Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Budapestet is útba ejtik a Nemzetközi Mini Találkozóra utazó műalkotások

2019. július 25-én egy klasszikus Mini kabrió és egy kortárs MINI Cooper kel útra Görögország fővárosából, hogy tizenöt napon át tartó utazásuk céljába érkezve megnyissák a nagy-britanniai Bristolban az idei Nemzetközi Mini Találkozót.

F60
·
MINI Countryman
·
Örökség
·
MINI örökség
·
Veterános események
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~77,63 KB)
  
Photos(15x, ~159,68 MB)

Related Links.

2019. július 25-én egy klasszikus Mini kabrió és egy kortárs MINI Cooper kel útra Görögország fővárosából, hogy tizenöt napon át tartó utazásuk céljába érkezve megnyissák a nagy-britanniai Bristolban az idei Nemzetközi Mini Találkozót.

A klasszikus Mini rajongói 2019. augusztus 8-11. között a nagy-britanniai Bristol városát tekintik majd a világ közepének, hiszen az évről évre megrendezett Nemzetközi Mini Találkozónak (IMM – International Mini Meeting) idén a szigetország egyik legnagyobb kikötővárosa ad otthont. A brit prémiumgyártó fennállásának hatvanadik évfordulóját ünneplő fesztivál a Bristol külvárosában álló Easter Compton területén gyűjti egybe a világ minden tájáról érkező rajongókat, akik közül a legtöbben klasszikus Mini vagy kortárs MINI modellel gurulnak be a négynapos hétvége helyszínére. A MINI CLASSIC mindeközben a #ROADtoIMM19 hashtag mögé szervezett európai körutazás folyamatos online közvetítésével hozza fesztiválra éhes hangulatba a rajongókat, a Nemzetközi Mini Találkozó világméretű népszerűségét és korszakokon átívelő rajongását éltetve ezzel. Az Athénból Bristolba vezető, tizenöt napon át tartó utazást egy klasszikus Mini kabrió és a márka feltámasztása után gyártott elsőgenerációs MINI Cooper egy eredeti példánya fej-fej mellett teszi meg.

Az öreg kontinensen keresztülvezető utazásnak két egyedi, speciálisan felkészített négykerekű vág neki: a kiválasztott modelleket CHEBA, a Bristolban élő underground-művész álmodta összehasonlíthatatlanul egyedire. Az alkotó mindkét karosszériát lökhárítótól csomagtérajtóig és keréktárcsáktól vászontetőig fényesen vibráló színmintába borította, amelynek köszönhetően a műalkotások a brit prémiumgyártó klasszikus és kortárs történetének összefonódását testesítik meg. A klasszikus Mini kabrió és a kortárs MINI Cooper párosát egy MINI Cooper S E Countryman ALL4 plug-in hibrid modell (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 2,4 – 2,5 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 13,4 – 13,7 kWh; kombinált károsanyag-kibocsátás: 55 – 56 gramm / km) kíséri végig az úton, amely tavaly már bizonyította hosszú távú megbízhatóságát az Észak-Amerika és Tűzföld között húzódó Panamericana meghódításakor.

A július 25-én induló és augusztus 8-án célba érkező európai utazás a klasszikus Mini feltalálója, Sir Alec Issigonis előtt tiszteleg, aki görög, brit és német felmenőkkel rendelkezett. A kreatív helykihasználás és az agilis vezetési élmény kettős koncepciójára épülő, innovatív kisautó hatvan esztendővel ezelőtt látott napvilágot, a klasszikus Mini járműtervezési vezérelvei pedig mára a világ összes metropoliszát meghódították. A MINI CLASSIC tíz európai nagyvárosba kalauzolja el a #ROADtoIMM19 hashtaggel közvetített páratlan utazást: az Athénból induló duó Szófiába, Belgrádba, Budapestre, Pozsonyba, Bécsbe, Prágába, Drezdába és Rotterdamba is ellátogat, mielőtt begurul Bristolba. Utazás közben a klasszikus Mini kabrió és a kortárs MINI Cooper számos megállót ejt meg, hogy találkozzon a legnagyobb MINI klubokkal és más márkák rajongótáborával. Lipcsében például a Trabant-rajongók is találkozót szerveznek az öreg kontinenst átutazó párossal, hiszen a kelet-németországi városképeket évtizedeken keresztül meghatározó kultuszautó mára a Mini modelljeihez hasonlóan klasszikus korba lépett.

A Nemzetközi Mini Találkozó immár négy évtizede minden esztendőben a brit prémiumgyártó rajongóinak legnagyobb eseménye, amelynek középpontjában a klasszikus Mini iránti rajongás áll és amelynek története egészen 1959-ig nyúlik vissza. A négynapos fesztiválon ugyanakkor a tizennyolc évvel ezelőtt feltámasztott, kortárs MINI is meghatározó szereplőnek számít. A Nemzetközi Mini Találkozónak hagyományosan minden ötödik évben a klasszikus Mini és a kortárs MINI hazája, Nagy-Britannia ad otthont. Az idei felvonás csúcspontja a klasszikus Mini 60. születésnapi partija lesz, amelyet augusztus 11-én, vasárnap hívnak életre a szervezők.

A Nemzetközi Mini Találkozó idén is élőzenével, négy napon át tartó partihangulattal, játékos vetélkedőkkel és izgalmas szabadidő-programokkal várja a családokat. Az eseményen a MINI CLASSIC saját rendezvénysátorral lesz jelen, és megtekinthetők lesznek az Európát megjárt négykerekű páros egyedi tagjai is. A látogatók az esemény logójával díszített kulacsokat, sapkákat, plüssöket, pólókat, táskákat, tollakat és kulcstartókat is beszerezhetik a helyszínen.

A klasszikus Mini kabrió és a kortárs MINI Cooper július 25-én induló, tizenöt napon át tartó utazásának #ROADtoIMM19 hashtaggel közzétett napi beszámolóit a MINI CLASSIC Instagram-oldalán követhetik nyomon a rajongók: https://www.instagram.com/official_miniclassic/?hl=de

A 2019-es Nemzetközi Mini Találkozóról további információkat talál a https://imm2019.co.uk/ weboldalon.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE

Munich, 18 March 2020. 
Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference 2020.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés