Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Mérföldkő Hongkongban: a BMW i Andretti Motorsport dobogós helyre készül a Formula E ötvenedik futamán

2019. március 10-én Hongkongban rajtol el az ABB FIA Formula E bajnokság 2018/2019-es szezonjának első távol-keleti megmérettetése, amelyen a BMW i Andretti Motorsport pilótája, António Félix da Costa Mexikóvárosban megkaparintott második helyezését követően, fantasztikus formában áll rajthoz. Eközben a portugál klasszis csapattársa, a brit Alexander Sims is éhezik az ázsiai sikerre.

BMW Motorsport
·
FIA Formula E
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~95 KB)
  
Photos(13x, ~101,76 MB)

2019. március 10-én Hongkongban rajtol el az ABB FIA Formula E bajnokság 2018/2019-es szezonjának első távol-keleti megmérettetése, amelyen a BMW i Andretti Motorsport pilótája, António Félix da Costa Mexikóvárosban megkaparintott második helyezését követően, fantasztikus formában áll rajthoz. Eközben a portugál klasszis csapattársa, a brit Alexander Sims is éhezik az ázsiai sikerre.

A hongkongi futam a Formula E történetének ötvenedik megmérettetése lesz. Hivatalos autóipari partnerként a BMW i divízió egészen a kezdetektől támogatja a sorozatot, amelyben António Félix da Costa már negyvenöt alkalommal gurult rajtrácsra. A portugál pilóta ezzel azon tíz kiemelkedő versenyző egyike, akik a Formula E legalább negyven futamán részt vettek. Az Andretti Motorsport eddig egyetlen versenyt sem hagyott ki.

A BMW iFE.18 versenyautó már a vasárnapi megmérettetés előtti héten a hongkongi figyelem középpontjába került, az extravagáns formaautó ugyanis az ázsiai metropolisz számos látványosságánál és híres helyszínén megfordult.

A BMW Motorsport igazgatójának, valamint a BMW i Andretti Motorsport csapatfőnökének és pilótáinak nyilatkozatai a hongkongi futam előtt

Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója:

„António mexikóvárosi második helyezése az egész csapatnak extra löketet adott. És noha jelenleg a pilóták közötti pontverseny második helyén áll, a korábbi versenyeken nem minden a tervek szerint alakult, így António számottevő lemaradásban van a tabella első helyezettje mögött. A szezon jelen szakaszában az a legfontosabb számunkra, hogy minél több pontot gyűjtsünk, és ez éppúgy igaz Alexanderre is, aki Mexikóban önhibáján kívül keveredett bele egy ütközésbe. A Mexikóvárosban kiautózott, ígéretes tempóját szem előtt tartva, biztos vagyok benne, hogy Hongkongban is remek eredmény születik majd. A hongkongi futam ugyanakkor a sorozat szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír, hiszen immár ötven megmérettetés óta tartjuk lázban a rajongókat. A BMW i az első naptól kezdve az FIA Formula E hivatalos autóipari partnere, az Andretti Motorsport eddig minden versenyen jelen volt, António pedig az egyik legtapasztaltabb pilóta a mezőnyben. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy gratuláljak a sorozat vezérigazgatójának, Alejandro Agag-nak az újabb mérföldkőhöz.”

Roger Griffiths, a BMW i Andretti Motorsport csapatfőnöke:

„Hongkong az egyik legikonikusabb helyszín a Formula E versenynaptárában. Az aszfaltcsík a város közepén fut keresztül, a vonalvezetés pedig roppant keskeny, kanyargós és rázós. Az Andretti Motorsport számos sikert könyvelhetett el itt a múltban. Úgy vélem, mindkét pilótánknak jó esélye van a hongkongi dobogón végezni. A mexikóvárosi sikeres hétvége után az elsődleges célunk nem más, mint hogy további sok-sok ponttal gazdagítsuk a csapatot.”

Alexander Sims, a 27-es rajtszámú BMW iFE.18 versenyautó brit pilótája:

„Alig várom már a hongkongi rajtot. Nagyszerű város, amely a hatalmas kikötővel lélegzetelállító versenyhátteret garantál nekünk. Itt még csak szimulátorban vezettem, de az alapján eléggé kanyargós és megterhelő a pálya. Ahogyan az összes hétvégén, most is az lesz a célom, hogy a lehető legtöbbet megtanuljam, amilyen gyorsan csak lehet. A mexikóinál keményebb versenyre készülök, hiszen egy vérbeli utcai versenypálya sajátosságait nem szabad alábecsülni. Viszont egy rendkívül gyors versenyautónk van, úgyhogy magabiztosan utazunk Hongkongba.”

António Félix da Costa, a 28-as rajtszámú BMW iFE.18 versenyautó portugál pilótája:

„Hongkong mindig is az egyik kedvenc versenypályám volt. A Mexikóvárosban kiautózott erős teljesítmény után már nagyon várom, hogy végre ismét a BMW iFE.18 volánja mögé üljek. Szisztematikusan kell építkeznünk, a csapat pedig most legalább annyira motivált, mint én magam. Ez lesz az ötvenedik Formula E futam, én pedig már az első verseny óta a széria tagja vagyok. Borzasztó büszke vagyok erre is, gratulálok, Formula E!”

Öt másodpercnyi többlet-teljesítmény a rajongók által

A FANBOOST a Formula E minden követőjének és rajongójának megadja a lehetőséget arra, hogy kedvenc pilótájára szavazzon, aki így a következő versenyen többlet-teljesítményben részesülhet: az az öt pilóta, akire a legtöbb FANBOOST-szavazat érkezik, a futam második felében öt másodpercen át folyamatosan töltő extra menetteljesítményhez kap hozzáférést. A rajongók a megmérettetést megelőző hatodik naptól kezdve, a rajt előtti tizenötödik percig adhatják le voksaikat, versenyenként. Egy rajongó egy nap egyszer szavazhat, három különböző módon: online a https://fanboost.fiaformulae.com/ weboldalon, a Formula E hivatalos okostelefon-alkalmazásában vagy Twitteren, a #FANBOOST hashtaggel, amelyet az adott versenyző teljes neve követ, egybeírva.

A BMW i Andretti Motorsport pilótáinak hashtagjei:

#AlexanderSims

#AntonioFelixdaCosta

A Formula E futamait biztosító BMW i flottáról

A BMW i az immár ötödik szezonját élő ABB FIA Formula E bajnokság hivatalos autóipari partnere. A BMW i flotta élén a BMW M alkatrészekkel megerősített BMW i8 Coupé Safety Car gurul (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 1,8 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 14,0 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 42 gramm / km)*, amelyet a versenyigazgatói autóként dolgozó BMW i3s (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 0,0 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 14,3 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km)*és az orvosi autóként szolgálatot teljesítő BMW 530e iPerformance (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 2,1 – 2,2 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 13,3 – 13,6 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 47 – 49 gramm / km)*egészít ki a versenyeken.

*Az átlagos üzemanyag-fogyasztásra és kombinált károsanyag-kibocsátásra vonatkozó értékeket a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki, majd az adatokat a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) megegyező értékei szerint konvertálták át. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés