Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Az új BMW X1

Magabiztos, sportos és megnyerő: az új BMW X1 a világszerte hatalmas népszerűségnek örvendő Sports Activity Vehicle modell sikertörténetének következő fejezetét nyitja meg.

F48
·
X1
·
Vállalati
·
#NEXTGen
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~598,29 KB)
  
Photos(41x, ~181,96 MB)
  More below article text

Magabiztos, sportos és megnyerő: az új BMW X1 (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,1 – 6,8 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 107 – 155 gramm / km)* a világszerte hatalmas népszerűségnek örvendő Sports Activity Vehicle modell sikertörténetének következő fejezetét nyitja meg.

A BMW X1 továbbfejlesztett változata minden korábbinál vonzóbb egyéniséggé emeli a BMW X modellcsalád legkisebb tagját. Mindezt részletekbe menően továbbgondolt formanyelv, rendkívül magas szintű sokoldalúság és egy sor csúcstechnológiás felszereltségi opció váltja valóra, miközben a karosszérialemezek alatt erőteljes és kiváltképp hatékony három-, illetve négyhengeres BMW TwinPower Turbo erőforrások dolgoznak, az új BMW X1 kimagasló vezetési élményét pedig BMW xDrive intelligens összkerékhajtás fokozza.

Továbbgondolt formanyelv: látványos és sportos

A BMW X1 aktuális modellgenerációja már első pillantásra rabul ejti a vezetés szerelmeseit, a továbbfejlesztett változat pedig a kompakt méretű Sports Activity Vehicle még vonzóbb oldalát gurítja reflektorfénybe.

Az új BMW X1 azonnal felismerhető, hiszen leglátványosabb dizájn-innovációit frontrészén és hátsó kialakításán viseli. Bármelyik modellváltozatról legyen is szó – az alapfelszereltségtől egészen az xLine, Sport Line és M Sport felszereltségi csomagokig –, mindegyik változatot önálló, a saját karakteréhez leginkább illő kisugárzás szerint álmodták meg a tervezők. A BMW X1 M Sport a lehető legsportosabb ruhát ölti fel, többek között alacsonyabb hasmagasságot kínáló BMW M sport futóművel, a BMW Individual magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag kibővített tételeivel (2019 novemberétől) és a BMW M aerodinamikai csomag újításaival.

Az új BMW X1 frontrésze minden korábbinál magabiztosabb megjelenést garantál. A középen összeérő, nagyméretű BMW-hűtőrács két oldalán vadonatúj, minden korábbinál szigorúbb tekintetű, LED-technológiás adaptív fényszórók világítanak, az első lökhárítóban pedig LED-es ködlámpák és nagyobb légbeömlők kaptak helyet. Az új BMW X1 hátsó kialakítása ugyancsak új. A hátsó lökhárító újratervezett betétje például immár alapfelszereltségként a karosszéria színében pompázik, amely még egységesebb, még markánsabb kiállást kölcsönöz a modellnek.

A karosszéria stílusjegyeinek másik nagy újítása a vezetőoldali külső visszapillantó-házba integrált projektor, amely a modell zárt állapotában kéttónusú „X1” képet vetít ki. Ez utóbbi nem csupán vizuális elem, hiszen a be- és kiszállás így sokkalta könnyedebb általa.

Az új BMW X1 vonzó megjelenését háromféle karosszériafényezési lehetőség – a Jucaro Beige metál, a Misano Blue metál (kizárólag az M Sport felszereltségi csomag esetén) és a végtelenül exkluzív BMW Individual Storm Bay metál –, valamint négy új keréktárcsa-dizájn fokozza.

A vezetés élménye: erőteljes és hatékony

A BMW X1 továbbfejlesztésével a bajor prémiumgyártó a modell jövőjét is bebiztosítja. 2019 nyarától az újdonság motorházteteje alá választható összes benzines és dízelüzemű erőforrás maradéktalanul teljesíti az Euro 6d-TEMP emissziós szabvány előírásait, miközben a BMW X1 sDrive16d és a BMW X1 xDrive25d már most az Euro 6d szabvány követelményei szerint működik. Az egyszerre sportos és hatékony három-, illetve négyhengeres erőforrások modellváltozattól függően a BMW xDrive intelligens összkerékhajtáson vagy a csúcstechnológiás elsőkerék-meghajtáson keresztül juttatják teljesítményüket és forgatónyomatékukat az úttestre, a lebilincselően dinamikus vezetési élmény és a kiváló vezethetőség kettősét kínálva a bajor prémiummárka ügyfeleinek.

A hatfokozatú manuális váltóval és hétfokozatú duplakuplungos automataváltóval is elérhető BMW X1 sDrive16d kivételes hajtáslánc-hatékonyságról tesz tanúbizonyságot. A 85 kW / 116 lóerő maximális teljesítményre képes dízelmotor 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztása manuális váltóval 4,1 – 4,4 liter*, amely kilométerenkénti 107 – 116 gramm* kombinált károsanyag-kibocsátással párosul. A hétfokozatú automataváltó esetében mindez 4,2 – 4,4 literre* és 109 – 116 grammra* módosul.

A sportos menetteljesítményre összpontosító BMW X1 xDrive25d (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,9 – 5,2 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 128 – 136 gramm / km)* dízelmotorja eközben 170 kW / 231 lóerő maximális teljesítmény és 450 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes, amely minden vezetési szituációban garantálja a BMW által fémjelzett vezetési élményt. A modell 6,6 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre.

Menetteljesítmény szempontjából az új BMW X1 motorpalettájának egyik csúcsmodellje a BMW X1 xDrive25i, amelynek 170 kW / 231 lóerő maximális teljesítményre képes benzinmotorja egy nyolcfokozatú Steptronic automataváltón keresztül továbbítja erejét a kerekek felé, a leginkább megtestesítve az összes BMW X1 modellre jellemző, végtelen sokoldalúságot. A BMW X1 xDrive25i 6,5 másodperc alatt tudja le a nulla-százas gyorsulást, amelyhez 100 kilométerre vetített 6,3 – 6,8 liter* átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 144 – 155 gramm* kombinált károsanyag-kibocsátás társul.

A továbbfejlesztett BMW X1 modellpalettáján tizenhat különböző hajtáslánc-konfiguráció található, amelyek közül a bajor prémiumgyártó összes ügyfele megtalálja kedvencét.

Az új BMW X1 futómű-technológiája kategóriaetalon agilitással, precíz irányíthatósággal és abszolút menetdinamikával vértezi fel a BMW X modellcsalád legkisebb tagját. A legtöbb modellhez megrendelhető BMW xDrive intelligens összkerékhajtás minden pillanatban az aktuális vezetési szituáció szerint osztja el a motorból érkező erőt a kerekek között, amely kiváló tapadást, példaértékű iránystabilitást, illetve mindenféle időjárási körülményben és vezetési szituációban lélegzetelállító menetdinamikát eredményez.

Érkezik a BMW X1 xDrive25e

Az új BMW X1 rendkívül hatékony benzines és dízelüzemű erőforrásai az első plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt BMW X1 iránti vágyakat is felébresztik, a bajor prémiumgyártó így jövőre új modellel bővíti hálózatról tölthető portfólióját. A BMW X1 xDrive25e modellben (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 2,0 litertől / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 43 grammtól / km)** – amely előreláthatólag 2020 márciusában kerül sorozatgyártásba – a bajor prémiumgyártó legkorszerűbb, negyedik generációs akkumulátor-technológiája dolgozik majd, 9,7 kWh bruttó energiateljesítménnyel. Mint ilyen, a plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt BMW X1 egyetlen feltöltéssel több mint 50 kilométert** tud majd megtenni tisztán elektromos meghajtással.

Felszereltség: sokoldalúság és intelligens járműkapcsolati megoldások

Az új BMW X1 menettulajdonságai kiváltképp meggyőzőek – ahogyan az újdonság utasterének sokoldalúsága is. A fejlett technológia bőséges helykínálattal és megannyi intelligens, funkcionális megoldással egyesül.

Az új BMW X1 a legmagasabb szintű minőségi szabványokat élteti, így például a műszerfal kontraszt-varrása tekintetében is, amely felül fekete színben, az alsó részen pedig az utastér-kárpit árnyalatában pompázik. Utóbbi az xLine, Sport Line és M Sport felszereltségi csomagokhoz érhető el, kontraszt-varrással ellátott szőnyegek társaságában. Az új BMW X1 opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettáján három új utastér-kárpitozási lehetőség is megtalálható.

Az új BMW X1 utasterének egyik leglátványosabb újítása a központi kijelző, amely már alapfelszereltségként 6,5” képernyő-átmérőjű, a navigációs rendszerrel felszerelt modellek esetében azonban 8,8” vagy 10,25” képernyő-átmérőjű. Utóbbi a BMW iDrive vezérlőtárcsája és a hangutasítások mellett érintésekkel is vezérelhető.

A központi kijelző ideális platformként szolgál a BMW X1 bőséges információ-szolgáltató lehetőségeinek és a BMW ConnectedDrive digitális szolgáltatásainak kiaknázásához. A legújabb verziók az opcionális extrafelszereltség részeként érhetők el a modellhez.

Az új BMW X1 figyelemre méltó sokoldalúsága nem csupán a digitális felületekre korlátozódik, hiszen az utastér is számos egyedi lehetőséget tartogat. A hátsó üléstámla például 40 : 20 : 40 arányban osztható és dönthető, ülőlapja pedig 13 centiméteres intervallumban csúsztatható. Eközben az olyan opciók, mint az automata csomagtér-működtetés és a kulcs nélküli nyitást, indítást, leállítást és zárást kínáló Comfort Access funkció – amely tökéletesen kiegészíti a csomagtér kéz nélküli nyitását és zárását –, a kényelem újabb szintjét váltják valóra.

 

*Az átlagos üzemanyag-fogyasztásra és kombinált károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatok előzetes értékek, amelyeket a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számoltak ki, majd a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) megegyező értékei szerint konvertáltak át. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

**A BMW X1 xDrive25e menetteljesítményére, átlagos üzemanyag-fogyasztására, illetve kombinált energiafogyasztására és károsanyag-kibocsátására vonatkozó adatok előzetes értékek, amelyek változhatnak. Az adatokat a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki, majd a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) megegyező értékei szerint konvertálták át. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE.

27 JULY 2022. Here you can see the world premiere of the MINI Concept ACEMAN.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés