Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

BMW M Performance alkatrészek az új BMW 1-es sorozathoz

Az ötajtós prémium kompakt sportos karakterét számos kiegészítő opció fokozza tovább.

Tartozékok
·
1-es sorozat
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~81,16 KB)
  
Photos(17x, ~117,96 MB)

Az ötajtós prémium kompakt sportos karakterét számos kiegészítő opció fokozza tovább.

Modern futómű-technológiájával, innovatív műszaki megoldásaival és erőteljes motorjaival az új BMW 1-es sorozat (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 3,8 – 7,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 100 – 162 gramm / km)* új menetdinamikai mércét állít fel a prémium kompakt szegmensben. Erős egyéniségének és kimagasló agilitásának köszönhetően a harmadik nemzedékébe lépő modell már sorozatgyártásban kínált felszereltségével is kiemelkedően sportos vezetési élményt nyújt, ezt azonban a bajor prémiumgyártó ügyfelei még tovább fokozhatják: az új BMW 1-es sorozat piaci premierjével párhuzamosan a modell széleskörű BMW M Performance alkatrészeinek exkluzív palettája is elérhetővé válik, új dimenzióba emelve az újdonság sportos megjelenését és menetdinamikáját. A kiegészítő opciók mindegyike tökéletesen harmonizál egymással és az új BMW 1-es sorozat kialakításával, a bajor prémiummárkától megszokott módon. Az újdonság sportos kiállásán túl az alkatrészek funkcionális szerepet is betöltenek, a könnyűszerkezetes járműépítés és az aerodinamika szempontjából egyaránt. Mindez nem utolsósorban a BMW M Performance alkatrészeket is fejlesztő BMW M GmbH átfogó motorsport-tapasztalatának köszönhető.

Sportos könnyedség: aerodinamikai- és karosszéria-kiegészítők

Az új BMW 1-es sorozat sportos megjelenését és látványos vonalvezetését számos új, szénszál-mintázatú és magasfényű fekete árnyalatú, könnyűszerkezetes alkatrész nyomatékosítja. A BMW M Performance első koptató, a vízszintesen elnyújtott hátsó légterelő szárny és az első lökhárító magasfényű feketére fényezett légterelő lapjai ráadásul az ötajtós prémium kompakt légellenállását, ezáltal pedig menetdinamikai képességét is optimalizálják. Ugyanez igaz a magasfényű feketére fényezett küszöbtoldatokra és a könnyűszerkezetes szénszálból készült diffúzorra is. A mérnökök az új BMW 1-es sorozat BMW M Performance alkatrészeit kifejezetten az újdonsághoz fejlesztették ki és szélcsatornában tökéletesítették. A rendkívül magas minőségű, szénszálból készült kiegészítőket egytől egyig kézzel készítették el, majd tökéletes felületkezeléssel és magasfényű polírral látták el. Ilyenek a BMW M Performance külső visszapillantó-házak is, amelyek csúcstechnológiás kialakítása valósággal megigézi a vezetés szerelmeseit. A BMW M Performance alkatrészek palettáján az utólagosan felszerelhető, újratervezett BMW M hűtőrács is megtalálható, sportos háló-motívummal.

Középpontban az arányok, Frozen Black dekorcsíkkal

A BMW M Performance alkatrészek az új 1-es BMW sportos formanyelvét is tovább finomítják. A modell oldalára felhelyezhető Frozen Black dekorcsík az újdonság arányait és vonalvezetését hangsúlyozza. Az „M Performance” felirat kiválóan harmonizál a többi BMW M Performance alkatrésszel, igény esetén pedig a modell frontrészére is megrendelhető, magasfényű fekete színben.

18” méretű BMW M Performance fékrendszer az erőteljes lassításért

A felfokozott menetdinamika minden vezetési szituációban tökéletes kontrollálása érdekében az új BMW 1-es sorozat 18” méretű BMW M Performance sport fékrendszerrel is felszerelhető, amely még a legextrémebb körülmények közepette is erőteljesebb lassulást és jobb hőálló tulajdonságot garantál. A modell sportos kisugárzását még tovább fokozzák a vörösre fényezett féknyergek, amelyek a ritka küllődizájnú könnyűfém keréktárcsákkal kerülnek leginkább előtérbe. Az alapfelszereltségként kínált fékrendszer alternatívájaként a BMW M Performance sport fékrendszer belső szellőzésű, könnyűszerkezetes kialakítású, lyuggatott első féktárcsákkal és négydugattyús első féknyergekkel kecsegtet, amelyekhez a hátsó tengelyen ugyancsak könnyűszerkezetes kialakítású féktárcsák és egydugattyús úszónyergek társulnak.

Tökéletesség minden irányból: sportos könnyűfém keréktárcsák 18” és 19” méretben

A BMW M Performance alkatrészek portfóliója a sport fékrendszer elé prémium minőségű, Y küllődizájnú, 554M kódjelű, 18” méretű, kovácsolt BMW M Performance könnyűfém keréktárcsákat kínál. A súlyoptimalizált nyári felnik Jet Black matt árnyalatra épülő, többtónusú fényezése kiválóan kiemeli az „M Performance” feliratot és a BMW M divízió logóját. A 711M kódjelű, Y küllődizájnú, Ferric Grey árnyalatú könnyűfém keréktárcsák szintén 18” méretben rendelhetők meg az új 1-es BMW alá. Ez utóbbi téli felni nem csupán a BMW M Performance sport fékrendszerrel, de a télies utakon szükséges hóláncokkal is kompatibilis. A portfólión továbbá a 19” méretű BMW M Performance könnyűfém keréktárcsa is megtalálható, 555M kódjellel, duplaküllő-dizájnnal és kéttónusú fényezéssel, nyári kivitelben.

A bajor prémiumgyártó praktikus kiegészítőként ajánlja keréktárcsáihoz a BMW M Performance kerékzsákokat, amelyek tárolás és szállítás közben is megóvják a felniket a különféle szennyeződésektől, megerősített fogantyúik pedig jelentősen megkönnyítik a kerekek kézbe vételét. A zsákjelöléseknek köszönhetően mindegyik kerék könnyedén beazonosítható marad, a látványos BMW M Performance dizájn pedig a motorsport élvonalának hangulatát csempészi a garázsba.

Sportos hangulat már az ajtónál: LED-technológiás kivetítők BMW M Performance motívummal

Az új BMW 1-es sorozat első ajtajaiba épített LED-technológiás kivetítők az ajtók kinyitásakor sportos üdvözléssel fogadják a bajor prémiummárka ügyfeleit. A technológia háromféle motívumot képes az autó melletti aszfaltrészre vetíteni: az „M Performance” feliratot és a BMW M divízió logóját az autó tulajdonosa által megtervezett, egyedi grafikák egészíthetik ki. A LED-technológiás kivetítők nem csupán a be- és kiszállás kényelmét, illetve biztonságát fokozzák, de rendkívül exkluzív, jellegzetes hangulatot is árasztanak. A sportos motívumok még szürkületkor is tisztán kivehetők.

Színtiszta motorsport-élmény: sportos kiegészítők az utastérben

A végtelenül sportos hangulat az új BMW 1-es sorozat utasterébe is megrendelhető. Az Alcantara markolattal és nagyméretű hüvelykujj-kiképzéssel ellátott BMW M Performance sportkormány például hamisítatlan motorsport-élményt garantál. A kiváló fogás és a kellemes borítás kettősén túl a sportkormány kézzel öltött, ezüstszürke keresztvarrást és vörös „12-órás” jelzést is kapott, sőt mi több, Alcantarával vagy bőrrel ellátott, szénszálból készült BMW M Performance kormánybetéttel is kiegészíthető. „6-óránál” a sportkormány mindkét utóbbi esetben elegáns „M Performance” feliratot visel. A Steptronic sport automataváltóval felszerelt modellek esetében a bajor prémiumgyártó ügyfelei egy további opciót is megrendelhetnek: a motorsport-élmény abszolút intenzitása érdekében a sportkormány mögé prémium minőségű, szénszálból készült BMW M Performance váltófülek is elérhetők.

A BMW M Performance alkatrészekkel felszerelt új 1-es BMW-k utasterébe prémium minőségű bársony-velúr szőnyegek is választhatók, látványos „M Performance” felirattal, kontraszt-varrással öltött, bőrhatású szegélyezéssel, valamint a BMW M divízió kék, világoskék és piros trikolor-jelzésével. A tökéletesen méretre szabott, csúszásmentes szőnyegek minden vezetési szituációban kiváló tapadást garantálnak.

*A menetteljesítményre, átlagos üzemanyag-fogyasztásra és kombinált károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatok előzetes értékek.

Az átlagos üzemanyag-fogyasztásra és kombinált károsanyag-kibocsátásra vonatkozó értékeket a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki, majd az adatokat a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) megegyező értékei szerint konvertálták át. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés