Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Az új BMW R 1250 GS és az új BMW R 1250 RT.

Immár több mint 35 esztendeje gondoskodik boxermotor a BMW Motorrad GS és RT modelljeinek karakteres, erőteljes és megbízható hajtásáról, igény szerint a hosszú utazások és a túrázás, vagy egyszerűen csak a hétvégi élvezetes motorozások során.

R sorozat
·
R 1250 RT
·
R 1250 GS
 

Press Contact.

Balazs Zambo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555-163

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~1,92 MB)
  
Photos(334x, ~-1544670208 B)
  
Videos(2x, ~750,48 MB)

Immár több mint 35 esztendeje gondoskodik boxermotor a BMW Motorrad GS és RT modelljeinek karakteres, erőteljes és megbízható hajtásáról, igény szerint a hosszú utazások és a túrázás, vagy egyszerűen csak a hétvégi élvezetes motorozások során. Mindeközben több mint 25 éve alkalmazza a BMW Motorrad az elektronikus benzinbefecskendezéssel és szabályozott katalizátorral kiegészített, hengerenkénti négyszelepes technikát a lehető legelőnyösebb teljesítmény- és forgatónyomaték karakterisztika, illetve a magas fokú gazdaságosság és a környezetkímélő üzem szolgálatában.

 

Továbbfejlesztett boxermotor a BMW ShiftCam technikával a teljes fordulatszám-tartományon intenzívebb vonóerő, a mérsékelt károsanyag-kibocsátás és üzemanyag-fogyasztás, illetve a nyugodt és kulturált járás érdekében

Széleskörűen továbbfejlesztett boxermotorjával az új R 1250 GS és R 1250 RT nem csupán a teljesítmény és a forgatónyomaték új szintjét kínálja, hanem – különösen az alsó fordulatszám-tartományokon – nyugodt és kulturált járása tekintetében is jelentősen fejlődött. Az új aggregátot emellett még kedvezőbb üzemanyag-fogyasztás és károsanyag-kibocsátás, s kifejezetten kellemes hang jellemzi. Ezt szolgálja a BMW Motorrad sorozatgyártású motorkerékpárjaiban első ízben alkalmazott BMW ShiftCam technika, amely a szívóoldali szelepek emelését és nyitási idejét változtatja. A szívóoldali vezérműtengelyt emellett úgy alakították ki a tervezők, hogy a két szívószelep aszinkron nyitással biztosítson a beáramló friss töltet számára intenzívebb perdületet, így emelve az égésfolyamat hatásfokát. A motor további műszaki fejlesztései között szerepel egyebek mellett a vezérműtengelyek a korábbi görgős lánc helyett immár fogazott lánccal megoldott hajtása, az optimalizált kenőolaj-ellátás, a kettős sugárban befecskendező injektorszelepek, illetve az új tervezésű kipufogórendszer.

 

Már alapkivitelben két üzemmód, kipörgésgátló (ASC) és Emelkedő-asszisztens (Hill Start Control)

A motoros egyéni igényeihez illeszkedve már szériakivitelben két üzemmód áll rendelkezésére. A kipörgésgátló (Automatic Stability Control; ASC) alapfelszerelésként szolgálja a lehető leghatékonyabb vonóerőátadási képességekkel a színvonalas menetbiztonságot, míg az Emelkedő-asszisztens (Hill Start Control) ugyancsak mindkét modell szériafelszereltségét bővítve teszi lehetővé hegynek felfelé is a kényelmes elindulást.

 

Gyári extrafelszerelésként Pro menetprogramok, Dinamikus vonóerő-szabályzás (DTC), ABS Pro, Pro emelkedő-asszisztens (Hill Start Control Pro) és Dinamikus fékasszisztens (DBC) (új)

Extrafelszerelésként a Pro menetprogramok is rendelkezésre áll, amely a Dynamic menetprogramot és a Dinamikus vonóerő-szabályzás (Dynamic Traction Control; DTC) technikáját, az R 1250 GS esetében pedig a Dynamic Pro, az Enduro és az Enduro Pro menetprogramokat is tartalmazza. A DTC rendszere elsősorban a motorkerékpár bedöntött helyzetében tesz lehetővé hatékonyabb és biztonságosabb gyorsítást.  Az ABS Pro – az R 1250 GS kínálatában a Pro menetprogramok részeként, míg az R 1250 RT esetében szériafelszerelésként – fékezéskor növeli a biztonságot, még bedöntött pozícióban is. Az új Dinamikus fékasszisztens (Dynamic Brake Control; DBC) a véletlen gázadás megelőzésével teszi még bonyolult menethelyzetekben is biztonságosabbá a fékezést. A rendszer a motorszabályozásba avatkozva mérsékli a forgatónyomaték-szintet fékezés közben, így biztosítva a hátsó kerék fékteljesítményének teljes kiaknázását. A motorkerékpár így mindvégig stabil marad, a fékút pedig rövidül.

 

Dynamic ESA Next Generation elektronikus futómű-szabályzás teljesen automatikus terheléskiegyenlítéssel – már az R 1250 RT számára is

Az extrafelszerelésként kínált BMW Motorrad Dynamic ESA Next Generation elektronikus futómű-szabályzással a csillapítás a pillanatnyi menethelyzetnek és -manővernek megfelelően automatikusan alkalmazkodik a körülményekhez, minden terhelési állapothoz önműködő kiegyenlítést biztosítva. A motorkerékpár így mindenkor a pillanatnyi menetkörülményekhez alkalmazkodhat, optimális kényelmet és csillapítást, valamint magas fokú stabilitást kínálva – s mindez immár az R 1250 RT számára is rendelkezésre áll.

 

 

LED-fényszóró már alapkivitelben az R 1250 GS, és gyári extrafelszerelésként LED-technikájú nappali menetfény mindkét modell számára

Az új R 1250 GS már szériafelszereltségében LED-technikájú fényszóróval készül, s akárcsak a halogén fényszóróval szerelt R 1250 RT, extrafelszerelésként LED-technikájú nappali menetfénnyel is rendelhető.

 

Connectivity – multifunkciós műszeregység 6,5 colos, színes TFT-kijelzővel és számos funkcióval – az R 1250 GS számára szériafelszerelésként

Az új R 1250 GS connectivity-felszereltsége már alapkivitelében 6,5 col átlójú, színes TFT-kijelzőt tartalmaz, s a szintén a szériakivitelt bővítő BMW Multi-Controller technikájával együtt különösen gyors és kényelmes hozzáférést biztosít a motoros számára a jármű- és connectivity-funkciókhoz.

 

Az R 1250 RT szintén nagyméretű, 5,7 colos, színes TFT-kijelzővel készül, amit analóg sebesség- és fordulatszámmérő egészít ki.

 

Intelligens vészhívás gyári extrafelszerelésként

Egy balesetet követően, illetve egyéb szükség- és veszélyhelyzetben emberéletet menthet a lehető leggyorsabban érkező segítség. Az extrafelszerelésként rendelhető Intelligens segélyhívás funkció révén a lehető leghamarabb érkezhet a segítség a baleset helyszínére. E technika mindkét modellhez megrendelhető. Az intelligens vészhívás jelenleg nem érhető el Magyarországon.

 

BMW Motorrad Spezial – igényes egyéni kialakítási lehetőségek gyári extrafelszerelésként

A BMW Motorrad Spezial formájában a BMW Motorrad a motorkerékpárok dizájnját hangsúlyozó, valamint menetteljesítményeiket és értéküket növelő egyéni kialakítási lehetőségeket kínál gyári extrafelszerelésként, ahol a motorkerékpár stílusához illeszkedő harmonikus elemek, a legigényesebb anyagok, a gondos kézi munka és a részletek iránti már közismert figyelmesség áll a középpontban.

 

Az R 1250 GS és R 1250 RT számára például a marással készült különböző alkatrészek Option 719 Classic és HP csomagjai választhatók.

 

Az új R 1250 RT számára emellett az Option 719 Classic vagy Sport kerekek, exkluzív ülés és kétféle speciális fényezés is rendelkezésre állnak.

 

Mindezeken túl mindkét új boxer-modell már gyárilag HP sport-kipufogódobbal is rendelhető.

 

Új, vonzó szín- és stílusvariációk

Az új R 1250 GS két modern alapszínnel, illetve két egyéni stílusvariációval érzékelteti utcai- és terepképességeit, míg az új R 1250 RT exkluzív túrakarakterét egy alapszín és két stílusvariáció, valamint két Option 719 különleges színvilág fejezi ki.

 

Az új BMW R 1250 GS és R 1250 RT különlegességei:

 

 • Továbbfejlesztett boxermotor a BMW ShiftCam technikával, amely a szívóoldali szelepek emelését és nyitási idejét változtatja

 

 • A teljes fordulatszám-tartományon még intenzívebb vonóerő, mérsékelt károsanyag-kibocsátás és üzemanyag-fogyasztás, illetve nyugodt és kulturált járás

 

 • Megemelt teljesítmény- és forgatónyomaték-szint: 100 kW (136 LE) / 7750 min-1 és 143 Nm / 6250 min-1 (korábban 92 kW (125 LE) / 7750 min-1 és 125 Nm / 6500 min-1)

 

 • 1254 köbcentiméterre növelt összlökettérfogat (korábban 1170 cm3)

 

 • A szívóoldali aszinkron szelepnyitás a beáramló friss töltet számára optimalizált örvénylést biztosítva emeli az égésfolyamat hatásfokát

 

 • A korábbi görgős lánc helyett fogazott lánccal hajtott vezérműtengelyek

 

 • Optimalizált kenőolaj-ellátás és dugattyútető-hűtés

 

 • Kopogásérzékelés az optimális hosszú távú túrázás szolgálatában

 

 • A BMS-O motorszabályzás legújabb generációja és a hatékonyabb keverékképzés érdekében kettős sugárban befecskendező injektorszelepek

 

 • Új kipufogórendszer az optimális teljesítménykarakterisztika érdekében

 

 • Új kiegészítő első légterelő az R 1250 RT számára

 

 • Két üzemmód, már alapkivitelben kipörgésgátló (Automatic Stability Control; ASC) és Emelkedő-asszisztens (Hill Start Control)

 

 • Gyári extrafelszerelésként Pro menetprogramok, Dinamikus vonóerő-szabályzás (DTC), ABS Pro (az R 1250 RT esetében széria), Pro emelkedő-asszisztens (Hill Start Control Pro) és Dinamikus fékasszisztens (DBC)

 

 • Dynamic ESA Next Generation elektronikus futómű-szabályzás teljesen automatikus terheléskiegyenlítéssel

 

 • Az alapkivitelű ülésmagasság-állítási lehetőségek (kivéve az R 1250 GS Style HP csomagja) mellett ülésmagasság-variációk széles palettája gyári extrafelszerelésként

 

 • LED-fényszóró már alapkivitelben az R 1250 GS, illetve gyári extrafelszerelésként LED-technikájú nappali menetfény mindkét modell számára

 

 • Connectivity: multifunkciós műszeregység 6,5 colos, színes TFT-kijelzővel és számos funkcióval, az R 1250 GS számára szériafelszerelésként

 

 • Intelligens vészhívás gyári extrafelszerelésként (Magyarországon egyelőre nem elérhető)

 

 • BMW Motorrad Spezial – igényes egyéni kialakítási lehetőségek gyári extrafelszerelésként

 

 • Extrafelszerelések és BMW Motorrad tartozékok bővített programja

 

 • Új R 1250 GS – két modern alapszín és két stílusvariáció érzékelteti az utcai- és a terepképességeket

 

 • Új R 1250 RT – exkluzív túrakarakter, egy alapszínnel és két stílusvariációval, valamint két Option 719 különleges színvilággal

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés