Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Már készülnek a legújabb 8-as BMW-k

Dingolfingban a BMW 8-as Gran Coupé, a BMW M8 Competition Coupé és a BMW M8 Competition Cabrio sorozatgyártása is beindult.

G16
·
F92
·
F91
·
Dingolfing
·
Production Start
·
Coupé
·
Gran Coupé
·
BMW M modellek
·
Cabrio
·
Üzemek, létesítmények
·
Gyártóüzemek
·
8 Series
·
M8
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 82,84 KB)
  
Photos(47x, 185,38 MB)

Dingolfingban a BMW 8-as Gran Coupé, a BMW M8 Competition Coupé és a BMW M8 Competition Cabrio sorozatgyártása is beindult.

2019. július 1-jén a BMW Group Dingolfingban működő gyártósorai az új BMW 8-as sorozat nem kevesebb, mint három új tagjával gazdagodtak: a BMW 8-as Gran Coupé mellett a BMW M8 Competition Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 10,5 – 10,6 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 238 – 242 gramm / km)* és a BMW M8 Competition Cabrio (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 10,6 – 10,8 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 241 – 246 gramm / km)* sorozatgyártása is megkezdődött. Az alsó-bajorországi üzemben készülő luxus sportkupék száma ezzel ötre nőtt, miközben már az új BMW 8-as sorozat hatodik modellváltozata is a küszöbön áll: a BMW M8 Gran Coupé még idén bemutatkozik a nagyközönség előtt. A nagyteljesítményű, négyajtós luxus sportkupé érkezésével a Dingolfingban működő üzem a BMW Group luxusautókat gyártó hálózatának abszolút elsőszámú létesítményévé lép elő, amely még tovább erősíti a szegmensben a bajor prémiumgyártó modellújítási tevékenységét.

A BMW 8-as Gran Coupé

A Dingolfingban készülő BMW 8-as Gran Coupé két világ tökéletes harmóniáját teremti meg: a négyajtós luxuskupé egy telivér sportautó, amely még a hátsó üléssorban is egy fejedelmi luxuslimuzin kényelmével kecsegtet. A BMW 8-as Gran Coupé 231 milliméterrel hosszabb és 61 milliméterrel magasabb, mint az új BMW 8-as Coupé, miközben 28 milliméterrel szélesebb hátsó tengelye új tömegtermelési rekordot állít fel: a BMW 8-as Gran Coupé a valaha készült legszélesebb hátsó tengellyel szerelt BMW modellként érkezik meg az utakra.

Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető panoráma üvegtető – amely az új BMW 8-as sorozat modellpalettáján kizárólag a BMW 8-as Gran Coupé kiváltsága – a szélvédő és a hátsó ablak teteje között egybefüggő üvegfelületet alkot, amelyet a minél pontosabb illesztés érdekében már a karosszéria fényezése előtt végleges helyére integrálnak a mérnökök. A BMW 8-as Gran Coupé ráadásul mindössze 70 kilogrammal nyom többet a mérlegen, mint az új BMW 8-as Coupé megegyező hajtáslánc-technológiával szerelt változata – többek között az alumíniumból készült ajtóknak és az SMC műanyagból készült csomagtérajtónak köszönhetően.

A BMW 8-as Gran Coupé a kivételes menetteljesítmény és a hosszú távon is fejedelmi menetkomfort tökéletes harmóniájának ígéretét leginkább a hátsó üléssorban ülve váltja valóra: a hátsó üléssorban két teljes értékű ülés várja a bajor prémiumgyártó ügyfeleit, páratlan oldaltartással és integrált fejtámlákkal.

Dingolfingbana BMW 8-as Gran Coupé az új BMW 5-ös sorozat, az új BMW 7-es sorozat és az új BMW 8-as sorozat hajtáslánc-technológiáival osztozik a gyártósorokon. A négyajtós luxus sportkupé a közeljövőben a müncheni központú vállalatcsoport várakozásai szerint az új BMW 8-as sorozat globális értékesítési eredményeinek több mint felét teszi majd ki, és mint ilyen, rövid időn belül a legnagyobb darabszámban gyártott 8-as BMW-vé érik. A BMW 8-as Gran Coupé kiváltképp népszerűnek ígérkezik az Egyesült Államokban, ahol a bajor prémiumgyártó a nemzetközi piacra gyártott modellek mintegy harmadát kívánja értékesíteni, a közel-keleti régiót és a nagy-britanniai piacot is megelőzve e téren.

A 2019 őszén érkező BMW 8-as Gran Coupé háromféle motorváltozata kiválóan tükrözi a négyajtós luxus sportkupé sokoldalú karakterét. A 4.4 liter hengerűrtartalmú, 530 lóerő maximális teljesítményre képes V8-as benzinmotor mellett a palettán a 320 lóerős soros hathengeres dízelmotor és a 3.0 liter hengerűrtartalmú, 340 lóerő maximális teljesítményre képes soros hathengeres benzinmotor is megtalálható.

A BMW M8 Competition Coupé és a BMW M8 Competition Cabrio

Az új BMW 8-as sorozat teljesítmény-tartományának csúcsán két Competition modell trónol: a BMW M8 Competition Coupé és a BMW M8 Competition Cabrio. A két nagyteljesítményű élsportolóval a BMW Group dingolfingi gyára a luxusszegmens új mezőnyébe váltott belépőt: a modellpáros motorházteteje alatt a vállalatcsoport eddigi legerősebb motorja dolgozik, 625 lóerő maximális teljesítménnyel. A 4.4 liter hengerűrtartalmú V8-as benzinmotor 3,2 másodperc alatt gyorsítja fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre a BMW M8 Competition Coupé modellt, amely az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető M Driver’s Package teljesítménynövelő csomaggal felszerelve a 305 km/órás végsebességet is megfutja.

A Dingolfingban napvilágot látó élsportolók utastere a nagyteljesítményű sportautók dinamikus karakterét és az aprólékos gondossággal összeszerelt részletek stílusos, luxus hangulatát egyesíti. Az új BMW M8 Coupé egyik legjellegzetesebb stílusjegye a szénszál-erősítésű műanyagból készült tető duplahullám-kontúrja, amelyet a dingolfingi üzem mérnökei innovatív nedvespréselési folyamattal állítanak elő.

Dingolfingban mintegy hatvan darab BMW M8 sportmodell készül naponta. Minden egyes jármű részletes minőségellenőrzési fázisokon esik át. A BMW Group a négyajtós luxus sportkupé legtöbb megrendelését, a globális értékesítési mennyiség több mint harmadát a tengerentúlról várja, magasan a többi régió előtt. A BMW M8 sportmodellt megrendelő ügyfelek körében a Coupé és a Cabrio karosszériaváltozat egyaránt kimagasló népszerűségnek örvend.

Az átlagos üzemanyag-fogyasztásra és kombinált károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatok előzetes értékek.

*Az átlagos üzemanyag-fogyasztásra és kombinált károsanyag-kibocsátásra vonatkozó értékeket a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki, majd az adatokat a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) megegyező értékei szerint konvertálták át. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés