Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Hatodik alkalommal nyűgözték le a közönséget a klasszikus járműkülönlegességek a Balaton parton

A nem kifejezetten kegyes időjárási viszonyok ellenére is több ezer nézőt kápráztatott el múlt hétvégén a Balatonfüred Concours d’Elegance, vagyis a régiónk egyik legnagyobb klasszikus járműkülönlegességeket felvonultató seregszemléje.

Vállalati
·
Örökség
·
BMW örökség
·
MINI örökség
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~69,01 KB)
  
Photos(7x, ~21,7 MB)

A nem kifejezetten kegyes időjárási viszonyok ellenére is több ezer nézőt kápráztatott el múlt hétvégén a Balatonfüred Concours d’Elegance, vagyis a régiónk egyik legnagyobb klasszikus járműkülönlegességeket felvonultató seregszemléje.

A május 3-a és 5-e között, immár hatodik alkalommal megrendezett és az utóbbi években a legjelentősebb klasszikus járműkülönlegességek kiállításai közé emelkedő Balatonfüred Concours d’Elegance-ra idén közel ötven youngtimer és oldtimer jármű érkezett szerte Európából. A több ezer látogatót vonzó, a FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens / Történelmi Járművek Nemzetközi Szövetsége) által akkreditált esemény idén is a BMW Group Magyarország kiemelt támogatásával valósult meg.

A VI. Balatonfüred Concours d’Elegance-on felvonuló járműkülönlegességek között hagyományosan szépségversenyt tartottak. A fődíjat, az a Best of Show kitüntetést egy 112 éves soros, négyhengeres, 3 literes, 15 lóerős motorral szerelt, Csehországból érkező francia gyártmányú túramodell, egy Lorraine-Dietrich VVM/CI nyerte el, míg a bajor prémiumgyártó különdíját egy négyüléses GT kupé, a 1973-as Lamborghini Espada szerezte meg. Az ünnepélyes vörösszőnyeges záróeseményen a díjakat Valker Viktor, az esemény alapítója, Zoób Kati a Balatonfüred Concours d’Elegance fővédnöke és Salgó András, a BMW Group Magyarország kommunikációs vezetője adták át.

Az autós szépségversenyt ötödik éve támogató BMW Group Magyarország újdonságai mellett igazi BMW ritkaságok érkeztek a Tagore sétányra: egy 1931-es Dixi DA-4, mely a Szervezők különdíját nyerte meg, egy, a Youngtimer kategóriát megnyerő 1990-es BMW Z1, a Balatonfüred különdíjat elnyerő 1988-as BMW M635CSI, valamint egy 1956-os BMW 502 is emelték az esemény fényét.

A bajor prémiumgyártó hazai képviselete a Balatonfüred Concours d’Elegance-on mutatta be a nagyközönségnek több vadonatúj modelljét is, így a teljesen megújult 7-es BMW limuzint, az új luxus SAV modelljét, az X7-est, valamint a BMW 8-as Cabriot, melyek látványosan képviselik a BMW Group exkluzív, luxus vonalát. A Balaton parton láthatóak voltak az idén 60-ik évfordulóját ünneplő brit MINI újdonságai, valamint a BMW Motorrad legfrissebb kínálata is.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE

Here you can see the on demand webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference 2020.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés