Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Bámulatos szóló: az Alfa Romeo 8C 2900B Berlinetta Touring az idei Concorso d’Eleganza Villa d’Este kétszeres győztese

Az utolsó májusi hétvégén megrendezett felvonuláson az 1937-ben gyártott kupéklasszikus nem csupán a műértő zsűri, de a rajongó közönség elismerését is elnyerte.

Örökség
·
Vállalati örökség
·
Veterános események
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~76,28 KB)
  
Photos(6x, ~23,13 MB)

Related Links.

A Concorso d´Eleganza Villa d´Este 2019 rendezvénnyel kapcsolatos további információk, fotók és videók a www.bmwgroupclassic-downloads.com oldalon érhetőek el.

Az utolsó májusi hétvégén megrendezett felvonuláson az 1937-ben gyártott kupéklasszikus nem csupán a műértő zsűri, de a rajongó közönség elismerését is elnyerte.

A közönség és a szakmai zsűri közötti tökéletes harmóniának köszönhetően az Alfa Romeo 8C 2900B Berlinetta Touring kétszeres győztesként gurulhatott fel az idei Concorso d’Eleganza Villa d’Este képzeletbeli dobogójára. Egy nappal azután, hogy a Comói-tó partjára kilátogató közönség soraiban látványos diadalt aratott, az 1937-ben napvilágot látott, magával ragadó stílusjegyekkel és kifinomult technikai megoldásokkal felvértezett kétajtós kupé a történelmi járműkülönlegességek legendás szépségversenyeként megrendezett esemény idei felvonásának abszolút trófeáját is elhódította, „A Motorok Szimfóniája, avagy a Concorso d’Eleganza Villa d’Este és a BMW autómodelljeinek 90 éve” („The Symphony of Engines – 90 Years of the Concorso d’Eleganza Villa d’Este & BMW Automobiles“) mottó alatt életre hívott három nap így a milánói gyöngyszem kétszeres győzelmét hozta. A különleges modell tulajdonosa, az amerikai David Sydorick a zsűritől kiérdemelt „Best of Show” kitüntetés mellé az újratervezett Trofeo BMW Group trófeát is átvehette.

A 2019-es Concorso d’Eleganza Villa d’Este kétszeres győztese már megszületésekor is igazi ritkaságnak számított: az Alfa Romeo 8C 2900B rendhagyó összeállításából 1937 és 1940 között mindössze harminc példány látott napvilágot Milánóban. A modell műszaki alapját az Alfa Romeo rendkívül sikeres versenyautói adták, meghajtásáról pedig egy teljes egészében öntvényből készült, soros nyolchengeres benzinmotor gondoskodott. A dupla vezérműtengely és a két turbófeltöltő 180 lóerő maximális teljesítményt varázsolt elő az erőforrásból, a kétajtós kupé exkluzivitását pedig hátratolt váltó és független kerékfelfüggesztések fokozták. A hosszított tengelytávolsággal gyártott öt modell első példányaként a kupékülönlegességet a Carrozzeria Touring manufaktúra Superleggera karosszériával látta el, amelynek tökéletesen harmonizáló stílusjegyei a kifinomult technikai megoldásokkal még 82 év után is hatalmába kerítik a műértőket – ahogyan az az idei Concorso d’Eleganza Villa d’Este színpadán is kiderült.

A milánói ritkaság tulajdonosa már második alkalommal emelhette magasba a Trofeo BMW Group trófeát: 2015-ben David Sydorick előkelő gyűjteménye egy másik Alfa Romeo modelljével hódította el a show legjobbjának járó „Best of Show” kitüntetést. „Autómodelljeimmel számos díjat megnyertem már, de ez az az autó, amely minden vágyamat kielégíti. A Villa d’Este „Best of Show” trófeájának megnyerése számomra egy megkoronázással ér fel. Én és a feleségem a legőszintébb köszönetünket szeretnénk kifejezni ezért a díjért” – mondta az örömittas tulajdonos a díjátadó ceremónián.

A klasszikus járműkülönlegességek nemzetközi szakértőkből álló zsűrijének és illusztris műértőinek kegyeiért folyó küzdelem idén így ismét hazai győzelmet hozott: az idei volt sorozatban a hatodik esztendő, amikor a Lorenzo Ramaciotti elnöklete vezette bizottság Olaszországban készült modellnek ítéli oda a legendás járműszépségverseny legnívósabb elismerését. A zsűri a „Best of Show” trófeáért folyó verseny döntőjébe két modellt szavazott be fej-fej mellett, mígnem az Alfa Romeo 8C 2900B Berlinetta Touring mellett a modell letisztult, előkelő eleganciája döntött.

Az izgalmas döntő előtti órákban a szakmai zsűri a nyolc kategóriában felvonuló történelmi járműkülönlegességek győzteseit és helyezettjeit hirdette ki a Villa Erba luxusszálloda parkjában. A legkülönbözőbb korszakok emlékeit idéző ötven autómodell között egy 1925-ös Vauxhall 30-98, egy 1963-as Fiat-Abarth Monomille GT, egy 1954-es Mercedes-Benz 300 SL, egy 1961-es Ferrari 250 GT California Spyder, egy 1971-es Lamborghini Miura P 400 S, egy 1949-es Ferrari 166 Mille Miglia és egy 1967-es Lamborghini Marzal is kategóriagyőzelmet ünnepelt.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE

Munich, 18 March 2020. 
Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference 2020.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés