság és kényelem döntő jelentőséggel bírhat.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE

Munich, 18 March 2020. 
Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference 2020.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés