Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW építi a világ legjobb hibridjét – immár fél évtizede

A BMW i8 plug-in hibrid sportautó hajtáslánc-technológiája sorozatban ötödször nyerte meg a világ legnívósabb, autóipari erőforrásokat és hajtáslánc-technológiákat elismerő globális kitüntetését, a Nemzetközi Év Motorja Díjat.

 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~95,87 KB)
  
Photos(5x, ~33,46 MB)

A BMW i8 plug-in hibrid sportautó hajtáslánc-technológiája sorozatban ötödször nyerte meg a világ legnívósabb, autóipari erőforrásokat és hajtáslánc-technológiákat elismerő globális kitüntetését, a Nemzetközi Év Motorja Díjat.

A BMW i8 plug-in hibrid sportautó (a BMW i8 Roadster átlagos üzemanyag-fogyasztása, illetve kombinált energiafogyasztása és károsanyag-kibocsátása: 2,0 liter / 100 km, 14,5 kWh / 100 km, 46 gramm / km; a BMW i8 Coupé átlagos üzemanyag-fogyasztása, illetve kombinált energiafogyasztása és károsanyag-kibocsátása: 1,8 liter / 100 km, 14,0 kWh / 100 km, 42 gramm / km)* idén sorozatban ötödik alkalommal hódította el kategóriájában a Nemzetközi Év Motorja Díjat. A bajor prémiumgyártó iránymutató hajtáslánc-technológiája idén egy vadonatúj kategóriában méretett meg: a legjobb hibrid hajtáslánc-technológiák mezőnyében, ahol a BMW i8 meglepő fölénnyel diadalmaskodott. A Münchenben készülő, progresszív sportautó 233 ponttal hódította el a kategória arany serlegét – a második helyezettnek kikiáltott modell 138 pontjával szemben.

2014-ben a BMW i8 a járműtechnológia úttörőjeként látott napvilágot, megtisztelő titulusát pedig mind a mai napig őrzi: a BMW plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt modellcsaládjának kifejlesztésekor a progresszív sportautó hajtáslánc-technológiája szolgált iránymutató műszaki alapként. 2019 végére a bajor prémiumgyártó tíztagúra bővíti fel plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt modellcsaládját, amellyel a prémium szegmens legszélesebb hálózatról tölthető portfólióját kínálja ügyfeleinek. A BMW i3 tisztán elektromos prémium kompakt és a BMW i8 plug-in hibrid sportautó párosával a BMW Group idejekorán piacvezetővé érett a hálózatról tölthető gépkocsik mezőnyében, az innovatív duóra érkező megrendelések pedig 2017 óta nem csupán Németországban, de egész Európában újabbnál újabb csúcsot döntenek – a prémium modellek mezőnyében és a teljes autóipari szegmensben egyaránt.

Világpremierje óta a BMW i8 plug-in hibrid sportautó hajtáslánc-technológiája minden évben elhódította kategóriájában a világ legjobb hibridjének járó elismerést, bevezetésekor ráadásul a legjobb új erőforrásnak járó díjat és a Nemzetközi Év Motorja Díj abszolút trófeáját is elnyerte. A technológia idei, sorozatban ötödik diadala példaértékűen támasztja alá a forradalmi megoldásokban rejlő hajtáslánc innovációs erősségét. 2014 óta a jövő sportautójaként elkönyvelt BMW i8 minden évben a legkelendőbb plug-in hibrid sportautóként végez az értékesítési tabella élén. A BMW i3 és a BMW i8 a precízen felépített modellportfólió két végén foglal helyet, köztük a BMW márka világszerte osztatlan népszerűségnek örvendő, plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt gépkocsijaival, amelyek a BMW i divízió technológiai örökségével lehetővé tették, hogy a müncheni központú vállalatcsoport a prémium szegmens legszélesebb hálózatról tölthető modellpalettájával szolgálja ki ügyfeleit.

A BMW i8 legújabb változata a sportautók menetteljesítményét egy kompakt modell üzemanyag-hatékonyságával egyesíti. Háromhengeres benzinmotorjának maximális teljesítménye 170 kW / 231 lóerő, amely a hátsó kerekeket hajtja. A 105 kW / 143 lóerő maximális teljesítményűre hízlalt elektromos motor – amely egy nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátorból nyeri működéséhez az energiát – eközben az első tengelyre továbbítja erejét. A típus-specifikus plug-in hibrid hajtáslánc, amelyet a BMW Group házon belül fejlesztett ki és gyárt le, a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) tesztkörének mérései szerint egyetlen feltöltéssel 55 kilométer tisztán elektromos hatótávolságra képes. Az első kerekeket hajtó elektromos motor és a hátsókerék-meghajtást kínáló benzinmotor együttműködéséből egy kiváló tapadást biztosító összkerékhajtás jön létre, amely kivételes kigyorsításokat és kanyardinamikát garantál.

Azáltal, hogy a nagyobb teljesítményű erőforrás a hátsó kerekeket hajtja, padlógázas gyorsulásnál pedig az elektromos motor azonnali többlet-teljesítményt kínál, példaértékű hajtáslánc-hatékonyság mellett születik meg a BMW által fémjelzett vezetési élmény. A modell 4,4 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre, amely a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) tesztkörének mérései szerint átlagos 100 kilométeren 2,0 liter üzemanyag-fogyasztással és 14,5 kWh kombinált energiafogyasztással, illetve kilométerenkénti kombinált 46 gramm károsanyag-kibocsátással párosul. A BMW i8 Coupé ezzel párhuzamosan 1,8 liter üzemanyagot éget el átlagos 100 kilométeren, 14,0 kWh kombinált energiafogyasztás és kilométerenkénti 42 gramm kombinált károsanyag-kibocsátás mellett.

Idén huszonegyedik alkalommal adták át a Nemzetközi Év Motorja Díjakat. A BMW Group márkái által gyártott modellek az első felvonás óta összesen hetven díjat zsebeltek be saját kategóriájukban vagy abszolút viszonylatban. A legjobb erőforrásoknak és hajtáslánc-technológiáknak járó elismeréseket évről évre egy nemzetközi szakújságírókból álló zsűri ítéli oda a győzteseknek: a bizottságban harmincegy ország hetven szakembere foglal helyet. Az idei díjazottakat 2019. május 22-én, szerdán, a stuttgarti Motor Expo ünnepélyes gálaestjén jelentették be.

*Az átlagos üzemanyag-fogyasztásra és kombinált károsanyag-kibocsátásra vonatkozó értékeket a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki, majd az adatokat a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) megegyező értékei szerint konvertálták át. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE

Munich, 18 March 2020. 
Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference 2020.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés