Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Klasszikusok között debütált hazánkban a BMW Z4 és a 8-as Cabrio

A május első hétvégéjén szervezett VI. Balatonfüred Concours d’Elegance klasszikus autócsodái mellett mutatkozott be Magyarországon a bajor prémiumgyártó vadonatúj roadstere, a BMW Z4, illetve az új BMW 8-as sorozat luxusszínvonalú modellpalettájának második képviselője, a BMW 8-as Cabrio.

G15
·
G29
·
Coupé
·
Z4
·
8 Series
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~108,28 KB)
  
Photos(2x, ~6,18 MB)

A május első hétvégéjén szervezett VI. Balatonfüred Concours d’Elegance klasszikus autócsodái mellett mutatkozott be Magyarországon a bajor prémiumgyártó vadonatúj roadstere, a BMW Z4, illetve az új BMW 8-as sorozat luxusszínvonalú modellpalettájának második képviselője, a BMW 8-as Cabrio.

A BMW két új modellje is debütált a hazai közönség előtt múlt hétvégén a régiónk egyik legfontosabb klasszikus autókiállításán, a FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens / Történelmi Járművek Nemzetközi Szövetsége) fémjelezte VI. Balatonfüred Concours d’Elegance-on.

A bajor prémiumgyártó a kiemelt támogatását élvező, idén is több ezer nézőt vonzó eseményen rántotta le a leplet klasszikus roadster újraértelmezéséről, a minden korábbinál sportosabb testet öltő új BMW Z4-ről. Az ellenállhatatlan kétüléses a versenyautós agilitás, a letaglózó menetteljesítmény és az azonnali rendszerreakciókat kínáló, mérnökien precíz vezethetőség jegyében született. Sportos karakterét a vezetést támogató rendszerek, a járművezérlési funkciók és a járműkapcsolati megoldások terén is egy sor továbbfejlesztett, csúcskategóriás opció fokozza tovább. Az új BMW Z4 karosszériaarányai egy percig sem hagynak kétséget a modell dinamikus menettulajdonságai felől: a hátsó tengely elé tervezett üléssor, az alacsony súlypont, a tengelyek közötti tökéletes, 50:50 arányú terhelés-elosztás, a széles nyomtávok és a kompakt tengelytávolság egysége a vérpezsdítő agilitás és az intenzív vezetési élmény ideális előfeltételeit teremti meg. A sorozatgyártásban kínált első példányok 2019 tavaszán érkeztek meg az utakra, háromféle benzinmotorral, köztük egy BMW M Performance modellel. Az új BMW Z4 M40i-ben (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 7,1 – 7,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 162 – 168 gramm / km)* egy 250 kW / 340 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotor dolgozik, míg a BMW Z4 sDrive30i (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,0 – 6,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 137 – 139 gramm / km)* és a BMW Z4 sDrive20i (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,0 – 6,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 137 – 139 gramm / km)* meghajtásáról négyhengeres erőforrások gondoskodnak, 190 kW / 258 lóerő, illetve 145 kW / 197 lóerő maximális teljesítménnyel.

Az abszolút dinamizmust és a végtelen utazásokba nyúló menetkomfortot a nyitott tetős vezetés élményével egyesítő új BMW 8-as Cabrio is a Tagore sétányon gurult először a hazai közönség elé. Az új BMW 8-as Cabrio rendkívül sportos menettulajdonságai jellegzetesen elegáns formanyelvben öltenek testet, kiváltképp exkluzív bérletet adva a BMW által fémjelzett, legendás vezetési élmény és a nyitott tetős sportautók nyújtotta színtiszta intenzitás magával ragadó világába. A négyüléses luxusautó egyedi megjelenését a lendületes ívekkel megrajzolt vonalvezetés és a klasszikus vászontető kettőse határozza meg, mialatt az új BMW 8-as Cabrio lélegzetelállítóan sportos teljesítményéhez és pazar utazási komfortjához a BMW 8-as sorozathoz kifejlesztett hajtáslánc- és futómű-technológia, valamint az extrém karosszériamerevséget garantáló járműszerkezet biztosít kiváló alapot. A modell progresszív karakterét innovatív vezetést támogató rendszerek, a legkorszerűbb kijelző- és járművezérlési megoldások, illetve a BMW Intelligens Személyi Asszisztenssel (BMW Intelligent Personal Assistant) kiegészített, minden pillanatban naprakész járműkapcsolati technológiák nyomatékosítják. Az új BMW 8-as Cabrio a nagyvárosi sugárutakon átélt, pihentető gurulások közepette éppúgy rabul ejti a vezetés szerelmeseit, mint a városok közötti kanyargós utakon és a zárt versenypályák lüktető ívein. 2019 márciusában a modell piaci premierje a motorpaletta két erőteljes tagjának debütálásával veszi kezdetét. Az új BMW M850i xDrive Cabrio (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 9,9 – 10,0 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 225 – 229 gramm / km)* motorházteteje alatt dolgozó V8-as benzinmotor 390 kW / 530 lóerő maximális teljesítményre képes, az erőforrás letaglózó gyorsulását pedig jellegzetesen kidolgozott orgánum kíséri. Az új BMW 840d xDrive Cabrio (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,9 – 6,3 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 155 – 165 gramm / km)* meghajtásáról eközben egy 235 kW / 320 lóerő maximális teljesítményű, soros hathengeres dízelmotor gondoskodik.

A modellek debütálásának fényét a BMW Group Magyarország exkluzív, a sajtó képviselői számára szervezett tesztvezetéssel emelte, mely során az ikonikus BMW Z1 egy példányát próbálhatták ki.

A BMW Z4 kiskereskedelmi árlistája

Modell

Bruttó ár

Z4 sDrive 20i

12 804 000,-Ft

Z4 sDrive 30i

15 250 000,-Ft

Z4 M40i

19 424 000,-Ft

 

A BMW 8-as Cabrio kiskereskedelmi árlistája

Modell

Bruttó ár

840d xDrive

33 203 000,-Ft

M850i xDrive

43 623 000,-Ft

 

*A menetteljesítményre, átlagos üzemanyag-fogyasztásra és kombinált károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatok előzetes értékek.

Az átlagos üzemanyag-fogyasztásra és kombinált károsanyag-kibocsátásra vonatkozó értékeket a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki, majd az adatokat a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) megegyező értékei szerint konvertálták át. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés