Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A MINI támogatásával megnyílt a Godot Kortárs Művészeti Intézet

Október 1-jén megnyitotta kapuit a magyar képzőművészeti élet újabb színfoltja, a Godot Kortárs Művészeti Intézetet. Az Óbuda szívében, a Goldberger gyár történelmi helyszínén létesített, magán kezdeményezésre épülő kortárs képzőművészeti központ megnyitását a MINI támogatta.

Vállalati
·
Kulturális ügyek
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 68,38 KB)
  
Photos(3x, 24,05 MB)

Október 1-jén megnyitotta kapuit a magyar képzőművészeti élet újabb színfoltja, a Godot Kortárs Művészeti Intézetet. Az Óbuda szívében, a Goldberger gyár történelmi helyszínén létesített, magán kezdeményezésre épülő kortárs képzőművészeti központ megnyitását a MINI támogatta.

A Godot Galéria sikeres fennállásának 20. évfordulója alkalmából, tevékenységi körét kibővítve hozta létre a Godot Kortárs Művészeti Intézetet (Godot Institute of Contemporary Art - GICA). A képzőművészeti központ 1100 négyzetméteres összterületével, 700 négyzetméteres csarnok terével és a közvetlenül hozzá tartozó 4 szintes épület egységével egyedül álló független képzőművészeti intézményként működik ma Magyarországon, ahol projekt room-ok és műterem lakások szélesítik a lehetőségek palettáját.

Az intézmény célja lehetőséget teremteni a művészet szabad áramlásának, teret adva fiatal művészek és kurátorok önálló alkotói szabadságának kibontakoztatására.

A Godot Kortárs Művészeti Intézet lépésről épült fel és fejlődik továbbra is. Története 2018-ban indult, amikor az évente egyszer megrendezett Godot Young Generation (GYG) Art Fair megkapta állandó helyszínként a GICA kiállító terét a Fényes Adolf utcában. A 2019-ben kurátorok, művészek és művészeti csoportosulások számára kiírt nemzetközi kiállítói pályázatot követően a GICA 2-3 hónapos időszaki kiállításokat hoz és hozott létre.

„Az intézmény programjának fontos részét képezi a vizuális edukáció, melynek egyik fontos eleme a művészeti egyetemekkel való szoros szakmai együttműködés. A központ távlati tervei között szerepel a hazai és nemzetközi intézményekkel, valamint galériákkal való együttműködés, egy olyan közös cél érdekében, ami a művészet nyelvén juttatja el a haladó gondolkodást és a művészet szeretetét minél szélesebb közönség számára, azért, hogy a képzőművészet méltó részévé váljon Budapest pezsgő életének” – mondta el Sáfár Zoltán alapító, tulajdonos és Laczkovich Borbála az intézmény művészeti vezetője a Juhász Anna irodalmár által moderált sajtóeseményen.

A hazai kulturális élet vérkeringésébe évek óta bekapcsolódott MINI a Godot Kortárs Művészeti Intézet megnyitását főtámogatóként patronálta. Az október elsején este, a több mint 500 vendég részvételével megrendezett megnyitón a brit prémiumgyártó többek között MINI Drive You Home shuttle szolgáltatást kínált, illetve kiállította a márka megszületésének 60. évfordulójára készített exkluzív autóját is, a British Racing Green fényezést viselő MINI 60 Years Edition modellt.

„A BMW Group a művészet elkötelezett támogatója, nemzetközi Art & Culture programjában több mint száz ilyen partenerséget ápol világszerte. Az idén 60 éves MINI márkához remekül passzol a kortárs művészet és ezáltal a fiatal művészek felkarolása, így márkánk a Godot Kortárs Művészeti Intézetben természetes közegére is talált” – mondta el Németh Balázs, a BMW Group Magyarország MINI márkavezetője az esemény kapcsán.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés